SZKOŁA PODSTAWOWA W ZABRZEGU ogłasza przetarg
- Adres: 43-516 Zabrzeg, Karola Pytla
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-02-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA W ZABRZEGU
Karola Pytla
43-516 Zabrzeg, woj. śląskie
REGON: 000728954 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. ks. Józefa Londzina w Zabrzegu w 2024 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurtyProdukty mleczne: jogurt, ser biały muszą zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, muszą być bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, muszą zawierać nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia. Wszystkie produkty muszą być wysokiej jakości (klasa/ gatunek I), bez uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, przeważone w odpowiednich pojemnikach zamkniętych zgodnie z systemem HACCP. Towar musi być w oryginalnych opakowaniach z widoczną etykietą produktu zawierającą dane tj: producent, data przydatności do spożycia, skład produktu, warunki przechowywania. Zamawiane sery w nazwie produktu muszą zawierać wyraz ser (nie dopuszcza się produktów seropodobnych)Ser żółty krojony wg zamówienia lub w opakowaniach 0,5-1kg.Część NR 2,3 MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyćo świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smaki zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przyprawKiełbasy, szynki zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.Wymagania dla mięsa klasa I, świeże,- czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,- konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,- barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,- mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch.Wymagania dla wędlin :- klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona,- niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta ze składem, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożyciaCzęść NR 2,3 MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyćo świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smaki zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przyprawKiełbasy, szynki zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.Wymagania dla mięsa klasa I, świeże,- czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,- konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,- barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,- mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch.Wymagania dla wędlin :- klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona,- niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta ze składem, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożyciaCzęść 4 PIECZYWO bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneWszystkie produkty nie mogą zawierać więcej niż 15 g cukrów w 100 g/ml/g produktu gotowego do spożycia, nie więcej niż 10 g tłuszczu na 100 g/ml/g produktu gotowego do spożycia i 0,4 g sodu/1g soli w 100 g/m/g produktu gotowego do spożycia. Pieczywo, wyroby półcukiernicze NIE wyprodukowane z ciasta głęboko mrożonego.Cech wspólne dla pieczywa: bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneCechy dyskwalifikujące wspólne dla artykułów spożywczych: artykuły mające w składzie glutaminian soduCzęść NR 5 WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE - owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe,Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.Część RYBY mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, do10% glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% , filet ok. 175-340 gCzęść NR 7 MROŻONKI WARZYWA I OWOCE, RYBY MROŻONE owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością loduCzęść NR 8,9 PRODUKTY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencjizdrowe , produkty zdrowe zbożoweprodukty zdrowe zbożowe - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Blachowni.
Dodano: 2024-04-04 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 3 w Czechowicach -Dziedzicach w 2024 r.
Dodano: 2024-02-25 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. Juliusza Słowackiego w Czechowicach -Dziedzicach w 2024 r.
Dodano: 2024-02-21 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 6 im. Ignacego Łukasiewicza w Czechowicach -Dziedzicach w 2024 r.
Dodano: 2024-02-16 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły nr 2 im. Powstańców Świętych w Ligocie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-09 - „Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówki mieszczącej się w Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 2 w Czechowicach-Dziedzicach w 2024 r.”
Dodano: 2024-02-07 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego nr 10 w Czechowicach Dziedzicach w 2024 r.
Dodano: 2024-02-03 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 8 im. Janusza Kusocińskiego w Czechowicach Dziedzicach w 2024 r.
Dodano: 2024-02-01 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego w Zabrzegu w 2024 r.
Dodano: 2024-02-01 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 im. Królowej Jadwigi w Czechowicach – Dziedzicach w 2024 r.
Dodano: 2024-02-01