Ogród Zoologiczny w Poznaniu ogłasza przetarg
- Adres: 61-063 Poznań, ul. Browarna 25
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8768209 , fax. 061 8773533
- Data zamieszczenia: 2012-12-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ogród Zoologiczny w Poznaniu
ul. Browarna 25 25
61-063 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8768209, fax. 061 8773533
REGON: 63210005700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.poznan.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej - Ogród Zoologiczny
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa owoców, warzyw i przetworów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, gdzie część stanowi zadanie nr: 1. Warzywa korzeniowe i ziemniaki: - Marchew obcinana (ilość: do 52.000 kg); Wymagania Zamawiającego: w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca marchew z nacią w pęczkach, Warzywa myte. - Buraki czerwone (ilość: do 17.000 kg); Wymagania Zamawiającego: w sezonie letnim przez okres ok. 1 miesiąca botwina, Warzywa myte. - Seler korzeń (ilość: do 2.500 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. - Pietruszka korzeń obcinana (ilość: do 2.200 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. - Por (ilość: do 3.600 sztuk); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. - Ziemniaki (ilość: do 3.000 kg); Wymagania Zamawiającego: Warzywa myte. 2. Sałata zielona (Ilość: do 14.000 sztuk); Wymagania Zamawiającego: waga: szt. 80-100 g. 3. Natka pietruszki (Ilość: do 330 kg); Wymagania Zamawiającego: natka w pęczkach po 25 g 4. Warzywa sezonowe krajowe: - Pomidory (ilość: do 480 kg). - Ogórek gruntowy (ilość: do 220 kg). - Papryka czerwona (ilość: do 15 kg). - Kabaczek, cukinia (ilość: do 20 kg). - Dynia (ilość: do 1.000 kg); Wymagania Zamawiającego: waga: szt. - 4-6 kg. 5. Kukurydza: - Kukurydza kolby (ilość: do 1.700 sztuk). - Kukurydza - pędy (ilość: do 6.000 sztuk). 6. Buraki pastewne Ilość: do 17.000 kg; Wymagania Zamawiającego: dostawy od 1 stycznia do 15 maja i od 15 października do 31 grudnia 2012 r. 7. Warzywa szklarniowe lub importowane - Papryka czerwona (ilość do 85 kg); - Cykoria - pakowane w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 110 opakowań); - Kapusta pekińska (ilość: do 270 sztuk); - Ogórek zielony (ilość: do 250 kg); - Pomidor (ilość: do 400 kg); - Kalafior (ilość: do 52 sztuk); - Brokuły (ilość: do 110 sztuk); - Grzyby boczniaki - pakowane w opakowania ok. 0,5 kg - (ilość: do 50 opakowań; - Sałata lodowa (ilość: do 52 sztuk); - Seler naciowy (ilość: do 52 sztuk); - Pieczarki (ilość: do 8 kg); Wymagania Zamawiającego: dostawy przez cały rok. 8. Warzywa mrożone: - Fasolka szparagowa mrożona (ilość do 160 kg); - Groszek (ilość do 100 kg); - Szpinak (ilość do 52 kg); - Mieszanka warzywna (ilość do 52 kg). 9. Owoce krajowe: - Jabłka (ilość 54.000 kg); - Gruszki (ilość 2.100 kg). 10. Owoce krajowe sezonowe Ilość: do 2.200 kg; Wymagania Zamawiającego: dostawy obejmują następujące owoce: truskawki, czereśnie, śliwki. 11. Owoce importowane - Banany - pakowane w kartony po 18 kg - (ilość: do 330 kartonów); - Pomarańcze (ilość: do 380 kg); - Kiwi - pakowane w opakowania po 1 kg - (ilość: do 260 opakowań oraz przez 53 tygodnie po 15 sztuk); - Awokado (ilość: do 420 sztuk); - Melon żółty (ilość: do 530 sztuk); - Winogrono (ilość: do 900 kg); - Arbuzy - w sezonie - (ilość: do 1.400 kg). 12. Owoce suszone - Rodzynki (ilość: do 38 kg); - Figi (ilość: do 60 kg); - Orzechy ziemne w skorupkach (ilość: 30 kg); - Żurawina, morele, wiśnia, śliwka (ilość: do 20 kg). 13. Owoce mrożone (Ilość: do 1.500 kg ) (truskawka - 500 kg, śliwka z pestką - 500 kg, czereśnia z pestką - 500 kg). Wymagania Zamawiającego: - owoce pakowane po 10 kg w kartony oznaczone wagą, datą ważności i określeniem producenta, klasa: 1-2. 14. Owoce (przetwory): - Kompoty (900 g) (ilość: do 600 szt.); - Ananas w puszce (ilość: do 55 szt.); - Brzoskwinie w puszce (ilość: do 150 szt.); - Przecier jabłkowy (ilość: do 84 słoików). Wymagania dodatkowe: - Warzywa i owoce dostarczane do Ogrodu Zoologicznego powinny być dobrej jakości, świeże, nieuszkodzone, pozbawione nawozów chemicznych, - warzywa zależnie od gatunku i rodzaju powinny być zapakowane w worki po 5-10 kg lub skrzynki, - dostawy owoców i warzyw (oprócz poz. 13) będą dokonywane dwa razy w tygodniu, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, zgłoszonym faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, - dostawy będące przedmiotem poszczególnych zadań (oprócz poz. 13) będą się odbywać do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu: do Nowego ZOO - ul. Browarna 25 i Starego ZOO - ul. Zwierzyniecka 19, - dostawy owoców mrożonych (poz.13) będą dokonywane sukcesywnie zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, zgłoszonym faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej do magazynu Zamawiającego przy ul. Browarnej 25, - terminy oraz wielkość dostaw częściowych będą uzgadniane z odpowiednimi pracownikami Zamawiającego faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z tygodniowym wyprzedzeniem; Wykonawca zrealizuje dostawę na każdorazowe zamówienie Zamawiającego, nie wcześniej niż w terminie 4 dni i nie później niż w terminie 14 dni od dnia otrzymania zamówienia, - dostawy będące przedmiotem poszczególnych zadań będą się odbywać do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu w godzinach od 7:00 do 11:00, - Zamawiający dopuszcza możliwość rezygnacji z dostawy, po uprzednim zawiadomieniu Wykonawcy faksem lub za pośrednictwem poczty elektronicznej, - rozładunek odbywać się będzie przy pomocy pracowników Zamawiającego w miejscach wskazanych przez Zamawiającego, - Wykonawca zapewnia właściwy dla utrzymania parametrów i jakości dostarczanych produktów sposób transportu, w trakcie transportu produkty muszą być zabezpieczone przed działaniem czynników zewnętrznych (wilgocią, zabrudzeniem, itp.), - produkty dostarczone do Ogrodu Zoologicznego nie spełniające ww. wymogów będą komisyjnie sprawdzane z Wykonawcą, - koszty transportu ponosi Wykonawca, - termin przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w chwili dostawy nie może być krótszy niż ? okresu jego przydatności do spożycia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zoo.poznan.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZIEMNIAKI, OWOCE, WARZYWA ŚWIEŻE I KWASZONE ( Nr rej. Ż/13/16)
Dodano: 2016-06-10 - Dostawa owoców i warzyw (II)
Dodano: 2016-03-31 - Dostawa owoców i warzyw
Dodano: 2016-03-01 - Dostawa warzyw, owoców, produktów przerobu warzyw i owoców
Dodano: 2015-12-10 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa WARZYW I OWOCÓW, ZIEMNIAKÓW ORAZ JABŁEK I GRUSZEK z podziałem na części: CZĘŚĆ 1 - WARZYWA I OWOCE CZĘŚĆ 2 - ZIEMNIAKI CZĘŚĆ 3 - JABŁKA I GRUSZKI
Dodano: 2015-11-23 - Dostawa warzyw i owoców w 2015 roku do Domu Pomocy Społecznej w Koninie
Dodano: 2014-12-22 - Dostawa wraz z rozładunkiem artykułów żywnościowych warzyw i owoców oraz ryb do Ośrodka Sportu i Rekreacji w Wągrowcu
Dodano: 2014-12-19 - Dostawa warzyw, owoców i artykułów przerobu warzyw i owoców
Dodano: 2014-11-24 - DOSTAWA ŚWIEŻYCH OWOCÓW I WARZYW
Dodano: 2014-06-04 - Dostawa warzyw i owoców II
Dodano: 2014-04-29