Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 4 przy ul. Janusza Kusocińskiego 10a w Pile.

Publiczne Przedszkole Nr 4 ogłasza przetarg

  • Adres: 64-920 Piła, ul. Kusocińskiego 10A
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 67 212 34 82 , fax. 67 212 34 82
  • Data zamieszczenia: 2012-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole Nr 4
    ul. Kusocińskiego 10A 10A
    64-920 Piła, woj. wielkopolskie
    tel. 67 212 34 82, fax. 67 212 34 82
    REGON: 30143039000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 4 przy ul. Janusza Kusocińskiego 10a w Pile.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 4 przy ul. Janusza Kusocińskiego 10a w Pile. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje wykonanie między innymi następujących prac: 1).Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na 8 części: część I - Dostawa mięsa i wędliny - załącznik nr 1a - CPV 15100000-9, część II - Dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 1b - CPV 15800000-6, część III - Dostawa pieczywa - załącznik nr 1c - CPV 15811000-6, część IV - Dostawa warzyw, owoców i mrożonek - załącznik nr 1d - CPV 15300000-1, część V - Dostawa nabiału - załącznik nr 1e - CPV 15500000-3, część VI - Dostawa jaj - załącznik nr 1f - CPV 03142500-3, część VII - Dostawa drobiu - załącznik nr 1g - CPV 15112000-6, część VIII- Ryby - załącznik nr 1 h - CPV 15221000-3, 15234000-7. Każde z części stanowi oddzielny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złozyć ofertę na dowolną ilośc części. 2).Szczegółowy wykaz zamawianego asortymentu ujęty został w specyfikacji asortymentowo-ilościowej na poszczególne części stanowiącą integralną cześć SIWZ (patrz załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h do SIWZ). 3). Dostawca zobowiązany jest dostarczyć produkty wysokiej jakości ( pierwszego gatunku ze względu na charakter placówk - dzieci od 3 do 6 lat). 4). Dostawa będzie realizowana na podstawie zamówienia składanego telefonicznie przez Zamawiającego, transportem i na koszt wykonawcy do godz. 08.00 na dzień złożenia zamówienia . 5). Dostawa towarów odbywać się będzie własnym transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku w godzinach od 07.00 do 08.00. 6). Częstotliwość dostawy: 1) Mięso i wędliny - dostawa nie częściej niż 4 razy w tygodniu w godz. od 07.00 do 08.00. 2) Artykuły ogólnospożywcze - dostawa w razie potrzeby, maksymalnie 4 razy w miesiącu, w godz. od 07.00 do 08.00. 3) Pieczywo - dostawa codziennie w godz. od 07.00 do 07.30. 4) Warzywa, owoce i mrożonki - dostawa warzyw i owoców nie częściej niż 2 razy w tygodniu - mrożonek nie częściej niż 1 raz w tygodniu w godz. od 07.00 do 08.00. 5) Nabiał - dostawa codziennie w godz. od 07.00 do 07.30. 6) Jaja - dostawa nie częściej niż 1 raz w tygodniu, w godz. od 07.00 do 08.00. 7) Drób - dostawa nie częściej niż 1 raz w tygodniu, w godz. od 07.00 do 08.00. 7) Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 8). Potwierdzenia odbioru produktów dokonuje szef kuchni, a w przypadku stwierdzenia niewłaściwej jakości dostarczonych produktów, upływu terminu przydatności do spożycia, towar podlega bezpośredniemu zwrotowi (wymiana). 9). Dostawca ma obowiązek spełniać warunki systemu HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymaga

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przedszkole4.w.pile.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach