Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Grucie i Przedszkola Samorządowego w Mełnie

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 86-330 Gruta, Gruta 244
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 468 31 21 , fax. 56 468 31 88
  • Data zamieszczenia: 2012-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    Gruta 244 244
    86-330 Gruta, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 468 31 21, fax. 56 468 31 88
    REGON: 00053429100070
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http:www.bip.gruta.akcessnet.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół w Grucie i Przedszkola Samorządowego w Mełnie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół w Grucie, Gruta 70 i Przedszkola Samorządowego w Mełnie, Mełno 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. CZĘŚĆ I Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03220000-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Banany Miesiąc I - III kg 700 Miesiąc IV - VI kg 560 Miesiąc IX - XII kg 120 2. Buraki ćwikłowe Miesiąc I -III kg 210 Miesiąc IV - VI kg 165 Miesiąc VIII- XII kg 80 3 Brzoskwinie Miesiąc IV-VI kg 45 Miesiąc VIII-XII kg 70 4. Cebula Miesiąc I-III kg 100 Miesiąc IV-VI kg 60 Miesiąc VIII-XII kg 45 5. Czosnek (główka) Miesiąc I-III szt. 36 Miesiąc IV-VI szt. 35 Miesiąc VIII-XII szt. 20 6. Cytryny Miesiąc I-III kg 35 Miesiąc IV-VI kg 30 Miesiąc VIII-XII kg 10 7. Fasola Jaś gruba kg 85 8. Fasola drobna kg 55 9. Jabłka Miesiąc I-III kg 620 Miesiąc IV-VI kg 650 Miesiąc VIII-XII kg 300 10. Kapusta kiszona Miesiąc I-III kg 170 Miesiąc IV-VI kg 135 Miesiąc VIII-XII kg 75 11. Kapusta czerwona Miesiąc I-III kg 40 Miesiąc IV-VI kg 75 Miesiąc VIII-XII kg 20 12. Kapusta biała Miesiąc I - III kg 250 Miesiąc IV-VI kg 270 Miesiąc VIII-XII kg 60 13. Kalafior sezon Miesiąc V-VI szt. 100 14. Koper świeży Miesiąc I-III szt. 70 Miesiąc IV-VI szt. 50 Miesiąc VII-XII szt. 15 15. Kapusta pekińska Miesiąc I-III szt. 50 Miesiąc IV-VI szt. 55 Miesiąc VIII-XII szt. 20 16. Marchew Miesiąc I-III kg 380 Miesiąc IV-VI kg 290 Miesiąc VIII-XII kg 170 17. Mandarynki Miesiąc IV-VI kg 10 Miesiąc IX-XII kg 70 18. Nektarynki Miesiąc IV-VI kg 90 Miesiąc VIII-XII kg 100 19. Ogórek kiszony Miesiąc I-III kg 130 Miesiąc IV-VI kg 60 Miesiąc VIII-XII kg 50 20. Ogórek świeży Miesiąc V-VI kg 100 Miesiąc VIII-X kg 65 21. Papryka czerwona Miesiąc I-III kg 15 Miesiąc IV-VI kg 15 Miesiąc VIII-XII kg 10 22. Pory Miesiąc I-III kg 55 Miesiąc IV-VI kg 50 Miesiąc VIII-XII kg 10 23. Pomarańcze Miesiąc I-III kg 20 Miesiąc IV-VI kg 20 Miesiąc XI-XII kg 70 24. Pieczarki Miesiąc I-III kg 20 Miesiąc IV-VI kg 25 Miesiąc IX-XII kg 25 25. Pomidory Miesiąc I-III kg 30 Miesiąc IV-VI kg 130 Miesiąc VIII-XI kg 30 26 Pietruszka korzeń Miesiąc I-III kg 45 Miesiąc IV-VI kg 25 Miesiąc IX-XII kg 20 27. Pietruszka zielona Miesiąc I-III szt. 70 Miesiąc IV-VI szt. 70 Miesiąc VIII-XII szt. 20 28. Rzodkiewka (pęczek) Miesiąc I-III szt. 25 Miesiąc IV-VI szt. 45 Miesiąc IX-XII szt. 15 29. Seler korzeń Miesiąc I-III kg 155 Miesiąc IV-VI kg 105 Miesiąc VIII-XII kg 30 30. Szczypior Miesiąc I-III szt. 40 Miesiąc IV-VI szt. 60 Miesiąc VIII-XII szt. 10 31. Sałata lodowa (główka) Miesiąc I-III szt. 20 Miesiąc IV-VI szt. 45 Miesiąc VIII-X szt. 20 32. Sałata zielona (główka) Miesiąc IV-VI szt. 45 Miesiąc VIII-X szt. 25 33. Śliwy Miesiąc VIII-IX kg 15 34. Truskawki Miesiąc V-VII kg 40 35. Ziemniaki Miesiąc I-III kg 4500 Miesiąc IV-VI kg 4500 Miesiąc VIII-XII kg 2000 CZĘŚĆ II Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15810000-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Chleb orkiszowy (krojony 0,40 kg) szt. 300 2. Chleb żytni (krojony 0,60 kg) szt. 1000 3. Chleb mieszany wieloziarnisty (0,50 kg) szt. 150 4. Bułka pszenna (0,05 kg) szt. 1500 5 Bułka z ziarnami (0,06 kg) szt. 350 6. Chleb pszenny (0,4 kg) szt. 350 7. Chleb graham (niekrojony 0,5 kg) szt. 100 8. Bułka tarta kg 90 9. Drożdżówka szt. 5000 10. Pączek szt. 470 CZĘŚĆ III Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15330000-0, 15220000-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Brokuł kg 50 2. Brukselka kg 25 3. Fasolka szparagowa zielona kg 15 4. Groszek zielony kg 15 5. Kalafior kg 70 6. Lody w kubeczkach 150 ml szt 100 7. Mieszanka warzywna 7- składnikowa kg 230 8. Mieszanka kompotowa 4 składnikowa kg 150 9. Filet rybny z morszczuka kg 250 10. Filet rybny z dorsza kg 350 12. Truskawka kg 30 CZĘŚĆ IV Dostawa oznaczona jako Część IV jaja kurze świeże gramaturze 50g będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03142500-3 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Jaja kurze 50g szt. 3000 CZĘŚĆ V Dostawa oznaczona jako Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Aromat do ciasta 10 ml szt. 5 2 Ananas plastry w syropie - konserwowy 560-580 g szt. 70 3. Barszcz biały instant 50 g szt. 30 4. Budyń b/c 40 g szt. 150 5. Brzoskwinie w syropie - konserwowe 820 g szt. 90 6. Ciastka kruche kg 70 7. Cukier kryształ 1 kg kg 450 8. Cukier wanilinowy 20 g szt. 250 9. Cynamon 20 g szt. 5 10. Czekoladki dla dzieci z mlecznym nadzieniem 100 g szt. 250 11. Dżem niskosłodzony kg 40 12. Filety z makreli w oleju 170 g szt. 65 13. Filety z makreli w sosie pomidorowym 170 g szt. 60 14. Galaretka owocowa 90 g szt. 60 15. Groszek konserwowy kg 20 16. Groch połówki kg 95 17. Herbata expresowa ( torebka 2g) kg 6 18. Herbata expresowa wieloowcowa (50 torebek po 2g) szt. 50 19. Herbata expresowa zielona (25 torebek po 2g) Szt. 12 20. Herbata expresowa miętowa (25 torebek po 2g) szt. 25 21. Herbata koperkowa (25 torebek po 2g) szt. 30 22. Kukurydza konserwowa kg 25 23. Kasza manna kg 18 24. Kasza jęczmienna 1 kg kg 120 26. Koncentrat pomidorowy (30%) kg 80 27. Kisiel (różne smaki) b/c 40g szt. 65 28. Kakao 100 % po 150 g szt. 100 29. Kawa inka 150 g szt. 35 30. Kasza gryczana kg 15 31. Keczup łagodny 0,97 l szt. 70 32. Koper susz 10 g szt. 120 33. Liść laurowy 10g szt. 30 34. Marmolada wieloowocowa kg 8 35. Mąka pszenna 1kg kg 310 36. Mąka ziemniaczana kg 15 37. Majeranek 20g szt. 55 38. Musztarda 0,97 l szt. 27 39. Makaron (różne kształty) 1 kg kg 400 40. Makaron (różne kształty) z mąki razowej kg 30 41. Majonez kg 80 42. Miód naturalny kg 12 43. Napój w kartoniku owocowy 0,21 l szt. 4100 44. Napój niegazowany owocowy litr 160 45. Olej uniwersalny (opakowanie po 3 l) litr 220 46. Ogórek konserwowy kg 20 47. Proszek do pieczenia 30 g szt. 30 48. Przyprawa w płynie do zup i sosów 1l litr 20 49. Przyprawa warzywna do zup i sosów kg 100 50. Papryka mielona słodka 20g szt. 100 51. Pieprz naturalny mielony 20g szt. 110 52. Pietruszka nać, susz 10g szt. 50 53. Płatki kukurydziane kg 40 54. Płatki czekoladowe z pełnym ziarnem kg 50 55. Płatki owsiane kg 30 56. Przyprawa do drobiu 20g szt. 90 57. Przyprawa do mięsa wieprzowego 20 g szt. 35 58. Przyprawa do piernika 20 g szt. 5 59. Ryż kg 200 60. Rodzynki 200 g szt. 20 61. Sok przecierowy owocowo -warzywny 250 ml szt. 1300 62. Soki owocowy (różne smaki) 2l szt. 250 63. Sól jodowana 1 kg kg 36 64. Syrop owocowy (różne smaki) 5 l szt. 85 65. Ocet winny litr 10 66. Woda mineralna niegazowana 1,5 l (o ogólnej zawartości składników rozpuszczalnych nie mniej niż 600 mg/l szt. 205 67. Ziele angielskie 20g szt. 40 68. Zioła prowansalskie 20 g szt. 12 69. Żelatyna spożywcza 20 g szt. 10 CZĘŚĆ VI Dostawa oznaczona jako Część VI mięso świeże, wędliny i drób: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość I Mięso świeże wieprzowe i wołowe 1. Łopatka wieprzowa kl.I kg 300 2. Karkówka wieprzowa b/k kl.I kg 50 3 Szynka wieprzowa b/k kl. I kg 50 4. Schab wieprzowy b/k kl. I kg 50 5. Wątroba wieprzowa kg 30 6. Biodrówka wieprzowa kl.I kg 20 7 Mięso gulaszowe wieprzowe kl.I kg 150 8 Mięso wołowe - łopatka kl. I kg 80 II Wędliny świeże 1. Kiełbasa śląska kg 200 2. Kiełbasa wiejska kg 50 3. Szynka wieprzowa gotowana kg 75 4. Polędwica parzona kg 35 III Mięso drobiowe Świeże 1. Filet z kurczaka kg 400 2. Fiolet z indyka kg 80 3. Kurczak kg 80 4. Podudzie z kurczaka kg 180 5. Skrzydło z kurczaka kg 150 7. Udo z indyka trybowane b/k kg 400 8. Wątróbka drobiowa kg 50 9. Żołądki drobiowe kg 20 CZĘŚĆ VII Dostawa oznaczona jako Część VII mleko i produkty mleczarskie: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1. Mleko krowie w kartonie 2% tł. op. 1 l litr 2000 2. Mleko krowie w kartonie 3,2% tł. op. 1 l litr 300 3. Jogurt owocowy 150 g (różne smaki) szt. 3000 4. Jogurt naturalny 150 g szt. 30 5. Masło ekstra 82% tł. 200 g szt. 500 6. Ser żółty edamski kg 65 7. Ser topiony kremowy 100 g szt. 150 8. Ser biały twarogowy półtłusty kg 400 9. Serek homogenizowany owocowy 150 g (różne smaki) szt. 1500 10. Śmietana 18% tł. litr 80 11. Śmietana 30%tł. 0,5 l szt. 40 1. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zespołu Szkół w Grucie, Gruta 70 oraz Przedszkola Samorządowego w Mełnie, Mełno 5. 2. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. 3. Cykliczne dostawy będą realizowane następująco: - Część I świeże warzywa i owoce - w pierwszym dniu od złożenia zamówienia (zamówienie będzie składane do godz. 10.00). od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 8.00. - Część II wyroby piekarskie - codziennie w pierwszym dniu od złożenia zamówienia (zamówienie będzie składane do godz. 10.00) od poniedziałku do piątku w godz. od 6.00 do 7.00. - Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 do 14.00. - Część IV jaja kurze świeże - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 do 14.00. - Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 do 14.00. - Część VI mięso świeże, wędliny i drób - w pierwszym dniu od złożenia zamówienia (zamówienie będzie składane do godz. 10.00) od poniedziałku do piątku w godz. od 7.00 do 12.00. - Część VII mleko i produkty mleczarskie - w pierwszym dniu od złożenia zamówienia (zamówienie będzie składane do godz. 10.00) od poniedziałku do piątku do godz. 7.00. do 8.00. 4. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. 5. Produkty muszą być najwyższej jakości i spełniać być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 6. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. 7. Wykonawca musi zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru zgodnie z wymogami HCCP. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 8. Wykonawca użyczy nieodpłatnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. 10. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 11. Zamawiający zastrzega możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 12. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 13. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranych pracowników.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http:www.bip.gruta.akcessnet.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach