Przetargi.pl
Dostawa czekolady dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Raciborzu

Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Sienkiewicza 3
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4181592, 4181056 , fax. 032 4153381
  • Data zamieszczenia: 2016-02-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
    ul. Sienkiewicza 3 3
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4181592, 4181056, fax. 032 4153381
    REGON: 00086851400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rckik.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa czekolady dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Raciborzu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa 360 000 sztuk czekolady dla Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Raciborzu, którą zamawiający wydaje dawcom krwi dla zrównoważenia wysiłku energetycznego. W związku z tym oferowane czekolady muszą spełniać następujące wymagania: 135 000 sztuk czekolady 100 g pełnej mlecznej bez dodatków: - wartość energetyczna - min 540 Kcal - zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 27g - masa kakaowa - nie mniej niż 25% 90 000 sztuk czekolady 100 g - I smak z orzechami: - wartość energetyczna - min 520 Kcal - zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 22g - masa kakaowa - nie mniej niż 25% 90 000 sztuk czekolady 100 g - II smak z wiórkami kokosowymi: - wartość energetyczna - min 520 Kcal - zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 22g - masa kakaowa - nie mniej niż 25% 45 000 sztuk czekolady gorzkiej: - wartość energetyczna - min 535 Kcal - zawartość tłuszczu w suchej masie - nie mniej niż 30g - masa kakaowa - nie mniej niż 60% Zamawiający wymaga zaoferowania czekolady w dwóch różnych smakach z dodatkiem orzechów oraz wiórków kokosowych, wyklucza się czekolady z płynnym nadzieniem. Wyroby czekoladopodobne wykluczone. Czekolady powinny być pakowane w zestawy po 8 sztuk każdy . Zestaw powinien zawierać: 1 czekoladę gorzką, 3 czekolady mleczne, 2 czekolady I smak z orzechami, 2 czekolady II smaku z wiórkami kokosowymi. Każda tabliczka czekolady powinna być podwójnie pakowana. Pierwsze opakowanie powinno posiadać powierzchnię pokrytą folią aluminiową lub inną atermiczną powierzchnię chroniącą przed ciepłem, wilgocią lub innymi szkodliwymi czynnikami dla czekolady. Drugie winno być estetyczne, kolorowe i posiadać następujące informację: datę ważności lub datę produkcji, nazwę własną produktu, nazwę i adres producenta, skład i wagę czekolady oraz ilość kcal i zawartość kakao. Czekolada musi być wytwarzana przez wykonawcę stosującego System HACCP. Czekolada musi być pakowana w kartonowych pudełkach po 8 szt. Pudełko powinno zawierać nadruk - nazwę, adres i logo RCKiK w Raciborzu oraz nadruk Każda kropla krwi darem życia. Wartość opakowania powinna być wliczona w cenę czekolady. Termin przydatności do spożycia każdej czekolady nie krótszy niż 6 miesięcy od dnia dostawy do Zamawiającego. W okresach świątecznych Zamawiający wymaga od wykonawcy dostaw czekolad w opakowaniach świątecznych bez dodatkowych opłat. Wielkość dostaw i czas dostawy będzie odbywał się w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego zgłaszanego telefonicznie, faxem w ciągu 7 dni przed terminem dostarczenia. Wykonawca dostarcza transportem na koszt własny czekolady do siedziby Zamawiającego oraz do terenowych oddziałów w Wodzisław Śląski, Rybnik, Jastrzębie Zdrój w ilościach po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158421003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 5 000 PLN.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Dodatkowa zawartość masy kakaowej w czekoladzie gorzkiej
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rckik.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach