Dom Pomocy Społecznej Kobyla Góra ogłasza przetarg
- Adres: 63-507 Kobyla Góra, ul. Tomasza Sikorskiego 1
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 062 7316436 , fax. 062 7316218
- Data zamieszczenia: 2009-12-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej Kobyla Góra
ul. Tomasza Sikorskiego 1 1
63-507 Kobyla Góra, woj. wielkopolskie
tel. 062 7316436, fax. 062 7316218
REGON: 00029647200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: bip.wokiss.pl/ostrzeszowp/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa wieprzowego i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej w Kobylej Górze. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy mięsa wieprzowego oraz wędlin. Mięso wieprzowe 3 760 kg Wędliny 5 827 kg Kaszanka i inne wędliny 270 kg - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie wymagano.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności jeżeli przepisy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) spełniają wymogi określone w art. 22 ust. 1 ustawy, 3) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy 4) złożą oświadczenia i dokumenty wymagane niniejszą SIWZ 2. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą :spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, złożonych przez Wykonawcę zgodnie z SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie iż w/w warunki Wykonawca spełnił. 3. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. 4. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania: 1) Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału Wykonawcy w postępowaniu dotyczą: a) aktualnego odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) oświadczenie oferenta zawierające informacje określone w art. 22 ust. 1 i art. 24 ustawy, c) wypełniony i podpisany formularz cenowy oferty, d) parafowany projekt umowy, e) pełnomocnictwo upoważniające do podpisania oferty i umowy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, jeżeli Wykonawcę reprezentuje przedstawiciel, bądź Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, f) wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamowienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniu dokumentów potwierdzających, że te dostawy zostały wykonene należycie, g) aktualna decyzja powiatowego lekarza weterynarii o nadaniu weterynaryjnego nr identyfikacyjnego, o posiadaniu uprawnień do uboju świń i bydła oraz przetwórstwa mięsa w rym zakresie oraz, że zakład jest pod stałym nadzorem Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej. 2. Wykonawca który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, winien przedstawić dokumenty określone w parag. 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.wokiss.pl/ostrzeszowp/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PN 4/2016 Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-07-22 - Dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego oraz przetworów mięsnych wieprzowych i drobiowych
Dodano: 2016-06-15 - Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Dodano: 2016-04-01 - sukcesywna dostawa drobiu i produktów mięsnych dla SPZOZ w Wolsztynie zakończona aukcją elektroniczną
Dodano: 2016-03-04 - Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego dla Dzieci Niewidomych przy Pl. Przemysława 9 w Owińskach - VI części
Dodano: 2016-01-15 - Dostawa artykułów spożywczych dla Mickiewiczowskiego Centrum Turystycznego w Żerkowie w roku 2016
Dodano: 2016-01-14 - Dostawa koniny
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa mięsa i wędlin w 2016 roku do Domu Pomocy Społecznej w Koninie
Dodano: 2015-12-10 - Sukcesywna dostawa wyrobów mięsnych dla Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu
Dodano: 2015-11-19 - Dostawa koniny, podrobów, nutrii, królików, kur, przepiórek i wołowiny/koziny
Dodano: 2015-11-16