Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu ogłasza przetarg
- Adres: 39-400 Tarnobrzeg, ul. Szpitalna 1
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 15 8123208 , fax. 15 8123209
- Data zamieszczenia: 2014-04-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
ul. Szpitalna 1 1
39-400 Tarnobrzeg, woj. podkarpackie
tel. 15 8123208, fax. 15 8123209
REGON: 00031257300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitaltbg.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa wołowego, wędlin, drobiu i podrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
I. Przedmiot zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wołowego, wędlin, drobiu i podrobów drobiowych ujęta w 3 pakietach dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu, II. Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wołowego, wędlin, drobiu i podrobów dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu. 1. Kod CPV wg Wspólnego Słownika Zamówień: 15131600-1 Produkty wołowe i cielęce 15131120-2 Produkty wędliniarskie 15131500-0 Produkty drobiowe 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Formularz cenowy stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ: Pakiet I Drób i podroby drobiowe Pakiet II Produkty wędliniarskie Pakiet III Mięso wołowe 3 Ilości wskazane w Formularzach cenowych stanowiących Załącznik nr 2 do SIWZ - dla są wielkościami orientacyjnymi, przyjętymi dla celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości przedmiotu zamówienia niż podana w Formularzach cenowych, w związku z niemożliwością przewidzenia pełnego zapotrzebowania na przedmioty zamówienia objęte niniejszą SIWZ. Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkości podanej w Załączniku nr 2 do SIWZ. 4. Zamawiający ustala następujące zasady realizacji przedmiotu umowy: 1) Zapotrzebowanie na na przedmiot zamówienia objęty niniejszą SIWZ będzie zamawiany sukcesywnie - wg rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikającym z potrzeby zapewnienia wyżywienia pacjentów, na które wpływ ma ilość pacjentów przebywających w szpitalu. 2) Powyższy tryb realizacji może spowodować zmniejszenie lub brak zamówień na asortyment będący przedmiotem niniejszej umowy. W takim przypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy, bez naliczania jakichkolwiek kar. Niemniej jednak Zamawiający działa w najlepszej wierze zrealizowania zamówienia w całości. 5.Wymagania zamawiającego dotyczące dostaw: 1) Mięso wołowe, wędliny, drób i podroby drobiowe dostarczane będą w ilości i asortymencie zgodnym z zamówieniem asortymentowo -ilościowym złożonym przez Zamawiajacego telefonicznie lub faksem, uzależnionym od bieżących potrzeb Zamawiającego. W przypadku złożenia zamówienia faksem, Wykonawca jest zobowiązany do potwierdzenia niezwłocznie odbioru złożonego zamówienia. 2) Dostawa będzie realizowana w terminie do 3 dni od daty złożenia zamówienia przez Dział Zaopatrzenia . Jeżeli dostawa wypada w dniu wolnym od pracy lub sobotę dostawa nastąpi w pierwszym dniu roboczym po wyznaczonym terminie . 3) Do każdej dostawy wykonawca dołączy opis potwierdzający nazwę - rodzaj, ilość i cenę towaru będącego przedmiotem dostawy oraz fakturę VAT. 4) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć każdorazowo towar odpowiedniej jakości, tzn. świeży, nie przeterminowany, nie z końcem daty ważności (odpowiedni termin daty ważności do spożycia podany w sposób widoczny na opakowaniu), w odpowiednim gatunku. 4) Towar ma być dostarczany w nie uszkodzonych atestowanych opakowaniach, spełniających wymagania sanitarno - epidemiologiczne. Elementy powinny być ułożone w opakowaniach w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd przedmiotu zamówienia. 5) W razie stwierdzenia przez Zamawiającego niezachowania wymaganych warunków sanitarnych, Zamawiający może odmówić odbioru towaru. 6) Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar własnym transportem odpowiednio przystosowanym na własne ryzyko i na własny koszt ponosząc ryzyko i koszt transportu oraz rozładunku. bez względu na wielkość zamówienia. 7) Wykonawca winien zaoferować przedmioty zamówienia spełniające wymagania opisane w punkcie Części A pkt II ppkt 3 SIWZ oraz wymagania zamieszczone w załączniku nr 2 do SIWZ - Formularzach cenowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwrotu towaru niezgodnego z zamówieniem. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151316001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitaltbg.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa produktów mięsnych dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
Dodano: 2016-03-14 - Dostawa mięsa wołowego, wędlin, drobiu i podrobów drobiowych
Dodano: 2015-02-26 - Dostawa mięsa wołowego, wędlin, drobiu i podrobów drobiowych dla Wojewódzkiego Szpitala im. Zofii z Zamoyskich Tarnowskiej w Tarnobrzegu
Dodano: 2013-02-28