Przetargi.pl
dostawa mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, drobiowego i przetworów mięsnych - nr 1/ż/12

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2012-10-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 062 766 96 42/43
    REGON: 00032034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: ośrodek szkolenia Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, drobiowego i przetworów mięsnych - nr 1/ż/12
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wołowego, cielęcego, wieprzowego, wyrobów i podrobów wołowych, cielęcych, wieprzowych, drobiu i podrobów drobiowych oraz wędlin drobiowych. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim zgłoszeniu. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu umowy do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Część I 15111000-9 Mięso wołowe 15111200-1 Cielęcina 15113000-3 Wieprzowina 15114000-0 Podroby 15131100-6 Produkty mięsno-wędliniarskie 15412100-0 Tłuszcze zwierzęce udziec b/k świeży 1 700 kg wołowina extra świeża 30 kg polędwica wołowa świeża 30 kg szponder z/k wołowy świeży 900 kg flaki wołowe 500 kg udziec cielęcy b/k świeży 30 kg łopatka cielęca b/k świeża 30 kg schab wieprzowy b/k świeży 2 500 kg schab wieprzowy z/k świeży 150 kg karkówka wieprzowa b/k świeża 1 800 kg łopatka wieprzowa b/k świeża 100 kg mięso wieprzowe drobne, świeże 1 000 kg szynka wieprzowa b/k świeża 2 000 kg boczek surowy b/k świeży 700 kg golonka wieprzowa z/k świeża 800 kg golonka wieprzowa b/k świeża 700 kg polędwiczki wieprzowe świeże 40 kg żeberka wieprzowe świeże (paski) 900 kg nerki wieprzowe 80 kg boczek wędzony 1 000 kg boczek rolowany 300 kg baleron 400 kg szynka wędzona gotowana 400 kg szynka staropolska 400 kg szynka wiejska 400 kg szynka konserwowa 400 kg pieczeń szynkowa 400 kg polędwica sopocka 400 kg polędwica wędzona 100 kg sękacz 300 kg salami z pieprzem 200 kg szynka dębicka 300 kg szynka biała 300 kg szynka kanapkowa 300 kg baleron świętokrzyski 200 kg parówka wieprzowa 600 kg parówka cielęca 700 kg kiełbasa biała parzona 600 kg kiełbasa biała cienka parzona 500 kg kiełbasa łopatkowa 150 kg kiełbasa śląska 700 kg kiełbasa śląska delikatesowa 500 kg kiełbasa wiejska 1 000 kg kiełbasa myśliwska 150 kg kiełbasa jałowcowa 150 kg kabanosy 500 kg kiełbasa krakowska parzona 400 kg kiełbasa krakowska sucha 400 kg kiełbasa szynkowa wieprzowa 300 kg kiełbasa zielonogórska 100 kg kiełbasa żywiecka 300 kg kiełbasa polska 200 kg frankfurterki 500 kg metka cebulowa 30 kg metka tatarska 50 kg kaszanka 300 kg pasztet wieprzowy 150 kg pasztet wieprzowy wędzony 150 kg salceson 100 kg salceson ozorkowy 100 kg smalec 1 500 kg słonina 50 kg Część II 15112000-6 Drób 15114000-0 Podroby uda całe z grzbietem z kurczaka, świeże 1 600 kg filet z piersi kurczaka b/k, świeży 1 800 kg filet z piersi indyka b/k, świeży 500 kg porcja rosołowa 500 kg tuszki drobiowe schłodzone 1 000 kg wątroba z kurczaka świeża 100 kg żołądki z kurczaka świeże 100 kg Część III 15131135-0 Wędliny drobiowe szynka drobiowa 500 kg szynka z indyka 500 kg szynka kujawska drobiowa 400 kg kiełbasa drobiowa podsuszana 500 kg filet wędzony z indyka 600 kg szynka piwna drobiowa 300 kg szynka babuni drobiowa 300 kg kiełbaski wiedeńskie drobiowe 700 kg filet sopocki drobiowy 500 kg schab dworski drobiowy 500 kg salami drobiowe suche 300 kg polędwica luksusowa drobiowa 400 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości 14.500,00 zł (słownie: czternaście tysięcy pięćset złotych 00/100). 2. W przypadku składania oferty na poszczególne części, oferta musi być zabezpieczona wadium w wysokości: część I - 11.000,00 zł (słownie: jedenaście tysięcy złotych 00/100) część II - 1.500,00 zł (słownie: jeden tysiąc pięćset złotych 00/100) część III - 2.000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych 00/100) 3. Formy wadium. Wadium może być wnoszone: A. w poręczeniach bankowych lub w poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, B. w gwarancjach bankowych, C. w gwarancjach ubezpieczeniowych, D. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. nr 109, poz. 1158 z póź. zm.), E. w pieniądzu - przelewem. 4. Termin wniesienia wadium upływa dnia 26-10-2012 r. o godz. 10:00

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach