Zespół Kształcenia i Wychowania ogłasza przetarg
- Adres: 77-327 Koczała, ul. Szkolna 16
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 059 8574275 , fax. 059 8574275
- Data zamieszczenia: 2009-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Kształcenia i Wychowania
ul. Szkolna 16 16
77-327 Koczała, woj. pomorskie
tel. 059 8574275, fax. 059 8574275
REGON: 77127033700000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Kształcenia i Wychowania w Koczale. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Kształcenia i Wychowania w Koczale . Szczegółowy przedmiot zamówienia określa Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na pakiety jak niżej Pakiet Nr I - Mięso i wędliny Pakiet Nr VIII - Mięso drobiowe - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie publiczne mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki : (art. 22 ust. 1 pzp) a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek posiadania; b)posiadają wiedzę i doświadczenie ; c)dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia d)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawcy dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach zawartych w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia jako dokumenty wymagane.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń lub dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu. W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: Dokumenty wymagane 6.1. Formularz ofertowy na formularzu stanowiącym załącznik- nr 1 do SIWZ wraz z wypełnionymi załącznikami na pakiety, na które składa ofertę. 6.2. Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu , określone w art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy na formularzu stanowiącym załącznik - nr 2 do SIWZ W przypadku składania ofert przez wykonawców występujących wspólnie , ten dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. 6.3. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 6.4. Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia społecznego potwierdzającego odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń ,że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6.5. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków oraz opłat, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 6.6 Zaakceptowany i wypełniony wzór umowy , wyłącznie na przedstawionym wzorze przez Zmawiającego- załącznik nr 3 6.7 Decyzja administracyjna o spełnieniu wymagań higieniczno-sanitarnych dot. zakładu. Posiada aktualna decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia -Dz. U. z dnia 27.09. 2006 r. nr 171 poz. 1225 - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności -jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Dokumenty dodatkowe: 6.8 Oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu i obowiązywaniu w zakładzie zasad systemu HACCP. 6.9 Oświadczenie Wykonawcy o dostarczaniu przedmiotu zamówienia pojazdami samochodowymi spełniającymi wszystkie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne przewozu artykułów żywnościowych stanowiących przedmiot
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.koczala.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa i jego przetworów na potrzeby Działu Żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2016-06-10 - Dostawy sukcesywne mięsa wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Dodano: 2016-06-03 - Dostawę mięsa, wędlin, drobiu i konserw mięsnych do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Gdyni.
Dodano: 2016-04-06 - SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, DROBIU ORAZ PRODUKTÓW WĘDLINIARSKICH NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W SZPĘGAWSKU
Dodano: 2015-09-30 - Dostawy sukcesywne mięsa wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie
Dodano: 2015-07-30 - Dostawa mięsa i jego przetworów na potrzeby Działu Żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2015-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Choczewie, ul. Szkolna 2
Dodano: 2014-12-02 - RZP-18/14 dostawy mięsa wieprzowego świeżego, mięsa wołowego świeżego, mięsa drobiowego świeżego oraz wątróbki drobiowej świeżej
Dodano: 2014-11-18 - SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA, DROBIU ORAZ PRODUKTÓW WĘDLINIARSKICH NA POTRZEBY DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W SZPĘGAWSKU
Dodano: 2014-10-01 - Dostawy sukcesywne mięsa wraz z usługą transportu do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.
Dodano: 2014-09-01