Przetargi.pl
Dostawa mięsa, drobiu i wędlin

Centrum Kształcenia Kadr Skarbowości Ministerstwa Finansów ogłasza przetarg

  • Adres: 05-127 Białobrzegi, ul. Wczasowa 50
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 7748047 , fax. 0-22 7748362
  • Data zamieszczenia: 2010-01-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia Kadr Skarbowości Ministerstwa Finansów
    ul. Wczasowa 50 50
    05-127 Białobrzegi, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 7748047, fax. 0-22 7748362
    REGON: 01027025200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckksmf.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: zakład budżetowy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, drobiu i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa mięsa, drobiu i wędlin. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego w. Białobrzegach ul. Wczasowa 50 oraz do Obiektu w Warszawie ul. Okrzei 2/4 mięsa, drobiu i wędlin w ilościach i rodzajach podanych w formularzu cenowym (załącznik nr 2) dołączonym do SIWZ. Koszty transportu ponosi wykonawca. Podane ilości są średnim rocznym zapotrzebowaniem w ciągu ostatnich 24 miesięcy. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ilości i asortymentu zamawianych produktów przy zaznaczeniu, iż wartość podpisanej umowy nie może ulec zwiększeniu. Rzeczywiste zapotrzebowanie wynikać będzie z aktualnych potrzeb Zamawiającego. Wykonawca nie może pominąć pozycji przy wypełnianiu formularza cenowego. Lista asortymentu musi być pełna, tzn. zawierać wypełnione wszystkie pozycje w formularzu cenowym. Dostawy będą realizowane na podstawie odrębnych zamówień (wysyłanych faksem lub e-mailem) do siedziby w Białobrzegach lub Obiektu w Warszawie jeden lub dwa razy w tygodniu samochodem przystosowanym do transportu mięsa, drobiu, wyrobów mięsnych. Oferowane wyroby muszą być świeże, pierwszego gatunku z określonym terminem przydatności do spożycia. Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CPV 15110000-9
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień; 1.2Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; lub którzy przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: A.1) Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę A.2) Formularz cenowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę A.3) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - wypełniony i podpisany przez wykonawcę A.4) Wykaz wykonanych dostaw - wypełniony i podpisany przez wykonawcę A.5) Projekt umowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę A.6) Inne dokumenty wymagane w części B, C i D SIWZ: B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty: B.1) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych - załącznik nr 3 do SIWZ B.2) Koncesja, zezwolenie lub licencja, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji na podjęcie działalności gospodarczej w zakresie objętym niniejszym zamówieniem publicznym. Opis koncesji, zezwolenia lub licencji. B.3) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. B.4) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. C.W celu potwierdzenia spełnienia warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy złożyć następujące dokumenty: C.1) Wykaz wykonanych lub również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że dostawy te zostały wykonane należycie. Zamawiający wymaga przedłożenia wraz z ofertą min. 1 dokumentu potwierdzającego, iż dostawy z wykazu zostały wykonane należycie załącznik nr 4 do SIWZ. D.W celu potwierdzenia , że oferowane dostawy, odpowiadają wymaganiom określonym w niniejszej SIWZ do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: D.1) Zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym. Oferowane wyroby są zgodne z Polskimi Normami w asortymencie wyszczególnionym w formularzu cenowym. D.2) zaświadczenia niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli Zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich, albo inny dokument potwierdzający odpowiednio zastosowanie przez wykonawcę równoważnych środków zapewnienia jakości - systemem HACCP lub wykonawca jest w stanie udokumentować wdrażanie tego systemu. Zamawiający wymaga aby oferowane wyroby produkowane były zgodnie z przyjętymi systemami zapewnienia jakości. D.3) zaświadczenie wstawione przez służby weterynaryjne dotyczące stałego nadzoru sanitarno-weterynaryjnego Inspekcji Weterynaryjnej sprawowanego nad zakładem wykonawcy. D.4) Oświadczenie stwierdzające, że transport mięsa, drobiu i wędlin odbywać się będzie transportem przystosowanym do przewozu ww. artykułów. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę /osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem (za zgodność z oryginałem). Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Okres niezmienności cen
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckksmf.pl/info/przetarg

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną