Przetargi.pl
Dostawa pieczywa świeżego i bułki tartej

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 49-300 Brzeg, ul. Chrobrego
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 162 011 , fax. 774 162 287
  • Data zamieszczenia: 2020-04-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Chrobrego 29
    49-300 Brzeg, woj. opolskie
    tel. 774 162 011, fax. 774 162 287
    REGON: 32019900000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka sektora finansów publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa świeżego i bułki tartej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy pieczywa świeżego i bułki tartej do Zakładu Karnego w Brzegu. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 1. Chleb mieszany pszenno-żytni, krojony, pakowany po 350 g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe - woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie, dacie przydatności do spożycia oraz wadze*. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 5 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 46.004 kg 2. Chleb pszenny, krojony, pakowany po 350g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe - woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie, dacie przydatności do spożycia oraz wadze*. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 5 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 13.510 kg 3. Chleb graham, pakowany po 350 g – krojony na równe kromki grubości w zakresie od 11 do 13 mm, pakowany w opakowania jednostkowe - woreczki foliowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Na każdym bochenku musi znajdować się informacja o produkcie, dacie przydatności do spożycia oraz wadze*. Bez konserwantów i polepszaczy. Pieczywo świeże. Skórka równomiernie zabarwiona, bez pęknięć na powierzchni i na bokach, ściśle zrośnięta z miękiszem, miękisz powinien być elastyczny, zapach i smak pieczywa odpowiedni dla danego rodzaju pieczywa. Chleb wytwarzany zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, a także będzie odpowiadać standardom określonym w Polskich Normach. Zamawiający może żądać od Wykonawcy okazania w stosunku do każdego produktu odpowiedniego certyfikatu zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. Termin przydatności do spożycia minimum 5 dni liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 406 kg 4. Bułka tarta w opakowaniach 0,5-1 kg Zapach: powinien być czysty z właściwym aromatem, niedopuszczalny jest zapach stęchły, spalony i inny obcy. Konsystencja:sypka bez grudek i zbryleń. Barwa: równomiernie zabarwiona, o odcieniu żółto-złotym. Oznakowanie: Metki na każdym opakowaniu powinny zawierać*: Nazwę środka spożywczego, składniki występujące w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości, dane identyfikujące wartość netto, warunki przechowywania. Termin przydatności do spożycia min. 1 miesiąc liczony od dnia dostawy do magazynu zamawiającego. Ilość zamówienia 460 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie dokonuje określenia warunków w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy składają wraz z ofertą- (formularzem ofertowym załącznik nr 2 do SIWZ aktualne na dzień składania ofert: 1) oświadczenie stanowiące wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 25a ust. 1 pkt 1) ustawy, który stanowi załącznik nr 3 do SIWZ- dokument musi być złożony w oryginale, 2) pełnomocnictwo dla osób podpisujących ofertę( jeżeli dotyczy) (dokument musi zostać złożony w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach