Przetargi.pl
dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego i przetworów mięsnych - nr sprawy 5/ż/15

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2015-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 062 766 96 42/43
    REGON: 00032034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ośrodek szkolenia Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego i przetworów mięsnych - nr sprawy 5/ż/15
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego i przetworów mięsnych. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, jednak nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 700 ÷ 900. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych - z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa - powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych poprzez składanie ofert na poszczególne części, podzielone wg obszaru dostaw. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełny asortyment danej części. Liczba części - 3. Część I 15111000-9 mięso wołowe 15113000-3 wieprzowina 15114000-0 podroby 15131100-6 produkty mięsno wędliniarskie 15412100-0 tłuszcze zwierzęce 1. Udziec b/k świeży, klasa I 2 500 kg 2. Szponder z/k wołowy świeży, klasa I 1 000 kg 3. Flaki wołowe klasa I 800 kg 4. Schab wieprzowy b/k świeży, klasa I 2 500 kg 5. Karkówka wieprzowa b/k świeża, klasa I 2 000 kg 6. Mięso wieprzowe drobne, świeże, klasa I 1 600 kg 7. Szynka wieprzowa b/k świeża, klasa I 2 000 kg 8. Boczek surowy b/k świeży, klasa I 600 kg 9. Golonka wieprzowa z/k świeża, klasa I 1 200 kg 10. Golonka wieprzowa b/k świeża, klasa I 600 kg 11. Żeberka wieprzowe świeże, klasa I, paski 1 500 kg 12. Boczek wędzony 1 000 kg 13. Boczek rolowany 300 kg 14. Baleron 400 kg 15. Szynka wędzona gotowana 500 kg 16. Szynka staropolska 400 kg 17. Szynka wiejska 500 kg 18. Szynka konserwowa 400 kg 19. Pieczeń szynkowa 400 kg 20. Polędwica sopocka 500 kg 21. Polędwica wędzona 300 kg 22. Sękacz 300 kg 23. Salami z pieprzem 100 kg 24. Baleron świętokrzyski 500 kg 25. Parówka wieprzowa 800 kg 26. Parówka cielęca 600 kg 27. Kiełbasa biała parzona 500 kg 28. Kiełbasa śląska 500 kg 29. Kiełbasa śląska delikatesowa 500 kg 30. Kiełbasa wiejska 500 kg 31. Kiełbasa myśliwska 300 kg 32. Kiełbasa jałowcowa 300 kg 33. Kabanosy 500 kg 34. Kiełbasa krakowska parzona 350 kg 35. Kiełbasa krakowska sucha 300 kg 36. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 600 kg 37. Kiełbasa żywiecka 400 kg 38. Frankfurterki 500 kg 39. Metka tatarska 200 kg 40. Kaszanka 500 kg 41. Pasztet wieprzowy wędzony 500 kg 42. Salceson 200 kg 43. Salceson ozorkowy 200 kg 44. Smalec 1 000 kg 45. Słonina 200 kg Część II 15112000-6 drób 1. Udo z kością z kurczaka (udziec) świeże, klasa I 3 000 kg 2. Filet z piersi kurczaka b/k świeży, klasa I 2 500 kg 3. Filet z piersi z indyka b/k świeży, klasa I 1 000 kg 4. Porcja rosołowa 800 kg 5. Kurczak cały świeży, klasa I 500 kg 6. Wątroba z kurczaka świeża, klasa I 300 kg 7. Żołądki z kurczaka świeże, klasa I 200 kg Część III 15131135-0 wędliny drobiowe 1. Szynka drobiowa 300 kg 2. Szynka z indyka 800 kg 3. Szynka kujawska drobiowa 400 kg 4. Kiełbasa drobiowa podsuszana 600 kg 5. Filet wędzony z indyka 500 kg 6. Szynka piwna drobiowa 400 kg 7. Szynka babuni drobiowa 300 kg 8. Kiełbaski wiedeńskie drobiowe 500 kg 9. Filet sopocki drobiowy 500 kg 10. Polędwica luksusowa drobiowa 500 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wysokość wadium: Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: na część I - 10.000,00 zł (słownie: dziesięć tysięcy złotych 00/100), na część II - 2.400,00 zł (słownie: dwa tysiące czterysta złotych 00/100), na część III - 1.700,00 zł (słownie: jeden tysiąc siedemset złotych 00/100). 2. Formy wadium Wadium może być wnoszone: - w poręczeniach bankowych lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, - w gwarancjach bankowych, - w gwarancjach ubezpieczeniowych, - poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109 poz. 1158 z późn. zm.), - w pieniądzu - przelewem. 3. Terminy dotyczące wadium A. Termin wniesienia wadium upływa dnia 30-11-2015 r. o godz. 10:00. B. Wadium wniesione w jednej z form wymienionych w pkt 5.2. A÷D powinno znaleźć się w kasie zamawiającego. C. Wadium wnoszone w pieniądzu musi zostać wpłacone przelewem na rachunek zamawiającego w banku: NBP o/Kalisz numer konta: 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000 z adnotacją: Wadium - przetarg nieograniczony na dostawę mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i przetworów mięsnych D. O uznaniu przez zamawiającego, że wadium w pieniądzu wniesiono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek zamawiającego. E. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. F. Jeżeli wykonawca nie wniesie wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzi się na przedłużenie okresu związania ofertą, zostanie przez zamawiającego wykluczony z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. 4. Zwrot wadium Zamawiający dokona zwrotu wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy. 5. Zatrzymanie wadium A. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. B. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach