Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg
- Adres: 60-535 Poznań, ul. Polna 33
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8419294 , fax. 061 8419620
- Data zamieszczenia: 2015-06-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
ul. Polna 33 33
60-535 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8419294, fax. 061 8419620
REGON: 00028884000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych: kurczaki, mięso i wędliny drobiowe, mięso wołowe i wieprzowe - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych: kurczaki, mięso i wędliny drobiowe, mięso wołowe i wieprzowe w podziale na części: Część nr 1: Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe. Część nr 2: Mięso wołowe, wieprzowe polskiego pochodzenia, smalec. Część nr 3: Podroby i wędliny podrobowe. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 2. Warunki realizacji zamówienia: 2.1. Dla Części nr 1: Kurczaki, mięso i wędliny drobiowe 2.1.1. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. 2.1.2. Mięso drobiowe i wyroby powinny być zawsze świeże, dobrej jakości o przyjemnym swoistym zapachu, jasno-białym kolorze, bez oznak nieprzyjemnego zapachu i brunatnej barwy. 2.1.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być zgodne z aktualnie obowiązującymi dla tego rodzaju artykułów żywnościowych normami oraz wytycznymi GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.1.4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz Rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. 2.1.5. Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznie potwierdzonego pisemnie. 2.1.6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych do Kuchni Szpitalnej 2-3 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.1.5. 2.1.7. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostaw w trybie awaryjnym, tzn. w terminie skróconym do 1 dnia od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.1.5. 2.1.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 2.1.9. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do każdej dostawy oferowanych artykułów żywnościowych Handlowy dokument identyfikacyjny. 2.2. Dla Części nr 2: Mięso wołowe, wieprzowe polskiego pochodzenia, smalec. 2.2.1. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. 2.2.2. Mięso musi być świeże, pochodzenia krajowego, o charakterystycznym świeżym zapachu, jędrnej i sprężystej strukturze, bez oznak zepsucia i wydzielającego się osocza. 2.2.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być zgodne z aktualnie obowiązującymi dla tego rodzaju artykułów żywnościowych normami oraz wytycznymi GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.2.4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz Rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. 2.2.5. Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznie potwierdzonego pisemnie. 2.2.6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych do Kuchni Szpitalnej 2-3 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.2.5. 2.2.7. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostaw w trybie awaryjnym, tzn. w terminie skróconym do 1 dnia od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.2.5. 2.2.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 2.2.9. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do każdej dostawy oferowanych artykułów żywnościowych Handlowy dokument identyfikacyjny. 2.3. Dla części nr 3: Podroby i wędliny podrobowe 2.3.1. Jakość dostarczanych artykułów żywnościowych nie może budzić zastrzeżeń. 2.3.2. Podroby muszą być świeże, pochodzenia krajowego, o charakterystycznym świeżym zapachu, jędrnej i sprężystej strukturze, bez oznak zepsucia i wydzielającego się osocza. 2.3.3. Oferowane artykuły żywnościowe muszą być zgodne z aktualnie obowiązującymi dla tego rodzaju artykułów żywnościowych normami oraz wytycznymi GMP (Dobra praktyka produkcyjna), GHP (Dobra praktyka higieniczna) i HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności). 2.3.4. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych na swój koszt, a transport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności (zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914), Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących transportu żywności (Dz. U. z 2003 roku, nr 21, poz. 179) oraz Rozporządzeniu WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. 2.3.5. Wykonawca zobowiązany jest do realizowania dostaw na podstawie pisemnego zamówienia złożonego faksem/drogą elektroniczną lub telefonicznie potwierdzonego pisemnie. 2.3.6. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia artykułów żywnościowych do Kuchni Szpitalnej 2-3 razy w tygodniu w terminie 2 dni od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.3.5. 2.3.7. W szczególnych przypadkach Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania dostaw w trybie awaryjnym, tzn. w terminie skróconym do 1 dnia od momentu złożenia zamówienia na zasadach określonych w pkt. 2.3.5. 2.3.8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania artykułów żywnościowych w opakowaniach nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia WE Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. ustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 2.3.9. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do każdej dostawy oferowanych artykułów żywnościowych Handlowy dokument identyfikacyjny. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://dzp.gpsk.ump.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu, wędlin wieprzowych, drobiowych i smalcu.
Dodano: 2016-07-14 - Dostawy żywności do Państwowej Bursy Szkół Artystycznych w Poznaniu na rok szkolny 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Dostawa artykułów żywnościowych: mięso wołowe i wieprzowe, kurczaki oraz wędliny drobiowe
Dodano: 2016-06-22 - SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA I PRZETWORÓW MIĘSNYCH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE
Dodano: 2016-06-17 - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Karola Libelta w Gołańczy ul. Walki Młodych 35, 62-130 Gołańcz,woj. wielkopolskie, tel 67-2683156
Dodano: 2016-06-16 - DOSTAWA WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO PAKOWANYCH PORCJOWYCH
Dodano: 2016-04-28 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2016-04-20 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do siedziby Zamawiającego.
Dodano: 2016-04-12 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-03-30 - Dostawa żywności - produkty mięsne
Dodano: 2016-03-24