Przetargi.pl
Dostawa bonów towarowych i/lub bonów żywieniowych dla pracowników Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Katowicach

Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego ogłasza przetarg

  • Adres: 40-507 Katowice, ul. Francuska 78
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 3593002 , fax. 032 3593001
  • Data zamieszczenia: 2009-05-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego
    ul. Francuska 78 78
    40-507 Katowice, woj. śląskie
    tel. 032 3593002, fax. 032 3593001
    REGON: 27374789400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.word.katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa wojewódzka osoba prawna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa bonów towarowych i/lub bonów żywieniowych dla pracowników Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Katowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa bonów w dwóch ZAKRESACH: 1 ZAKRES I BONY TOWAROWE, 2 ZAKRES II BONY ŻYWIENIOWE. Przedmiotem zamówienia w ZAKRESIE I jest jednorazowa dostawa bonów towarowych/talonów na okaziciela na zakup w szczególności artykułów spożywczych, przemysłowych itp. dla Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Katowicach w następujących ilościach i nominałach: 336 szt. bonów towarowych (o nominale 50,00 zł w przypadku bonów papierowych) ŁĄCZNA WARTOŚĆ BONÓW TOWAROWYCH: 16.800,00 zł (słownie: szesnaście tysięcy osiemset złotych 00/100). 3 Termin dostawy bonów towarowych: 5 dni roboczych od dnia podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego. 4 Zamawiający dopuszcza składania ofert na bony towarowe w formie bonów papierowych lub elektronicznych. Przedmiotem zamówienia w ZAKRESIE II jest comiesięczna dostawa bonów żywieniowych dla Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Katowicach, uprawniających do płacenia za posiłki i produkty spożywcze dostępne w punktach gastronomicznych (restauracje, bary itp.), w następujących ilościach i nominałach: 250,25 kompletów x 12 miesięcy = 3003 kpl., Każdy komplet o wartości 190 złotych. ŁĄCZNA WARTOŚĆ BONÓW ŻYWIENIOWYCH: 570.570,00 zł, (słownie: pięćset siedemdziesiąt tysięcy pięćset siedemdziesiąt złotych 00/100). 1 Zamawiający dopuszcza składanie ofert na bony żywieniowe w wersji papierowej lub elektronicznej (tj. kart elektronicznych - tzw. kart pre-paid). 2 Bony żywieniowe winny być dostarczane do Zamawiającego sukcesywnie, co miesiąc wg zamówienia - do 250,25 kompletów bonów po 190 zł każdy. W przypadku bonów papierowych każdy komplet o wartości 190 złotych w nominałach 2, 5 i 10 złotych. 3. Zamawiający nie jest zobowiązany do wykonania zamówienia w pełnym zakresie ilościowym w danym miesiącu. Zmniejszenie ilości bonów nie może przekroczyć 50% całości miesięcznego zamówienia tj. 125 kompletów. 4. Bony winny być dostarczane do 10-ego każdego następnego miesiąca. 5. Zamawiający wymaga, aby oferowane bony, zarówno w wersji papierowej, jak i elektronicznej, były możliwe do zrealizowania we wszystkich placówkach współpracujących z wyłonionym Wykonawcą, na terenie całego województwa śląskiego, w tym co najmniej w 10 (dziesięciu) placówkach na terenie każdego z miast: Bytom, Dąbrowa Górnicza, Tychy, Gliwice, Jastrzębie Zdrój i Katowice.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 301997502
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: ZAmawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1 Zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1.1 posiadają uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 1.2 spełniają pozostałe warunki, o których mowa w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, a w szczególności posiadają w swej ofercie wielobranżowe punkty handlowe/punkty żywieniowe na terenie całego województwa śląskiego honorujące oferowane bony towarowe i/lub bony żywieniowe - w zależności od zakresu złożonej oferty. Za wielobranżowy punkt handlowy (obiekt handlowy) należy rozumieć, iż pod jedną nazwą i w jednym miejscu można dokonać zakupu artykułów branży co najmniej spożywczej, mięsnej i wędliniarskiej, chemii gospodarczej, kosmetycznej oraz gospodarstwa domowego. 1.3 wykonali w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy bonów towarowych o wartości minimum 16.000,00 zł łącznie każda z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców DLA ZAKRESU I 1.4 wykonali w ciągu ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 dostawy bonów żywieniowych, o wartości minimum 500.000,00 zł łącznie każda z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców - DLA ZAKRESU II 2 Sposób dokonywania oceny ww. warunków: metodą 0-1 (nie spełnia/spełnia) Nie spełnienie warunków udziału w postępowaniu skutkuje wykluczeniem Wykonawcy i odrzuceniem oferty
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1 Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1.1 wypełniony i podpisany Formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 do siwz, 1.2 oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust.1 i 2 Prawa zamówień publicznych i spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych, z wykorzystaniem załącznika nr 2, 1.3 parafowany oraz podpisany na ostatniej stronie przez wykonawcę Wzór umowy, z wykorzystaniem załącznika nr 3. 2 W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności objętych przedmiotem zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: 2.1 Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.2 Pełnomocnictwo osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu podmiotu składającego ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów, w oryginale lub uwierzytelnionej kopii. 2.3 Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2.4 (DLA ZAKRESU I) wykaz wykonanych dostaw bonów towarowych z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie, w postaci referencji wystawionych przez co najmniej 2 odbiorców. 2.5 (DLA ZAKRESU II ) wykaz wykonanych dostaw bonów żywieniowych z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentów potwierdzających, że dostawy te zostały wykonane należycie, w postaci referencji wystawionych przez co najmniej 2 odbiorców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość punktów handlowych/gastronomicznych realizujących bony na terenie województwa śląskiego
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.word.katowice.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach