Przetargi.pl
dostawa mięsa, przetworów mięsnych i drobiu mrożonego

Kasyno Wojskowe 610 przy J.W. 4653 Siemirowice ogłasza przetarg

  • Adres: 76-153 Darłowo, ul. Zwycięstwa 2
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-94 3147238,3147226,607532302 , fax. 0-94 3147238
  • Data zamieszczenia: 2009-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Kasyno Wojskowe 610 przy J.W. 4653 Siemirowice
    ul. Zwycięstwa 2 2
    76-153 Darłowo, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-94 3147238,3147226,607532302, fax. 0-94 3147238
    REGON: 77072713000780
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: gospodarstwo pomocnicze

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa mięsa, przetworów mięsnych i drobiu mrożonego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    dostawa mięsa, przetworów mięsnych i drobiu mrożonego : zadanie nr 1 - dostawa mięsa i wędlin zadanie nr 2 - dostawa drobiu mrożonego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311336
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: - przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; - przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 2 a ponadto: - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia w/w warunki, jeżeli złoży wymagane oświadczenia i dokumenty.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 4 2. oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 5 3. oświadczenie, że Wykonawca nie zaleganiu z opłacaniem podatków w Urzędzie Skarbowym oraz nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu; - załącznik nr 6 4. oświadczenie ze w szczególnie uzasadnionych przypadkach (m.in. szkolenie poligonowe, szkolenie rezerw osobowych, osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej) zagwarantowane będzie zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych i miejsca szkoleń poligonowych wskazanych przez Odbiorcę -załącznik nr 7 5. zaświadczenie wystawione dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; 6. dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 7. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 8. Zaświadczenie o posiadaniu transportu specjalistycznego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz. U. Nr 21.poz.179 z 2003r)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną