Przetargi.pl
Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Zamościu

Zakład Karny w Zamościu ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, ul. Okrzei
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 0-84 6380070 , fax. 0-84 6395047
  • Data zamieszczenia: 2020-10-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Zamościu
    ul. Okrzei 14
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    tel. 0-84 6380070, fax. 0-84 6395047
    REGON: 65460600000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: ww.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa pieczywa do Zakładu Karnego w Zamościu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Chleb pszenno-żytni (300 g) - 260 000 szt. Chleb pszenno-żytni – wykonany z mąki pszennej, krojony, porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Cechy charakterystyczne: musi być: świeży, dobrej jakości, o jednolitej konsystencji, zwartej, wolny od wad eliminujących go od spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Minimalny okres przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy. Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników brak oznakowania bochenków.; Opakowanie: Pakowany w woreczki foliowe po 150 g. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać: nazwę dostawcy/producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami) Dostawy: Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. 2. Bułka tarta - 300 kg. Bułka tarta – produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa. Cechy charakterystyczne: struktura i konsystencja – sypka, bez grudek, barwa naturalna, może być niejednolita, smak i zapach – charakterystyczny dla suszonego pieczywa; Minimalny okres przydatności do spożycia – 2 miesiące od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Opakowanie: materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o gramaturze do 1 kg. Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać: nazwę dostawcy/producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia. 3. Chleb razowy pszenno-żytni (250g-300g) - 800 szt. Chleb razowy pszenno-żytni – wykonany z mąki razowej pszenno -żytniej, krojony, porcjowany, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Cechy charakterystyczne: musi być: świeży, dobrej jakości, o jednolitej konsystencji, zwartej, wolny od wad eliminujących go od spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Minimalny okres przydatności do spożycia: 3 dni od daty dostawy. Cechy wykluczające: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników brak oznakowania bochenków.; Opakowanie: Pakowany w woreczki foliowe po 250 g- 300 g. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Oznakowanie na opakowaniu powinno zawierać: nazwę dostawcy/producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami) Dostawy: Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach