Przetargi.pl
Dostawa do Aresztu Śledczego w Katowicach produktów mięsnych i wędliniarskich

Areszt Śledczy w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40-068 Katowice, ul. Mikołowska 10a
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2084567 , fax. 032 2512931
  • Data zamieszczenia: 2009-06-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Katowicach
    ul. Mikołowska 10a 10a
    40-068 Katowice, woj. śląskie
    tel. 032 2084567, fax. 032 2512931
    REGON: 27151806600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa do Aresztu Śledczego w Katowicach produktów mięsnych i wędliniarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mięsnych i wędliniarskich do Aresztu Śledczego w Katowicach z siedzibą w: 40-067 Katowice ul. Mikołowska 10a, w poniższym asortymencie: Produkty należące do grupy - 151 - Mięso i produkty mięsne określone we Wspólnym Słowniku Zamówień: Wymogi jakościowe: ? PN-86/A-82002 - wieprzowina, części zasadnicze ? PN-88/A-82003 - wołowina, części zasadnicze ? PN-86/A-82004 - podroby zwierząt rzeźnych ? PN-A-82007 1996r. - przetwory mięsne, wędliny ? PN-A-82028, PN-A-82027 BN084/8014-05 - wędliny ? PN-A-86526:1995 - produkty drobiarskie, wędliny drobiarskie PN-A-86524:1994 - mięso drobiowe w elementach L.p. Asortyment - nazwa Szacunkowa ilość [kg] Kod CPV 1 Mięso wołowe bez kości pieczeniowe 400 15111000-9 2 Mięso wołowe gulaszowe 1500 15111000-9 3 Mięso wieprzowe gulaszowe 1100 15113000-3 4 Karczek wieprzowy bez kości 730 15113000-3 5 Schab wieprzowy bez kości 200 15113000-3 6 Podgardle wędzone 420 15113000-3 7 Łopatka wieprzowa bez kości 1000 15113000-3 8 Wątroba wieprzowa 250 15114000-0 9 Kaszanka - gruba 850 15131135-0 10 Pasztetowa 450 15131310-1 11 Salceson włoski/ wiejski (biały lub czarny) 450 15114000-0 12 Ćwiartka z kurczaka 700 15112000-6 13 Skrzydełka z kurczaka 110 15112000-6 14 Filet z kurczaka 550 15112000-6 15 Hamburger drobiowy mrożony 80 15112000-6 16 Filet z indyka 400 15112120-3 17 Szynka gotowana 200 15131130-5 18 Baleron gotowany 100 15131130-5 19 Mortadela drobiowa 700 15131135-0 20 Mielonka tyrolska drobiowa 600 15131135-0 21 Serdelki drobiowe 850 15131135-0 22 Szynka drobiowa - blok 120 15131135-0 23 Polędwica drobiowa 120 15131135-0 24 Kiełbasa oławska drobiowa 160 15131135-0 25 Kiełbasa senatorska drobiowa 400 15131135-0 26 Kiełbasa zwyczajna drobiowa 1050 15131135-0 27 Kiełbasa żywiecka drobiowa 120 15131135-0 28 Kiełbasa metka łososiowa (do smarowania) 220 15131130-0 29 Kiełbasa kminkowa 750 15131130-0 30 Kiełbasa krakowska gruba 500 15131130-0 31 Kiełbasa mielonka 950 15131130-0 32 Kiełbasa mortadela 700 15131130-0 33 Kiełbasa podwawelska 800 15131130-0 34 Kiełbasa szynkowa wieprzowa 220 15131130-0 35 Kiełbasa śląska 670 15131130-0 36 Kiełbasa zwyczajna 2250 15131130-0 37 Kiełbasa toruńska 350 15131130-0 38 Kiełbasa jałowcowa 300 15131130-0 39 Kiełbasa parówkowa 680 15131130-0 40 Kiełbasa golonkowa extra 550 15131130-0 41 Przysmak golonkowy 480 15131130-0 42 Luncheon meat (mielonka) 480 15131130-0
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy: 1. Spełnią warunki art. 22 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, 2.Nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności. 3.Spełniają następujące warunki szczegółowe: - posiadają opinię Sanepidu dopuszczająca samochód (którym realizowane będą dostawy) do transportu żywności, - posiadają wprowadzony system HACCP Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach, o których mowa w pkt VI SIWZ, dołączonych do oferty. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń musi jednoznacznie wynikać, iż Wykonawca spełnia wymienione warunki. Uzupełnienie wymaganych dokumentów będzie możliwe po upływie terminu składania ofert, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający może wezwać wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, winien złożyć następujące dokumenty: formularz ofertowy, wypełniony załącznik nr 1 (formularz cenowy) podpisane i opatrzone pieczęcią oświadczenie wykonawcy (załącznik nr 2), zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 3), - opinia Powiatowej Inspekcji Sanitarnej, której podlega obszar kontroli Wykonawcy zamówienia, dopuszczająca samochód (którym realizowane będą dostawy) do transportu żywności, - Zaświadczenie właściwego organu Powiatowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej o wprowadzeniu i utrzymaniu procedur opartych o zasady HACCP (podstawa: ustawa z dnia 25.08.2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną