Przetargi.pl
Dostawa i montaż maszyn, urządzeń oraz wyposażenia technologicznego do stołówki Przedszkola Akademickiego Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej we Włocławku

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku ogłasza przetarg

  • Adres: 87-800 Włocławek, ul. 3 Maja 17
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 054 2316080 , fax. 054 2314352
  • Data zamieszczenia: 2013-06-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa we Włocławku
    ul. 3 Maja 17 17
    87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 054 2316080, fax. 054 2314352
    REGON: 91126695100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pwsz.wloclawek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa i montaż maszyn, urządzeń oraz wyposażenia technologicznego do stołówki Przedszkola Akademickiego Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej we Włocławku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest Dostawa i montaż maszyn, urządzeń oraz wyposażenia technologicznego do stołówki Przedszkola Akademickiego Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej we Włocławku . I. Wyposażenie technologiczne i wykaz maszyn i urządzeń zasilanych energią elektryczną: 1. Basen jednokomorowy, wymiary: dł-szer-wys. 1500-700-850, ilość szt. 1; 2. Chłodziarka do próbek, zasilanie (V)230, jedn. pobór mocy (kW) 0,105, wymiary: dł-szer-wys. 470-510-840, ilość szt. 1; 3. Stół roboczy z półką dolną, wymiary: dł-szer-wys. 1700-700-850, ilość szt. 1; 4. Stół zlewozmywakowy z powierzchnią odkładczą z prawej strony i półką dolną, wymiary: dł-szer-wys. 1500-700-850, ilość szt. 1, 5. Blat przy oknie podawczym, wymiary: dł-szer-wys. 1500-700-400, ilość szt. 1; 6. Elektryczny trzon kuchenny 6 palnikowy z piekarnikiem lub równoważny, zasilanie (V) 230, jedn. pobór mocy (kW) 31, wymiary: dł-szer-wys. 1350-900-900, ilość szt. 1; 7. Patelnia uchylna na stelażu, zasilanie (V) 230, jedn. pobór mocy (kW) 4,8, wymiary: dł-szer-wys. 600-900-900, ilość szt. 1; 8. Blat, wymiary: dł-szer-wys. 450-900-900, ilość szt. 1; 9. Szafa chłodnicza, zasilanie (V) 230, jedn. pobór mocy (kW) 12, wymiary: dł-szer-wys. 620-740-1950, ilość szt. 2; 10. Zamrażarka szufladowa, zasilanie (V) 230, wymiary: dł-szer-wys. 640-590-1850, ilość szt. 1; 11. Waga, zakres ważenia do 10 kg, legalizowana, ilość szt. 1; 12. Blat roboczy, stół lewy z szufladami, wymiary: dł-szer-wys. 800-700-850, ilość szt. 1, 13. Blat roboczy, wymiary: dł-szer-wys. 1700-700-850, ilość szt. 1; 14. Blat naszawkowy, stół z szafką nieprzelotową, wymiary: dł-szer-wys. 1400-700-850, ilość szt. 2; 15. Szafka przelotowa z drzwiami suwanymi, wymiary: dł-szer-wys. 1200-700-2000, ilość szt. 1, 16. Basen jednokomorowy - mycie garów, wymiary: dł-szer-wys. 800-700-850, ilość szt. 1; 17. Półka ociekowa, wymiary: dł-szer. 800-300, ilość szt. 1; 18. Szafa na czyste gary, wymiary: dł-szer-wys. 900-700-1700, ilość szt. 1; 19. Regał na warzywa, wymiary: dł-szer-wys. 900-600-1800, ilość szt. 1; 20. Pojemnik na odpady, średnica 375-540, ilość szt. 2; 21. Umywalka z baterią, Wymiary: dł-szer. 400-400, ilość szt. 3. 