Przetargi.pl
Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego oraz przetworów mięsnych

Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie ogłasza przetarg

  • Adres: 02-520 Warszawa, Wiśniowa
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 602 44 14
  • Data zamieszczenia: 2019-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wyższa Szkoła Kryminologii i Penitencjarystki w Warszawie
    Wiśniowa 50
    02-520 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 602 44 14
    REGON: 381510697
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wskip.edu.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: publiczna uczelnia zawodowa służb państwowych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego oraz przetworów mięsnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego oraz przetworów mięsnych. Dostawy będą realizowane na rzecz Wyższej Szkoły Kryminologii i Penitencjarystyki w Warszawie, miejsce dostawy 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w pojemnikach plastikowych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktów z żywnością), zamkniętych pokrywą. Do każdego pojemnika musi być dołączona etykieta z danymi. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U. z 2019 r. poz. 2178) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane wg wskazań zamawiającego w godzinach 7:00 ÷ 10:00. Częstotliwość dostaw stanowiących przedmiot zamówienia w okresie obowiązywania umowy dla: 1) części I „Mięso i przetwory wołowe i wieprzowe” – średnio trzy razy w tygodniu, 2) części II „Mięso drobiowe” – średnio jeden raz w tygodniu, 3) części III „Wędliny drobiowe” – średnio dwa razy w tygodniu. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Część I – mięso i przetwory wołowe i wieprzowe 15111000-9 mięso wołowe 15113000-3 wieprzowina 15114000-0 podroby 15131100-6 produkty mięsno-wędliniarskie 15412100-0 tłuszcze zwierzęce 1. Udziec b/k świeży, klasa I 1 800 kg 2. Szponder z/k wołowy świeży, klasa I 1 100 kg 3. Flaki wołowe, klasa I 700 kg 4. Schab wieprzowy b/k świeży, klasa I 1 800 kg 5. Schab wieprzowy z/k świeży , klasa I 300 kg 6. Karkówka wieprzowa b/k świeża, klasa I 1 800 kg 7. Szynka wieprzowa b/k świeża, klasa I 1 800 kg 8. Boczek surowy b/k świeży, klasa I 600 kg 9. Golonka wieprzowa z/k świeża, klasa I 500 kg 10. Golonka wieprzowa b/k świeża, klasa I 800 kg 11. Polędwiczki wieprzowe świeże, klasa I 100 kg 12. Żeberka wieprzowe świeże, paski klasa I, 1 000 kg 13. Boczek wędzony 900 kg 14. Boczek faszerowany 350 kg 15. Baleron 450 kg 16. Szynka wędzona gotowana 450 kg 17. Szynka staropolska 250 kg 18. Szynka wiejska 450 kg 19. Szynka konserwowa 450 kg 20. Pieczeń szynkowa 400 kg 21. Polędwica sopocka 350 kg 22. Polędwica wędzona 400 kg 23. Schab w obsypce 400 kg 24. Salami 100 kg 25. Ogonówka 200 kg 26. Szynka z liściem laurowym 250 kg 27. Szynka biała 400 kg 28. Parówka wieprzowa 700 kg 29. Parówka cielęca 800 kg 30. Kiełbasa biała parzona 700 kg 31. Kiełbasa biała cienka parzona 500 kg 32. Kiełbasa śląska 500 kg 33. Kiełbasa śląska delikatesowa 800 kg 34. Kiełbasa wiejska 800 kg 35. Kiełbasa myśliwska 200 kg 36. Kiełbasa jałowcowa 200 kg 37. Kabanosy 800 kg 38. Kiełbasa krakowska parzona 400 kg 39. Kiełbasa krakowska sucha 300 kg 40. Kiełbasa szynkowa wieprzowa 300 kg 41. Kiełbasa żywiecka 300 kg 42. Kiełbasa kolska 300 kg 43. Kiełbasa golonkowa wędzona 300 kg 44. Kiełbasa polska 100 kg 45. Frankfurterki 600 kg 46. Metka cebulowa 100 kg 47. Metka tatarska 100 kg 48. Kaszanka 400 kg 49. Pasztet wieprzowy wędzony 400 kg 50. Salceson ozorkowy 200 kg 51. Smalec 1 000 kg 52. Słonina 100 kg Część II – mięso drobiowe 15112000-6 drób 15114000-0 podroby 1. Udo z kością z kurczaka świeże, klasa I 2 500 kg 2. Filet z piersi kurczaka b/k świeży, klasa I 2 500 kg 3. Filet z piersi z indyka b/k świeży, klasa I 500 kg 4. Porcja rosołowa 800 kg 5. Kurczak cały świeży, klasa I 500 kg 6. Wątroba z kurczaka świeża, klasa I 300 kg 7. Żołądki z kurczaka świeże, klasa I 300 kg Część III – wędliny drobiowe 15131135-0 wędliny drobiowe 1. Szynka z koperkiem 400 kg 2. Szynka z piersi indyczej 400 kg 3. Polędwica drobiowa 400 kg 4. Pieczeń drobiowa 400 kg 5. Pieczony filet indyczy 400 kg 6. Kiełbasa krakowska drobiowa sucha 200 kg 7. Filet wędzony z indyka 400 kg 8. Kiełbasa żywiecka drobiowa 300 kg 9. Kiełbaski drobiowe 400 kg 10. Salami drobiowe suche 150 kg 11. Filet kruchy z kurczaka 300 kg 12. Kiełbasa wiedeńska drobiowa 400 kg 13. Filet maślany 400 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: na część I - 11.600,00 zł (słownie: jedenaście tysięcy sześćset złotych 00/100), na część II - 2.300,00 zł (słownie: dwa tysiące trzysta złotych 00/100), na część III - 2.300,00 zł (słownie: dwa tysiące trzysta złotych 00/100). 2. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2019 r. poz. 310, 836 i 1572). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na nieoprocentowany rachunek zamawiającego nr: 07 1130 1017 0020 1523 5420 0001, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu nr 6/zp/19”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt. 3, przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie w kasie zamawiającego, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach