Przetargi.pl
Dostawa nabiału do kantyn w Białymstoku

Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK" ogłasza przetarg

  • Adres: 18-400 Czerwony Bór, Czerwony Bór 23
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 86 216 36 04 , fax. 86 216 31 49
  • Data zamieszczenia: 2011-02-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK"
    Czerwony Bór 23 23
    18-400 Czerwony Bór, woj. podlaskie
    tel. 86 216 36 04, fax. 86 216 31 49
    REGON: 20041123400000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa nabiału do kantyn w Białymstoku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa nabiału, według wyszczególnienia zawartego w pkt 2. 2. Wyszczególnienie przedmiotu dostawy : L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1 Jogurt naturalny 150g szt. 400 2 Jogurt owocowy 165 g szt. 500 3 Jogurt owocowy Jogobella 150g szt. 500 3 Jogurt pitny Milko 500ml szt. 500 4 Maślanka owocowa Milko 500ml szt. 500 5 Bacoma Twist-jogurt do picia 400g szt. 500 6 Danone jogurt aksamitny 330g szt. 600 7 Kefir 150g szt. 600 8 Delma extra margaryna z masłem 500g szt. 200 9 Masło roślinne kubek 250g szt. 800 10 Masło extra 200g kg 200 11 Mleko karton 0,5 l 2% l 1 000 12 Mleko karton 1 l 2% l 1 000 13 Mleko w proszku granulowane 250g szt. 5 000 14 Mleko w proszku pełne 500g szt. 600 15 Ser feta 270g szt. 50 16 Ser żółty plastry 100g szt. 5 000 17 Ser topiony 100g kiełbaski szt. 2 000 18 Ser topiony 100g kostka szt. 500 19 Ser topiony krążek 140g szt. 200 20 Hochland ser topiony w plastrach 150g szt. 400 21 Hochland almette serek twrogowy 150g szt. 50 22 Ser wędzony kg 10 23 Ser żółty salami kg 20 24 Serek homogenizowany Danio 150g szt. 8 000 26 Serek wiejski 200g szt. 3 000 27 Śmietana 18% 200ml szt. 400 28 Twaróg 250g kg 50 29 Twaróg wiejski półtłusty Piątnica 250g kg 50 30 Twarożek z przyprawami 125g szt. 200 31 Actimel szt. 100 3. Warunki jakie musi spełnić przedmiot dostawy i warunki dostawy: 1) przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu, i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi właściwymi dla sprzedaży produktów nabiałowych, 2) dostarczany asortyment musi być pozbawiony uszkodzeń o charakterze fizycznym i biochemicznym obniżających jego wartość spożywczą, 3) dostawa będzie zrealizowana w godzinach od 7.30 do 13.30, w ciągu dwóch dni roboczych od momentu otrzymania przez Wykonawcę zamówienia, 4) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia własnym transportem, na własny koszt według zamówień jednostkowych do: a) Kantyna w Białymstoku, ul. M. Kopernika 21, 15-377 Białystok b) Kantyna w Białymstoku ul. Hetmańska 89, 15-377 Białystok. 5) Wykonawca dokona wyładunku dostarczonego asortymentu w miejscu lub miejscach składowania wskazanym przez Zamawiającego, 6) Wykonawca dostarczy towar z terminem przydatności do spożycia właściwym dla konkretnego asortymentu przeznaczonego do sprzedaży detalicznej, 7) W przypadku zamawiania przez Zamawiającego większych partii towaru stanowiącego przedmiot zamówienia, Zamawiający ma prawo do określenia minimalnego terminu przydatności do spożycia. 8) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w opakowaniach zbiorczych zapewniających odpowiednie zabezpieczenie dostarczanego asortymentu. 9) Dostawca zabezpieczy przedmiot zamówienia przed niekorzystnym oddziaływaniem warunków atmosferycznych na dostarczany towar w trakcie transportu. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedłużenia terminu obowiązywania umowy w sprawie udzielenia zamówienia do czasu wyczerpania asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, z zastrzeżeniem że Zamawiający może w zależności od potrzeb zamówić większą ilość jednego z asortymentów będących przedmiotem zamówienia, kosztem innego pod warunkiem że ogólna wartość umowy nie ulegnie zmianie. Zamawiający może nie wyczerpać całości asortymentu będącego przedmiotem umowy, bez żadnych konsekwencji. 5. Termin płatności wynagrodzenia należnego Wykonawcy wynosi 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury do siedziby Zamawiającego. 6. Zamawiający nie przyjmie faktury jeżeli zostaną zgłoszone jakiekolwiek zastrzeżenia do przedmiotu dostawy. 7. Zamawiający w terminie 7 dni roboczych licząc od dnia dostawy ma prawo reklamować przedmiot dostawy. 8. Na rozpatrzenie reklamacji Wykonawca ma 7 dni roboczych. 9. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca w ciągu 7 dni roboczych usunie zgłoszone nieprawidłowości poprzez uzupełnienie dostawy w przypadku rozbieżności w ilości lub - wymieni towar na nowy w przypadku zakwestionowania jakości. 10. Reklamacje Zamawiający będzie zgłaszał pocztą, telefonicznie lub faksem za potwierdzeniem, do osoby wskazanej przez Wykonawcę. 11. Nie udzielenie odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 7 dni roboczych od dnia jej otrzymania przyjmuje się za uznanie reklamacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbielik.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach