Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Przedszkola Samorządowego w Rzekuniu ul. Nowa 7a - 8 części.

Zakład Obsługi Gminy ogłasza przetarg

  • Adres: 07-411 Rzekuń, ul. Kolonia 1 B
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 29 761058, 7617394 , fax. 29 7617394
  • Data zamieszczenia: 2013-08-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Obsługi Gminy
    ul. Kolonia 1 B 1 B
    07-411 Rzekuń, woj. mazowieckie
    tel. 29 761058, 7617394, fax. 29 7617394
    REGON: 14299134800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rzekun.pl w dziale Zakład Obsługi Gminy
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Przedszkola Samorządowego w Rzekuniu ul. Nowa 7a - 8 części.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakład Obsługi Gminy Ul. Kolonia 1B, 07-411 Rzekuń zgodnie z pełnomocnictwem udzielonym w dniu 29.07.2013r, działa w imieniu Przedszkola Samorządowego ul. Nowa 7a, 07-411 Rzekuń Fax. /telefon: 029 761 7379, Regon : 000912706 NIP 758 19 58 1151. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Rzekuniu zwanych dalej artykułami żywnościowymi. 2. Dostawa artykułów żywnościowych stanowiąca przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostarczanie artykułów żywnościowych zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 3. Miejscem dostarczania Zamawiającemu artykułów żywnościowych są pomieszczenia stołówki w budynku Przedszkola Samorządowego ul. Nowa 7a, 07 - 411 Rzekuń zwanej dalej również miejscem dostarczenia artykułów żywnościowych (wymagane jest wniesienie artykułów żywnościowych do pomieszczeń). 4. Zamawiający dokonuje wyodrębnienia zamówienia na 8 samodzielnych części (każda część nazywana jest w dalszej części s.i.w.z zadaniem) z zastrzeżeniem, że wszystkie ewentualnie wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów zdrowotnych i jakościowych. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, Zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w Załączniku nr 2 a-h do s.i.w.z. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie artykułów żywnościowych w ramach danego zadania, zamawianą ilość oraz częstotliwość i terminy sukcesywnych dostaw określają odpowiednio:1.1. Zadanie 1: Pieczywo i wyroby piekarskie , ciastkarskie /Zał.2a/ - kod CPV 15.81.00.00-9 1.2. Zadanie 2: Produkty mleczarskie /Zał. 2b/- kod CPV 15.50.00.00-3 1.3. Zadanie 3: Produkty zwierzęce, mięso I produkty mięsne /Zał 2c/- CPV15100000-9 1.4. Zadanie 4: Produkty spożywcze / Zał 2d/- CPV15000000-8,15800000-6 1.5. Zadanie 5: Ryby przetworzone i konserwowe /Zał 2e/ PV-15200000-0 1.6. Zadanie 6: Drób zał 2f/CPV-15112000-6 1.7. Zadanie 7: Warzywa I owoce świeże Iub mrożone /Zał 2g/ CPV-15331100-8 1.8. Zadanie 8: Produkty mączne /Zał 2h/ CPV 15851000-8 Ilość artykułów żywnościowych wskazana w załącznikach do specyfikacji nr 2a, 2b, 2c, 2d,2e,2f,2g, 2h jest wielkością orientacyjną, przewidywaną do nabycia przez zamawiającego w okresie (terminie) wykonania zmówienia. Ilości asortymentów podane w formularzu asortymentowo- cenowym stanowią zapotrzebowanie na okres 10 miesięcy. Faktyczne zapotrzebowanie uzależnione jest od liczby osób żywionych w stołówce w okresie realizacji umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odstąpienia od części zamówienia w zależności od ilości dożywianych dzieci oraz zwiększsenie zamówienia w przypadku zwiększenia ilości osób dożywianych. Ewentualne pomniejszenie bądź zwiększenie nie będzie większe niż 20% maksymalnej ilości artykułów żywnościowych wskazanych w załącznikach do specyfikacji.7. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowej w rozumieniu art. 2 pkt 6 Pzp. Na ofertę częściową składa się dostawa artykułów żywnościowych wyszczególnionych w ramach danego zadania (wyszczególnienie artykułów żywnościowych wchodzących w zakres danego zadania określają załączniki od 2a do 2h s.i.w.z.). Zamawiający nie wprowadza ograniczeń, co do ilości zadań, na które można złożyć ofertę, przy czym na dane zadanie można złożyć tylko jedną ofertę. 7.1. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Realizacja dostaw wszystkich zadań odbywać się będzie od 1do 5 razy w tygodniu do godziny 07:00, zamówienie składane będzie telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem w zależności od bieżących potrzeb, Zamawiającego *Zadania nie mogą być dzielone przez Wykonawców. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu zostaną odrzucone. 8. Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty wariantowej w rozumieniu art. 2 pkt 7 Pzp. 9. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności ( Dz.U z 2010 r. Nr 136, poz. 1914).10. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. 11. Dostarczane wyroby: 11.1. powinny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji obrotu żywności, a w szególności: Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia wraz z przepisami wykonawczymi ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno- spożywczych (Dz.U. z 2005 r. nr 187, poz. 1577 z póź. zm.). każdy produkt powinien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCAP. Dostarczone produkty powinny odpowiadać Polskim Normom oraz być zgodne z normami określonymi i obowiązującymi na obszarze Unii Europejskiej. Produkty oznakowane powinny być zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. Nr 137, poz. 966), 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 r. , nr 17, poz. 127) oraz Rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. , ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.) 11.2 Cechować się wysokimi walorami smakowymi; 11.3 Opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia..
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymaga

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rzekun.pl w dziale Zakład Obsługi Gminy
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach