Przetargi.pl
Dostawa mięsa drobiowego i wędlin

Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 66-400 Gorzów Wielkopolski, Dekerta
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 7331222, 7331173, , fax. 95 7331222, 7331173
  • Data zamieszczenia: 2019-03-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wielospecjalistyczny Szpital Wojewódzki w Gorzowie Wlkp. Spółka z o.o.
    Dekerta 1
    66-400 Gorzów Wielkopolski, woj. lubuskie
    tel. 95 7331222, 7331173, , fax. 95 7331222, 7331173
    REGON: 21122838100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.gorzow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa drobiowego i wędlin
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa drobiowego i wędlin do Magazynu Żywności mieszczącego się przy Kuchni Centralnej Zamawiającego ul. Dekerta 1 w Gorzowie Wlkp.. Wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia: a) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić przedmiot zamówienia świeży, wysokiej jakości i zgodny w szczególności z obowiązującymi przepisami prawa oraz normami jakościowymi i ilościowymi, z zasadami GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP; b) Zamawiający wymaga, aby dostarczony przedmiot umowy posiadał wymagane prawem dokumenty dopuszczające go do obrotu i spożycia, w szczególności spełniał wymagania określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) oraz aktami wykonawczymi do niej; c) Przy dostawie każdej partii przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) oraz świadectwo badania weterynaryjnego, zgodnie z rozporządzeniem WE nr 931/2011 z dnia 19 września 2011 r. w sprawie wymogów dotyczących możliwości śledzenia ustanowionych rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. d) Zakład produkcyjny, z którego pochodzi oferowany przedmiot zamówienia winien podlegać nadzorowi sanitarno-weterynaryjnemu, spełniać wymogi weterynaryjne, posiadać uprawnienia i kwalifikacje do prowadzenia działalności w wymaganym zakresie, w szczególności: obrót świeżym mięsem drobiowym, produkcja wędlin z mięsa drobiowego - zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z późn. zm.); e) Zamawiający wymaga, aby transport przedmiotu umowy spełniał wszystkie wymagania sanitarne (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) w szczególności był zgodny z rozporządzeniem(WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych; f) Przedmiot umowy będzie dostarczany w czystych, nieuszkodzonych oraz dopuszczonych do przechowywania i transportu opakowaniach; g) dostarczany produkty winny być zapakowane próżniowo (hermetycznie), posiadać czytelną datę ważności oraz posiadać szczelne, nienaruszone, nieprzepuszczające powietrza oryginalne opakowanie producenta; h) Termin przydatności do spożycia, od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego, nie może być krótszy niż 1/2 okresu, ważności, określonego na opakowaniu; i) Zamawiający przez cały okres trwania umowy będzie składał dekadowe zapotrzebowania w zakresie przedmiotu umowy zgodnie z faktycznym zapotrzebowaniem; j) Warunkiem wymaganym jest dostarczenie przedmiotu zamówienia na koszt i ryzyko Wykonawcy do miejsca dostawy. Zamawiany asortyment będzie dostarczany codziennie (od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godzinach od 6.30 do 8.00, na koszt i ryzyko Wykonawcy, w ilościach wg przekazanego przez Zamawiającego zapotrzebowania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15112100-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na dzień składania ofert Wykonawca przedstawia następujące dokumenty i oświadczenia: 1. Formularz oferty; 2. Formularz cenowy; 3. Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania; 4. W przypadku działania Wykonawcy przez pełnomocnika - pełnomocnictwo w oryginale lub jego kopię poświadczoną notarialnie; 5. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia (o ile ma zastosowanie). Zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy PZP Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert (o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP), przekazuje Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach