Regionalny Ośrodek Psychiatrii Sądowej w Branicach ogłasza przetarg
- Adres: 48-140 Branice, ul. Szpitalna 19
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 077 4860992 , fax. 077 4860995
- Data zamieszczenia: 2009-11-16
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Regionalny Ośrodek Psychiatrii Sądowej w Branicach
ul. Szpitalna 19 19
48-140 Branice, woj. opolskie
tel. 077 4860992, fax. 077 4860995
REGON: 53164567400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ropsbranice.biuletyn.info.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa Jednostka Organizacyjna prowadzona w formie Jednostki Budżetowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW OŚRODKA - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa około 75 posiłków dziennie.Jeden posiłek składa się z śniadania , obiadu i kolacji. Dokładną ilość i rodaj posiłków Zamawiający będzie określał każdorazowo zamówieniem.Dostarczane posiłki powinny spełniać co najmniej wymienione patametry; Kaloryczność 2400kcal / śniadanie - 600 kcal, obiad - 1200 kcal,kolacja-600 kcal/. Temperatura daą i potraw, o ile temperatura właściwa do spożyciajest wymagana powinna wynośić , zupa- 70 - 75 st.C, drugie danie lub posiłek podawany na ciepło 65-70 st.C. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z określonymi zasadami zawartymi w Ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, oraz zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Dosawa posiłków na koszt i ryzyko Dostawcy. Zamawiający nie zapewnia pomieszczenia do wstępnego mycia pojemników transportowych. Dystrybucja posiłków dla pacjentówOśrodka ,zapewnia Zamawiający. Zamawiający zapewnia zastawę stołową. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: - posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, oraz udokumentują to poprzez złożenie dokumentów potwierdzających posiadanie uprawnień do wykonania działalności związanej z przedmiotemniniejszego zamówienia publicznego, -posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, -znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, -nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia oraz udokumentują to poprzez złożenie aktualnych zaświadczeń, dokumentów, informacji potwierdzających na dzień składania ofert, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, - złożą formularz ofertowy i cenowy wraz z dokumentami,oświadczeniami, załącznikami oraz zaświadczeniami wymaganymi w SIWZ, - spełnią określone ustawą Prawo zamówień Publicznych oraz niniejszą specyfikacją wymagania, -wg. specyfikacji najniższa cena jednego posiłku standartowego dziennie o kaloryczności - 2400 kcal / śniadanie- 600 kcal, obiad-1200 kcal, kolacja-600 kcal/ z dostawa do zamawiającego.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony i podpisany przez uprawnione osoby formularz ofertowy -załącznik nr.1 Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr.2 Parafowany przez Wykonawcę wzór umowy - załącznik nr.3 Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 m-c przed upływem terminmu składania ofert, Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczń Społecznych lub Kasy Rolczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzonych odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek, podatków oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskałprzewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości decyzji właściwego organu , wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem upływu składania ofert. Pełnomocnictwa osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ropsbranice.biuletyn.info.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Na kompleksowa obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SWIZ w ilości 60 000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2016-07-14 - Usługa cateringow w ramach operacji Innowacyjne rozwiązania w technologiach uprawy roślin rolniczych oraz nowości odmianowe na polu doświadczalnym Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
Dodano: 2016-04-07 - Usługi cateringowe na potrzeby szkoleń, spotkań i warsztatów organizowanych w ramach projektu pn. Bioróżnorodność Opolszczyzny - skarbem dziedzictwa przyrodniczego realizowanego przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Nr postępowania: DOA-IV.272.14.2016.
Dodano: 2016-03-24 - Świadczenie usług cateringowych i dostarczanie posiłków na potrzeby spotkań o różnej randze organizowanych w ramach Planu operacyjnego KSOW 2014-2020 dla Województwa Opolskiego na lata 2016-2017 w ramach 3 zadań: 1) Zlecenie usługi cateringowej na szkolenia 2) Zlecenie usługi cateringowej na VII Festiwal Piosenki Turystycznej 3) Zlecenie usługi cateringowej na spotkania informacyjno-konsultacyjne PROW 2014-2020 w 2016r
Dodano: 2016-03-23 - Usługi cateringowe
Dodano: 2016-02-22 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu - NLP.2015.21
Dodano: 2015-11-09 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu-NLP.2015.20
Dodano: 2015-10-26 - Przygotowanie, dostarczanie i przekazywanie na oddziały szpitalne Powiatowego Centrum Zdrowia w Kluczborku oraz Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego w Wołczynie posiłków i odbiór odpadów pokonsumpcyjnych nr sprawy: ZP 14/15
Dodano: 2015-09-02 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 47000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów
Dodano: 2015-03-13 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 51000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2015-02-27