Centrum Szkolenia Policji w Legionowie ogłasza przetarg
- Adres: 05-119 Legionowo, ul. Zegrzyńska
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 47 725 52 57 , , fax. 47 725 53 85
- Data zamieszczenia: 2020-10-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Szkolenia Policji w Legionowie
ul. Zegrzyńska 121
05-119 Legionowo, woj. mazowieckie
tel. 47 725 52 57 , , fax. 47 725 53 85
REGON: 11968687000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.csp.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: szkolenie policji
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa chleba, bułek, pieczywa maślanego, ciasta, ciastek, drożdżówek, pączków oraz rogalików do Wydziału Administracyjno-Gospodarczego Centrum Szkolenia Policji w Sułkowicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa chleba, bułek, pieczywa maślanego, ciasta, ciastek, drożdżówek, pączków oraz rogalików do Wydziału Administracyjno-Gospodarczego Centrum Szkolenia Policji w Sułkowicach. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w części SIWZ – „Opis przedmiotu zamówienia” stanowiący załącznik nr 6 do SIWZ. 3. W nawiązaniu do art. 144 ustawy Zamawiający w przypadku zmniejszenia liczby słuchaczy i pracowników zastrzega możliwość niezrealizowania przedmiotu zamówienia o wartości do 30% łącznego wynagrodzenia brutto. Z tytułu niezrealizowania części zamówienia Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe oraz prawne. Zamawiający zastrzega również prawo jednostronnego wydłużenia okresu realizacji umowy do 60 dni po terminie określonym w umowie, w ramach określonych na ten cel środków finansowych i żądania zawarcia w tym zakresie aneksu do umowy. 4. W nawiązaniu do art. 144 ust. 1 pkt 3 ustawy strony maja prawo do przedłużenia terminu wykonania przedmiotu zamówienia o okres trwania przyczyn, z powodu których będzie zagrożone dotrzymanie terminu dostaw, w następujących sytuacjach: 1) jeżeli przyczyny, z powodu których będzie zagrożone dotrzymanie terminu dostaw będą następstwem okoliczności, za które odpowiedzialność ponosi Zamawiający, w szczególności braku środków finansowych; 2) wystąpienia siły wyższej uniemożliwiającej dostawę przedmiotu umowy zgodnie z jej postanowieniami. 5. W przypadku zamknięcia bloku żywienia Wydziału Administracyjno-Gospodarczego w Sułkowicach w związku z epidemią koronawirusa Zamawiający zastrzega sobie prawo do wydłużenia terminu obowiązywania umowy o czas, w którym umowa nie była realizowana. 6. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać przedmiot umowy w opakowaniach zbiorczych, odpowiednio posortowany i zabezpieczony przed uszkodzeniem, w warunkach temperaturowych zalecanych przez producenta oraz czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy. 7. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ. 8. Zamawiający zastrzega sobie, że całkowita wartość zamówienia nie może przekroczyć posiadanych środków finansowych. 9. Przedmiot zamówienia zostanie dostarczony do siedziby Zamawiającego na koszt Wykonawcy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252, z późn. zm.). W tym przypadku Wykonawcy muszą posiadać i dołączyć do oferty zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej – zgodnie z art. 61 i 62 ust. 1 wyżej wymienionej ustawy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2024-05-14 - Dostawa pieczywa do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie oraz Oddziału Zamiejscowego w Kikitach Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Popowie
Dodano: 2024-03-08 - Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych do jednostki Centrum Usług Logistycznych OSW w Szklarskiej Porębie według lokalizacji wskazanej w OPZ
Dodano: 2024-02-06 - Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Goślicach w 2024 roku
Dodano: 2023-12-28 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2023-12-19 - „Zakup i sukcesywna dostawa pieczywa do Gminnego Przedszkola w Michałowicach z siedzibą w Regułach oraz pieczywa, mrożonek i artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola w Nowej Wsi w 2024 roku”
Dodano: 2023-11-23 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie
Dodano: 2023-09-13 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku szkolnym 2023/2024 do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Pruszkowie.
Dodano: 2023-08-04 - Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Serocku - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Dodano: 2023-08-03 - Dostawy art. żywnościowych (pieczywa, mięsa i wędlin)”
Dodano: 2023-07-27