Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg
- Adres: 60-535 Poznań, ul. Polna 33
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8419294 , fax. 061 8419620
- Data zamieszczenia: 2015-11-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
ul. Polna 33 33
60-535 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8419294, fax. 061 8419620
REGON: 00028884000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych: mrożonki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych: mrożonki. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 2. Warunki realizacji zamówienia: 2.1. Mrożonki nie mogą być zbrylone i zanieczyszczone. 2.2. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych. 2.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914), a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i systemem HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania mrożonek identycznych z zaproponowanymi w ofercie. 2.5. Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznego potwierdzonego pisemnie. 2.6. Wykonawca zobowiązany jest do realizacji dostaw 1 - 2 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.5. 2.7. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostaw w trybie awaryjnym, tzn. w terminie skróconym do 1 dnia od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.5. 2.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz Rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153311709
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://dzp.gpsk.ump.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw mrożonych, filetów rybnych mrożonych, jaj świeżych, kaszy manny, kaszy jęczmiennej, płatków owsianych, mąki pszennej dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Dodano: 2016-03-17 - Dostawa warzyw i owoców mrożonych do Aresztu Śledczego w Poznaniu
Dodano: 2015-11-18 - Dostawa mrożonek dla Szpitala Wojewódzkiego w Poznaniu
Dodano: 2015-03-26 - MROŻONE RYBY, WARZYWA I OWOCE ORAZ PRZETWORY RYBNE (Nr rejestru Ż/08/13)
Dodano: 2013-03-07 - Sukcesywna dostawa mrożonych warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Trzciance na rok 2013
Dodano: 2012-12-13 - Artykuły żywnościowe
Dodano: 2011-06-09 - Dostawa mrożonych warzyw i przetworów mięsnych - nr sprawy 11/ż/10
Dodano: 2010-11-04 - Artykuły spożywcze
Dodano: 2010-05-27 - dostawa mrożonych warzyw i przetworów mięsnych - nr sprawy 8/ż/09
Dodano: 2009-11-25 - Artykuły spożywcze
Dodano: 2009-05-29