22. Basen do mycia, wymiary: dł-szer-wys. 1500-600-850, ilość szt. 1; 23. Krajalnica, średnica noża 25 cm, obudowa ze stopu aluminium, nóż stalowy, osłonięty, ustawiony ukośnie, zasilanie (V) 230, ilość szt. 1; 24. Chłodziarka do jaj - podblatowa, zasilanie (V) 230, poj. 151 l, ilość szt. 1; 25. Stół z basenem do mycia jaj, wymiary: dł-szer-wys. 800-600-850, ilość szt. 1; 26. Urządzenie UV naświetlacz do jaj ze wsadem 30 jaj, zasilanie (V) 230, wymiary: dł-szer-wys. 420-360-210, ilość szt. 1; 27. Regały na artykuły spożywcze, wymiary: dł-szer-wys. 800-600-1800, ilość szt. 2; 28. Szafa na art. spożywcze, wymiary: dł-szer-wys. 900-600-1800, ilość szt. 1; 29. Stół z otworem na odpadki, wymiary: dł-szer-wys. 800-600-850, ilość szt. 1; 30. Basen do wstępnego mycia, wymiary: dł-szer-wys. 1400-700-850, ilość szt. 1; 31. Blat odkładczy, wymiary: dł-szer-wys. 800-600-850, ilość szt. 1; 32. Maszyna do mycia naczyń z funkcją dezynfekcji termicznej i dozownikiem płynu myjącego i zmiękczacza wody, zasilanie (V) 400, jedn. pobór mocy (kW) 4,75, wymiary: dł-szer-wys. 600-600-850, ilość szt. 1; 33. Wózki kelnerskie z zabudową szafkową, wymiary: dł-szer-wys. 1000-600-850, ilość, szt. 2; 34. Szafki wiszące kuchenne, wymiary: dł-szer-wys. 900-300-600, ilość szt. 2; 35. Robot kuchenny wieloczynnościowy z przystawkami do szatkowania warzyw, do mielenia mięsa, do krojenia wędlin, sera i chleba oraz tarczami do tarcia ziemniaków i tarką drobną, na łapach, wymiary: dł-szer-wys. 270-490-280, ilość szt. 1. Dopuszcza się w całym asortymencie niewielkie odchylenia od wartości poboru mocy i wymiarów. II. Maszyny, urządzenia i wyposażenie technologiczne winny: 1. Być fabrycznie nowe (rok produkcji 2013), niepochodzące z ekspozycji. 2. Wysokiej jakości, z co najmniej 24 miesięczną gwarancją. W przypadku gwarancji producenta dłuższej niż 24 miesiące obowiązywać będzie gwarancja producenta. 3. Spełniać parametry zgodne z projektem wykonawczym technologii kuchni. 4. Spełniać wymagane polskim prawem normy. 5. Spełniać wymagania Sanepidu, BHP, przeciwpożarowe. 6. Posiadać dokumenty dopuszczające do obrotu na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. 7. Być sprawne technicznie. 8. Być energooszczędne. III. Wszystkie maszyny, urządzenia i wyposażenie technologiczne muszą być wykonane zgodnie z wymogami stawianymi przez przemysł gastronomiczny oraz właściwe instytucje powołane do sprawowania nadzoru nad warunkami sanitarno-epidemiologicznymi w obiektach zbiorowego żywienia, spełniać wymagania GHP (Dobra Praktyka Higieniczna) i systemu HACCP oraz posiadać niezbędne świadectwa, certyfikaty i atesty, w tym deklarację CE. IV. Urządzenia tzw wyspy- wymagane jest zastosowanie urządzeń z jednej linii, wypełnienie blatami, zestawione na trwałe i połączone listwą. V. Dostarczone maszyny, urządzenia i wyposażenie technologiczne ze stali nierdzewnej winny być wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością. Wraz z urządzeniami Zamawiający wymaga potwierdzenia parametrów (atesty, certyfikaty PZH). VI. Zamawiający wymaga, aby przed uruchomieniem sprzętu Wykonawca dokonał sprawdzenia poprawności ich działania oraz przeszkolił pracowników z zakresu warunków ich eksploatacji, użytkowania i konserwacji. VII. Zamawiający wymaga dostarczenia opisu technicznego w języku polskim każdego urządzenia, warunków jego eksploatacji, certyfikatów, aprobat technicznych, deklaracji zgodności, świadectw bezpieczeństwa, itp. - o ile są wymagane odnośnymi przepisami. VIII. Zamawiający wymaga dostarczenia podpisanych przez osobę upoważnioną do składania oświadczeń woli dokumentu gwarancji jakości, określającego w szczególności przedmiot i zakres gwarancji oraz terminy wymiany towaru na wolny od wad i lub termin usunięcia wad. IX. Nieprzekraczalny termin wykonania zamówienia wraz z montażem: do dnia 19 lipca 2013 r. X. Dostawa i montaż odbędą się w obiekcie Przedszkola Akademickiego przy ul. 3 Maja 17. Uwaga: Pomieszczenia przeznaczone na kuchnie i jej wyposażenie można oglądać w dni robocze od godz. 8.00 - 14.00 przy ul. 3 Maja 17
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pwsz.wloclawek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach