Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. ks. Józefa Londzina w Zabrzegu w 2024 r.

SZKOŁA PODSTAWOWA W ZABRZEGU ogłasza przetarg

  • Adres: 43-516 Zabrzeg, Karola Pytla
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-02-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA W ZABRZEGU
    Karola Pytla
    43-516 Zabrzeg, woj. śląskie
    REGON: 000728954
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. ks. Józefa Londzina w Zabrzegu w 2024 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurtyProdukty mleczne: jogurt, ser biały muszą zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, muszą być bez dodatku substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008, muszą zawierać nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia. Wszystkie produkty muszą być wysokiej jakości (klasa/ gatunek I), bez uszkodzeń, z okresami ważności odpowiednimi dla danego asortymentu, przeważone w odpowiednich pojemnikach zamkniętych zgodnie z systemem HACCP. Towar musi być w oryginalnych opakowaniach z widoczną etykietą produktu zawierającą dane tj: producent, data przydatności do spożycia, skład produktu, warunki przechowywania. Zamawiane sery w nazwie produktu muszą zawierać wyraz ser (nie dopuszcza się produktów seropodobnych)Ser żółty krojony wg zamówienia lub w opakowaniach 0,5-1kg.Część NR 2,3 MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyćo świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smaki zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przyprawKiełbasy, szynki zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.Wymagania dla mięsa klasa I, świeże,-          czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,-          konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,-          smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,-          barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,-          mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch.Wymagania dla wędlin :-          klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona,-          niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta ze składem, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożyciaCzęść NR 2,3 MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE DROBIOWE - mięso powinna być świeże, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyćo świeżości produktu, wędliny konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa, smaki zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przyprawKiełbasy, szynki zawierające nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g produktu gotowego do spożycia.Wymagania dla mięsa klasa I, świeże,-          czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione,-          konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się,-          smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy,-          barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej,-          mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch.Wymagania dla wędlin :-          klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona,-          niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych,wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta ze składem, datą produkcji oraz terminem przydatności do spożyciaCzęść 4 PIECZYWO bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneWszystkie produkty nie mogą zawierać więcej niż 15 g cukrów w 100 g/ml/g produktu gotowego do spożycia, nie więcej niż 10 g tłuszczu na 100 g/ml/g produktu gotowego do spożycia i 0,4 g sodu/1g soli w 100 g/m/g produktu gotowego do spożycia. Pieczywo, wyroby półcukiernicze NIE wyprodukowane z ciasta głęboko mrożonego.Cech wspólne dla pieczywa: bez polepszaczy, środków konserwujących i wzbogacających smak innych niż naturalneCechy dyskwalifikujące wspólne dla artykułów spożywczych: artykuły mające w składzie glutaminian soduCzęść NR 5 WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE - owoce, warzywa, powinny być nie zwiędnięte, skorupka twarda, bez uszkodzeń zewnętrznych, owoce kulisto-stożkowate, dopuszcza się nieregularny intensywnie kolor, skóra gładka, lśniąca, miąższ soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe,Owoce, warzywa liściaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeń.Część RYBY mrożone odpowiednio całe, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się, do10% glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie może przekroczyć 20% , filet ok. 175-340 gCzęść NR 7 MROŻONKI WARZYWA I OWOCE, RYBY MROŻONE owoce, warzywa odpowiednio mrożone, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielką ilością loduCzęść NR 8,9 PRODUKTY SPOŻYWCZE – przyprawy zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania się twarde sprężyste, produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencjizdrowe , produkty zdrowe zbożoweprodukty zdrowe zbożowe
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach