Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gródku ogłasza przetarg
- Adres: 16-040 Gródek, ul. Fabryczna 6
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 0-85 7180 127 , fax. 0-85 7180-127
- Data zamieszczenia: 2013-12-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gródku
ul. Fabryczna 6 6
16-040 Gródek, woj. podlaskie
tel. 0-85 7180 127, fax. 0-85 7180-127
REGON: 05085258900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa gorących posiłków dla osób objętych pomocą społeczną w zakresie dożywiania - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i obsługa 35 gorących posiłków do budynku Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Załukach w okresie od 15.01.2014 r. do 31.12.2014 r. (ok. 178 dni) oraz przygotowanie i dostarczenie gorących posiłków dla ok. 10 odbiorców indywidualnych do siedziby Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gródku w okresie od 15.01.2014 r. do 31.12.2014 r. (ok. 245 dni). Szczególne wymagania przygotowania, dostarczenia i obsługi 35 gorących posiłków do budynku Niepublicznej Szkoły Podstawowej w Załukach: - przygotowywane posiłki muszą składać się z zupy i drugiego dania o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci, młodzieży i dorosłych; - usługa będzie realizowana od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od zajęć szkolnych tj. ferii zimowych i wakacji letnich, przerw świątecznych oraz dni wolnych zatwierdzonych przez Ministra Edukacji Narodowej jako dni wolne od zajęć szkolnych; - godziny dostarczenia posiłków będą uzgodnione z Dyrekcją szkoły i będą uwzględniać rozkład zajęć dydaktycznych; - Wykonawca zapewni naczynia i sztućce; - liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, ponieważ w trakcie roku są składane nowe wnioski jak również osoby rezygnują z dożywiania dzieci. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków. O każdorazowej zmianie liczby uczniów korzystających z dożywiania Zamawiający powiadomi Wykonawcę; - posiłki należy przygotować wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie; - zapewnienie samochodu, kierowcy, paliwa, ubezpieczenia samochodu należy do obowiązków Wykonawcy usług. Szczególne wymagania przygotowania i dostarczenia gorących posiłków dla odbiorców indywidualnych: - przygotowywane posiłki muszą składać się z zupy i drugiego dania; - Wykonawca będzie dostarczał przygotowane gorące posiłki pod adres w Gródku wskazany przez Zamawiającego do godz.13.00; - usługa będzie realizowana od poniedziałku do piątku z wyjątkiem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy; - posiłki powinny być zapakowane w opakowania do żywności na wynos zapewnionych przez Wykonawcę; - posiłki należy przygotować wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie; - liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, ponieważ w trakcie roku są składane nowe wnioski jak również osoby rezygnują z dożywiania. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków. O każdorazowej zmianie liczby osób korzystających z dożywiania Zamawiający powiadomi Wykonawcę. Wykonawca może powierzyć wykonanie części lub całości niniejszego zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku zobowiązany jest do wykazania w formularzu ofertowym części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.grodek.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowywanie i dostarczanie gorących posiłków uczniom do szkół na terenie Gminy Wąsosz
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkól im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2016-07-22 - Usługa przygotowania i dostarczania posiłków do stołówki Zespołu Szkół im. E. Orzeszkowej w Sobolewie
Dodano: 2016-06-30 - Przygotowanie i dostawę gorących posiłków do szkół: w Płonce Kościelne i Łupiance Starej na terenie gminy Łapy w roku szkolnym 2016/2017.
Dodano: 2016-06-20 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 3 w Hajnówce, gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem oraz min. 2 razy w miesiącu deseru.
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa obiadów do stołówki szkolnej w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-05-18 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczniów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kleosinie
Dodano: 2015-12-30 - Codzienne przygotowywanie wyżywienia dla pacjentów Szpitala
Dodano: 2015-12-29 - Przygotowanie i wydawanie posiłków w ramach Programu wieloletniego - Pomoc państwa w zakresie dożywiania.
Dodano: 2015-12-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków (pełne obiady, zupy)
Dodano: 2015-12-10