Przetargi.pl
Dostawa następującego asortymentu żywności: Część I – Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczów

Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień" ogłasza przetarg

  • Adres: 47400 Racibórz, ul. Grzonki
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 324 152 001 , fax. 324 152 001
  • Data zamieszczenia: 2017-06-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień"
    ul. Grzonki 1
    47400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 324 152 001, fax. 324 152 001
    REGON: 125504400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa następującego asortymentu żywności: Część I – Dostawa mleka i produktów mleczarskich Część II- Dostawa past serowych i tłuszczów
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i produktów mleczarskich oraz past serowych do smarowania i tłuszczów dla Domu Pomocy Społecznej „Złota Jesień” w Raciborzu. Zakres zamówienia podzielono na dwie oddzielne części : Część I Zakres części I obejmuje dostawę mleka i produktów mleczarskich w ilości i asortymencie jak niżej Lp. Nazwa i opis produktu Wielkość opakowania jednostkowego Jedn, miary Ilość dostawy 1. 2. 3. 4. 5. 1 Mleko Mleko pasteryzowane- spożywcze 2 % tłuszczu Opakowanie max. 15 l litr 16.000 2. Śmietanka 30 % tł. 330g – 500 g kg 400 3. Śmietana 12 % tł. 330g- 500 g kg 250 4. Ser żółty typu SALAMI Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30g blok do 3 kg kg 25 5. Ser żółty typu GOUDA Ser żółty na bazie mleka pasteryzowanego o zawartości tłuszczu w 100g produktu do 30 g blok do 3 kg kg 25 6. Ser parzony( domowy) z kminkiem wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 20 g, blok do 2 kg kg 60 7. Twaróg półtłusty typu krajanka ( nie mielony) wartości odżywcze w 100g , białko co najmniej 15 g, tłuszcz 4 g Opakowanie max 1 kg kg 800 8. Masło „extra” Zawartość tł. 82 %, produkt o wyraźnym zapachu i smaku masła, niekruczący się podczas porcjowania np.: SM Bieluch, OSM Kowalew Dobrzyca, OSM Międzybórz, SM Mlekovita, OSM Końskie, Masło extra Unikat wypr. dla Centrum Nabiału Katowice, Moniecka Spółdzielnia Mleczarska Kostka 200g kg 900 9. Ser topiony czysty Zawartość tłuszczu w 100g produktu do 27 g Pakowany do 100 g kg 70 10. Twarożek ziarnisty wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 10 g, tłuszcz do 6 g Kubek 150 g – 200 g kg 500 11. Kefir wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g, tłuszcz 1,5g - 2 g Kubek 200 g- 250 g kg 450 12. Jogurt naturalny wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 3 g , tłuszcz 2g -3 g Kubek 150 g– 180 g kg 350 13. Jogurt owocowy wartości odżywcze w 100g białko co najmniej 2,5 g, tłuszcz 2g – 3g zawartość owoców co najmniej 9 % np.: Zott- Jobella, Mlekovita- Jogurt Polski Kubek 150g – 180 g kg 500 W/w ilości asortymentu są przewidywaną wielkością zamówienia. W uzasadnionych przypadkach przedmiot zamówienia może być realizowany w mniejszym zakresie. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w kol. 3 powyższego zestawienia. Wszystkie artykuły powinny być wysokiej jakości. W poz.8 Masło oraz 13. Jogurt owocowy zamawiający wskazał przykładowo marki – producentów wyrobów spełniających wymagania zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie produktów innych producentów o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych i smakowych, zawartości składników tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów. Dostawy zamawiający będzie realizował następująco: Dostawa mleka od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni świątecznych do godz. 6:00; dostawy produktów mleczarskich będą dobywać się średnio dwa razy w tygodniu w terminie 2 dni od zgłoszenia przekazanego telefonicznie lub faxem określającego ilość produktów. Dostawy produktów mleczarskich mogą być dostarczane w godz. od 7:00 do 14:00 w dni robocze. Dostawca dostarczy przedmiot umowy do siedziby zamawiającego na swój koszt i ryzyko. Część II Zakres części II obejmuje dostawę past serowych i tłuszczów w ilości i asortymencie jak niżej Lp. Nazwa artykułu i opis poszczególnego asortymentu Ilość dostawy w szt./ kg Ilość dostawy 1. 2. 3. 1. Serek na bazie twarogu, wartości odżywcze w 100g zwartość białka co najmniej 4g, tłuszczu do 15g, pakowany w kubek po 100g, różne smaki Np.: „Serek do chleba” Włoszczowa szt 1.000 2. Serek twarogowy, kremowy o gładkiej, zwartej konsystencji, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 7g. tłuszczu do 20g, pakowany w kubek 125 g, różne smaki Np.: „ Turek kremowy smak” – Mleczarnia Turek szt 1.000 3. Serek twarogowy typu tartare, wartość odżywcza w 100g zawartość białka co najmniej 7g, tłuszczu do 25 g, pakowany w kubek 150g, różne smaki Np.: „Serek tartare” – Mleczarnia Turek szt 1.000 4 Serek śmietankowy w plastrach, skład: serek śmietankowy, substancje żelujące, wartości odżywcze w 100 g zawartość białka co najmniej 6 g, tłuszczu do 25 g, różne smaki Np. serek Capresi Polmlek sp. z o.o. kg 150 5 Ser topiony w plastrach, każdy plaster oddzielnie pakowany, skład: co najmniej 50 % sera, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białko co najmniej 17 %, tłuszcz do 20 g, różne smaki Np. ser topiony w plastrach Hochland Polska sp. z o.o. kg 150 6 Serek homogenizowany naturalny Skład: ser twarogowy, wartości odżywcze w 100 g, zawartość białka co najmniej 5 g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130-150 g Np.: Serek homogenizowany : Darek Mlekowita, Hej OSM Radomsko, Zott Jogobella, Jogser OSM Łowicz. kg 150 7 Serek homogenizowany owocowy Skład: ser twarogowy Wartości odżywcze w 100 g, białko co najmniej 5g, tłuszcz do 7g Wielkość opakowania 130 – 150 g Np.: Serek homogenizowany: Darek Mlekowita, Hej OSM Radomsko, Zott Jogobella. kg 150 8 Serek typu „fromage” pakowany w kostki 75- 100g, różne smaki kg 30 9 Margaryna śniadaniowa pakowana w kostki 250 g kg 400 10 Margaryna Palma pakowana w kostki 250 g kg 200 11 Smalec pakowany w kostki 200-250g kg 40 Ilości wymienionego asortymentu określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności do potrzeb zamawiającego. Wielkość opakowań poszczególnego asortymentu nie może być inna niż określono w opisie. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie średnio dwa razy w miesiącu w dni robocze w godz. 7:00 – 14:00. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z Dostawcą. Dostawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem. W pozycjach od 1-7 przykładowo wskazano nazwę i producenta poszczególnego asortymentu serków spełniających wymagania zamawiającego. Zamawiający dopuszcza zaproponowanie innych wyrobów równoważnych tzn. o równoważnych walorach jakościowych, odżywczych, smakowych, zawartości składników tj. nie gorszych niż opisane dla poszczególnych wyrobów. Miejscem dostawy jest DPS „Złota Jesień” ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach