Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 49-300 Brzeg, ul. Chrobrego
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 774 162 011 , fax. 774 162 287
- Data zamieszczenia: 2020-04-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
ul. Chrobrego 29
49-300 Brzeg, woj. opolskie
tel. 774 162 011, fax. 774 162 287
REGON: 32019900000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka sektora finansów publicznych
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa pieczywa świeżego i bułki tartej - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są dostawy pieczywa świeżego i bułki tartej do Zakładu Karnego w Brzegu. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 1. Chleb mieszany pszenno-żytni, krojony, pakowany po 350 g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe - woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie, dacie przydatności do spożycia oraz wadze*. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 5 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 46.004 kg 2. Chleb pszenny, krojony, pakowany po 350g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe - woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie, dacie przydatności do spożycia oraz wadze*. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 5 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 13.510 kg 3. Chleb graham, pakowany po 350 g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe - woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie, dacie przydatności do spożycia oraz wadze*. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 5 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 406 kg 4. Bułka tarta w opakowaniach 0,5-1 kg Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy. Konsystencja:sypka bez grudek i zbryleń. Barwa: równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym. Oznakowanie: Metki na każdym opakowaniu powinny zawierać*: Nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. Termin przydatności do spożycia min. 1 miesiąc liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 460 kg - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie dokonuje określenia warunków w tym zakresie
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy składają wraz z ofertą- (formularzem ofertowym załącznik nr 2 do SIWZ aktualne na dzień składania ofert: 1) oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1) ustawy, który stanowi załącznik nr 3 do SIWZ- dokument musi być złożony w oryginale, 2) pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę( jeżeli dotyczy) (dokument musi zostać złożony w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Radawiu, ul. Żwirowa 1, 46-048 Zębowice, w okresie od 02 stycznia 2024 r. do 31 grudnia 2024 r
Dodano: 2023-12-11 - Dostawy pieczywa świeżego i bułki tartej na II półrocze 2023 r. do ZK Nysa i OZ Prudnik
Dodano: 2023-05-10 - Sukcesywna dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Głubczycach
Dodano: 2021-10-07 - Dostawa pieczywa do Szpitala w Nysie i Szpitala w Paczkowie
Dodano: 2021-02-11 - Dostawa pieczywa do Szpitala w Nysie i Szpitala w Paczkowie
Dodano: 2020-12-14 - Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Pracowni Ćwiczeń Praktycznych Zespołu Szkół Nr 1 w Kluczborku realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w terminie od 22.07.2020 do 31.12.2020 r.
Dodano: 2020-07-07 - Dostawy pieczywa świeżego i bułki tartej
Dodano: 2020-03-24 - Zakup i dostawa pieczywa dla potrzeb Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego
Dodano: 2019-11-18 - DOSTAWA PIECZYWA DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE DO 31.12.2019 r.
Dodano: 2019-05-30 - Dostawy pieczywa świeżego i bułki tartej do Oddziału Zewnętrznego w Prudniku
Dodano: 2019-05-09