Przetargi.pl
Dostawa mleka i przetworów mlecznych

Jednostka Wojskowa 4784 ogłasza przetarg

  • Adres: 35-111 Rzeszów, ul. Krakowska 11B
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 17 715 56 59 , fax. 17 715 63 85
  • Data zamieszczenia: 2015-10-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4784
    ul. Krakowska 11B 11B
    35-111 Rzeszów, woj. podkarpackie
    tel. 17 715 56 59, fax. 17 715 63 85
    REGON: 18069037300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www34wog.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mleka i przetworów mlecznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mleka i przetworów mlecznych dla 34 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Rzeszowie. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje zamówienie podstawowe i opcjonalne wg następującej specyfikacji: 1. Mleko w proszku pełne - zamówienie podstawowe: 185 kg, opcja: 65kg, RAZEM: 250 kg 2. Mleko spożywcze pasteryz.2% tł. - zamówienie podstawowe: 2960 l, opcja: 1040 l, RAZEM: 4000 l 3 Mleko spożywcze UHT 2% tł. - zamówienie podstawowe: 5920 l, opcja: 2080l, RAZEM: 8000 l 4 Śmietana 18% tł. - zamówienie podstawowe: 2220 l, opcja: 780 l, RAZEM: 3000 l 5 Jogurt naturalny - zamówienie podstawowe: 222 kg, opcja: 78 kg, RAZEM: 300 kg 6 Jogurt owocowy - zamówienie podstawowe: 962 kg, 338 kg, 1300 kg 7. Deser mleczny naturalny - zamówienie podstawowe: 296 kg, opcja: 104kg, RAZEM: 400 kg 8 Deser mleczny z owocami - zamówienie podstawowe: 296 kg, opcja 104 kg, RAZEM: 400 kg 9 Deser mleczny z czekoladą - zamówienie podstawowe: 296 kg, opcja 104kg, RAZEM: 400 kg 10 Deser jogurty - zamówienie podstawowe: 888 kg, opcja: 312 kg, RAZEM: 1200 kg 11. Serek homogenizowany naturalny - zamówienie podstawowe: 592kg, opcja: 208 kg, RAZEM: 800 kg 12 Serek homogenizowany waniliowy - zamówienie podstawowe: 814kg, opcja: 286 kg, RAZEM: 1100 kg 13 Serek homogenizowany owocowy - zamówienie podstawowe: 888 kg opcja: 312 kg, RAZEM: 1200 kg 14. Serek twarogowy - zamówienie podstawowe: 111 kg, opcja: 39 kg, RAZEM: 150 kg 15. Serek naturalny do smarowania - zamówienie podstawowe: 814 kg, opcja: 286 kg, RAZEM: 1100 kg 16. Kefir - zamówienie podstawowe: 111 kg, opcja: 39 kg, RAZEM: 150 kg 17. Ser twarogowy półtłusty - zamówienie podstawowe: 814 kg, opcja: 286 kg, RAZEM: 1100 kg 18. Ser twarogowy ziarnisty - zamówienie podstawowe: 962 kg, opcja: 338 kg, RAZEM: 1300 kg 19. Ser typu fromage - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, RAZEM: 1000 kg 20. Ser edamski pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, RAZEM: 1000 kg 21. Ser gouda pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, 1000 kg 22. Ser salami pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 740 kg, opcja: 260 kg, RAZEM: 1000 kg 23. Ser camembert - zamówienie podstawowe: 148 kg, opcja: 52 kg, RAZEM: 200 kg 24. Ser topiony z szynką - zamówienie podstawowe: 518 kg, opcja: 182kg, RAZEM: 700 kg 25 Ser topiony z papryką - zamówienie podstawowe: 518 kg, opcja: 182 kg, RAZEM: 700 kg 26. Ser topiony pełnotłusty - zamówienie podstawowe: 518 kg, opcja: 182kg, RAZEM: 700 kg 27. Ser topiony tłusty plasterkowany - zamówienie podstawowe: 962 kg, opcja: 338 kg, RAZEM: 1300 kg 28. Ser topiony kremowy wielosmakowy - zamówienie podstawowe: 592kg, opcja: 208 kg, RAZEM: 800 kg 29. Ser wędzony - zamówienie podstawowe: 370 kg, opcja: 130 kg, RAZEM: 500 kg 30. Ser typu mozarela - zamówienie podstawowe: 7 kg, opcja: 3 kg, RAZEM: 10 kg 31 Ser feta - zamówienie podstawowe: 15 kg, opcja: 5 kg, RAZEM: 20 kg 32. Masło ekstra jednoporcjowe - zamówienie podstawowe: 1628 kg, opcja: 572kg, RAZEM: 2200 kg 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie wymagań jakościowych, terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania stanowią: dokumenty określone w Załączniku nr 6, opracowane przez Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie. Załączniki te są integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia i SIWZ. 4. Zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji. 1) Prawem opcji objęte jest świadczenie dostaw wyszczególnione w tabeli załącznika nr 1A do SIWZ, zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego w asortymencie, cenach i maksymalnych ilościach dla odbiorców i do miejsc dostawy i o minimalnym okresie przydatności do spożycia określonym w SIWZ i załącznikach do SIWZ oraz złożonej ofercie. 2) Zamawiający w terminie odpowiednio do 10 grudnia 2016 r. złoży Wykonawcy pisemne oświadczenie o zleceniu wykonania opcji. 3) Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku przydzielenia środków finansowych na realizacje zadań stanowiących przedmiot umowy i w konsekwencji pokrycia w planie finansowym Zamawiającego w określonym opcją zakresie. 4) Niezłożenie przez Zamawiającego oświadczenia, o którym mowa w pkt 2, w terminie do 10 grudnia 2016 r. oznacza rezygnację z pozostałej części przedmiotu zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy przysługuje jedynie wynagrodzenie za wykonane dostawy. 5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę przedmiotu zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 50% wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych. 6. Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych, przepisów prawa żywnościowego. Przepisy te szczegółowo określone zostały w Załączniku nr 5 (Projekt umowy). Załącznik ten określa również szczegółowe wymagania co do sposobu dostawy, odbioru, postępowania reklamacyjnego w zakresie przedmiotu zamówienia. W związku z powyższym Projekt umowy również należy traktować jako uzupełnienie opisu przedmiotu zamówienia oraz integralną część niniejszej SIWZ. 7. Wykonawca powinien posiadać potwierdzenie wdrożenia systemu HACCP, a w przypadku Wykonawców oferujących produkty wytwarzane w ramach produkcji pierwotnej, potwierdzenie wytwarzania zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Powyższe dotyczy również ewentualnych podwykonawców i każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (Konsorcjum). Szczegółowe wymagania dotyczące dokumentów w powyższym zakresie określone zostały w Rozdziale VIII ust. 8 SIWZ. 8. Dla ww. zamówienia obowiązują 4 magazyny dostaw: 1) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Rzeszów - ul. Lwowska 4 Rzeszów (ok. 25% wszystkich dostaw); 2) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Nisko - ul. Sandomierska 20 Nisko (ok. 20% wszystkich dostaw); 3) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Jarosław - ul. 3 Maja 80 Jarosław (ok. 15% wszystkich dostaw); 4) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Przemyśl - ul. 29 Listopada 1 Przemyśl (ok. 40% wszystkich dostaw); 9. Dostawy przedmiotu zamówienia w zakresie każdej części zamówienia odbywać się będą z częstotliwością - min 2 razy w tygodniu, a max 3 razy w tygodniu dla każdego z magazynów określonych w ust. 8 w ustalonych dniach tygodnia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Zamawiającym (Odbiorcą). Częstotliwość dostaw Wykonawca określi w złożonej ofercie, przy czym częstotliwość ta nie może być mniejsza niż 2 x (razy) i podlegać będzie ocenie na podstawie kryterium oceny ofert: częstotliwość dostaw - 5% Oferta Wykonawcy, który nie określi w złożonej ofercie częstotliwości dostaw lub zaproponowana częstotliwość będzie mniejsza niż 2 x (razy) - zostanie odrzucona. 10. O terminie dostawy, o którym mowa w ust. 9 Wykonawca będzie powiadamiany z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi stanowiącymi przedmiotem umowy przy zachowaniu następujących warunków: 1) przesunięcia wynikają z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy; 2) przesunięcia nie mogą przekroczyć 40% ilości danej pozycji asortymentowej i będą dokonywane w oparciu o ceny jednostkowe zawarte w załączniku nr 1A; 3) przesunięcia nie spowodują przekroczenia maksymalnej wartości brutto umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na okres związania ofertą na kwotę/wartość: 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych 00/100); 2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o któ?rych mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. nr 42, poz. 275). 4. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek: bankowy Zamawiającego prowadzony: Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy Rzeszów nr 98 1010 1528 0018 9213 9120 0000 - z adnotacją wadium w przetargu nr ZP/93/2015, NIP [Wykonawcy].

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Częstotliwoć dostaw
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.34wog.wp.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach