Publiczne Przedszkole Nr 2 ogłasza przetarg
- Adres: 64-920 Piła, ul. Roosevelta 38 A
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 67 212 40 77 , fax. 67 212 40 77
- Data zamieszczenia: 2013-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole Nr 2
ul. Roosevelta 38 A 38 A
64-920 Piła, woj. wielkopolskie
tel. 67 212 40 77, fax. 67 212 40 77
REGON: 30141164100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola Nr 2 w Pile - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na 6 części: Część I - Dostawa mięs, wędlin, drobiu i przetworów - załącznik nr 1a - CPV 15100000-9 Część II - Dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 1b - CPV 15800000-6 Część III - Dostawa pieczywa i ciasta - załącznik nr 1c - CPV 15811000-6 Część IV - Dostawa owoców i warzyw - załącznik nr 1d - CPV 15300000-1 Część V - Dostawa nabiału - załącznik nr 1e - CPV 15500000-3 Część VI - Dostawa ryb, mrożonek owocowych i warzywnych- załącznik nr 1f - CPV 15300000-1 KAŻDE Z CZĘŚCI STANOWI ODDZIELNY PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA Wykonawca może złozyć ofertę na dowolną ilość części. Oferta częściowa powinna zawierać wypełniony Formularz oferty dotyczący wybranego rodzaju artykułów żywnościowych wraz z wypełnionym załącznikiem obejmującym pełny wykaz artykułów żywnościowych danej grupy towarów oraz oświadczenia i dokumenty określone w Części III SIWZ. Szczegółowe wykazy asortymentów poszczególnych części przedmiotu zamówienia zawarte są w formularzach asortymentowo-ilościowych dla poszczególnych części stanowiące załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f do SIWZ, które są integralną częścią niniejszej SIWZ. Wymagania Zamawiającego: 1) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkty wysokiej jakości. 2) Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 3) W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. 4) Dostawa artykułów będzie realizowana na podstawie zamówienia składanego telefonicznie przez Zamawiającego. 5) Dostawa artykułów odbywać się będzie własnym transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku, po telefonicznym uzgodnieniu z referentem. 6) Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 7) Częstotliwość dostaw: a) Część I - Dostawa mięs, wędlin, drobiu i przetworów - co najmniej 2 razy w tygodniu (w zależności od potrzeb) do godz. 7.00. b) Dostawa artykułów ogólnospożywczych - 1 raz w tygodniu, w poniedziałek do godz. 7.00. c) Dostawa pieczywa i ciasta - codziennie, do godz. 7.00. d) Dostawa owoców i warzyw - co najmniej 2 razy w tygodniu, tj. w poniedziałek do godz. 7.30 i w zależności od potrzeb. e) Dostawa nabiału - 2 razy w tygodniu, tj. w poniedziałek i środę do godz. 7.00. f) Dostawa ryb, mrożonek owocowych i warzywnych - w zależności od potrzeb. 8) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkt w każdej ilości wskazanej przez Zamawiającego i na każde wezwanie poza zamówieniem na dany dzień (sytuacje awaryjne). 9) Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie jednak zmniejszenie nie może być większe niż 30%. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 10) Potwierdzenia odbioru produktów dokonuje szef kuchni, a w przypadku stwierdzenia niewłaściwej jakości dostarczonych produktów, upływu terminu przydatności do spożycia, towar podlega bezpośredniemu zwrotowi (wymiana). 11) Wykonawca ma obowiązek spełniać warunki systemu HACCP. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przedszkole2.pila.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu, wędlin wieprzowych, drobiowych i smalcu.
Dodano: 2016-07-14 - Dostawy żywności do Państwowej Bursy Szkół Artystycznych w Poznaniu na rok szkolny 2016/2017
Dodano: 2016-07-07 - Dostawa artykułów żywnościowych: mięso wołowe i wieprzowe, kurczaki oraz wędliny drobiowe
Dodano: 2016-06-22 - SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA I PRZETWORÓW MIĘSNYCH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE
Dodano: 2016-06-17 - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Karola Libelta w Gołańczy ul. Walki Młodych 35, 62-130 Gołańcz,woj. wielkopolskie, tel 67-2683156
Dodano: 2016-06-16 - DOSTAWA WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO PAKOWANYCH PORCJOWYCH
Dodano: 2016-04-28 - Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2016-04-20 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do siedziby Zamawiającego.
Dodano: 2016-04-12 - Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-03-30 - Dostawa żywności - produkty mięsne
Dodano: 2016-03-24