Zespół Placówek Szkolno-Wychowawczych ogłasza przetarg
- Adres: 25-608 Kielce, ul. Jagiellońska 30
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 041 3661867, 3452828 , fax. 041 3661867 wew. 46
- Data zamieszczenia: 2009-07-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Placówek Szkolno-Wychowawczych
ul. Jagiellońska 30 30
25-608 Kielce, woj. świętokrzyskie
tel. 041 3661867, 3452828, fax. 041 3661867 wew. 46
REGON: 29243372900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpsw.kielce.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA MIĘSA, DROBIU I WĘDLIN DLA ZESPOŁU PLACÓWEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZYCH W KIELCACH z podziałem na 2 pakiety - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest DOSTAWA MIĘSA, DROBIU I WĘDLIN DLA ZESPOŁU PLACÓWEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZYCH W KIELCACH z podziałem na 2 pakiety:Pakiet I - Mięso wieprzowe i wołowe oraz drób Pakiet II - Wędliny - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 uPzp: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek określony w art. 22 ust.1, pkt 1. uPzp, jeżeli prowadzi działalność gospodarczą w zakresie objętym przedmiotem zamówienia. 3. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek określony w art. 22 ust. 1, pkt 2 uPzp, jeżeli w okresie 3-ch lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie Wykonawca wykonał co najmniej dwie dostawy o łącznej wartości nie mniejszej niż 80.000,- zł (netto) odpowiadającej swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia. 4. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek określony w art. 22 ust. 1, pkt 3 uPzp, jeżeli Wykonawca posiada środki finansowe lub zdolność kredytową umożliwiającą realizację przedmiotowego zamówienia. 5. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek określony w art. 22 ust. 1, pkt 4 uPzp, jeżeli w stosunku do Wykonawcy nie zachodzą przesłanki określone w art. 24 uPzp.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia wraz z ofertą (Załącznik nr 1 - Formularz asortymentowo cenowy i Załącznik nr 2 - Ogólny formularz oferty), następujące dokumenty i oświadczenia: a. Oświadczenie o spełnieniu warunków zawartych w art. 22, ust. 1 i art.24 ust.1 i ust. 2 pkt 1 uPzp - Załącznik nr 3, b. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; c. Oświadczenie Wykonawcy - Załącznik nr 4 - o zrealizowaniu co najmniej dwóch dostaw o łącznej wartości nie mniejszej niż 80.000,- zł (netto): - o posiadaniu środków finansowych lub zdolności kredytowej umożliwiającej wykonanie przedmiotowego zamówienia. 2. Ofertę oraz oświadczenia należy sporządzać na załączonych drukach lub na własnych z zastrzeżeniem, że z ich treści musi wynikać nie budzące wątpliwości oświadczenie woli Wykonawcy zgodne z wymogami zamawiającego. 3. Dokument wymieniony w pkt. 1.b. należy złożyć w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. 4. Wykonawcy, mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zobowiązani są złożyć wymagane przez Zamawiającego dokumenty zgodnie z §2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r., w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz.U 87 poz. 605 z 2006).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zpsw.kielce.com.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół Elektrycznych w Kielcach Al. 1000-lecia PP 20.
Dodano: 2016-07-25 - Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Zborowie w okresie 01.07.2016r. do 31.12.2016r. - DPS PN 1/2016
Dodano: 2016-06-02 - Dostawy mięs, wędlin, drobiu do Zakładu Karnego w Pińczowie
Dodano: 2016-04-14 - Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich do Działu Żywienia Zespołu Opieki Zdrowotnej w Busku-Zdroju
Dodano: 2016-02-10 - Dostawa świeżego mięsa i wędlin w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76
Dodano: 2016-02-08 - Dostawa świeżego mięsa i wędlin w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76.
Dodano: 2016-01-15 - Dostawa świeżego drobiu i podrobów drobiowych w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa świeżego mięsa i wędlin w 2016r. do Kuchni Cateringowych w Kielcach przy ul.: Kołłątaja 4, Krzyżanowskiej 8 i Jagiellońskiej 76.
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa mięsa i wędlina dla Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. os. Słoneczne 49 w 2016 r.
Dodano: 2015-12-07 - Artykuły spożywcze
Dodano: 2015-12-02