Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola Nr 2 w Pile

Publiczne Przedszkole Nr 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 64-920 Piła, ul. Roosevelta 38 A
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 67 212 40 77 , fax. 67 212 40 77
  • Data zamieszczenia: 2013-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole Nr 2
    ul. Roosevelta 38 A 38 A
    64-920 Piła, woj. wielkopolskie
    tel. 67 212 40 77, fax. 67 212 40 77
    REGON: 30141164100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola Nr 2 w Pile
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na 6 części: Część I - Dostawa mięs, wędlin, drobiu i przetworów - załącznik nr 1a - CPV 15100000-9 Część II - Dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 1b - CPV 15800000-6 Część III - Dostawa pieczywa i ciasta - załącznik nr 1c - CPV 15811000-6 Część IV - Dostawa owoców i warzyw - załącznik nr 1d - CPV 15300000-1 Część V - Dostawa nabiału - załącznik nr 1e - CPV 15500000-3 Część VI - Dostawa ryb, mrożonek owocowych i warzywnych- załącznik nr 1f - CPV 15300000-1 KAŻDE Z CZĘŚCI STANOWI ODDZIELNY PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA Wykonawca może złozyć ofertę na dowolną ilość części. Oferta częściowa powinna zawierać wypełniony Formularz oferty dotyczący wybranego rodzaju artykułów żywnościowych wraz z wypełnionym załącznikiem obejmującym pełny wykaz artykułów żywnościowych danej grupy towarów oraz oświadczenia i dokumenty określone w Części III SIWZ. Szczegółowe wykazy asortymentów poszczególnych części przedmiotu zamówienia zawarte są w formularzach asortymentowo-ilościowych dla poszczególnych części stanowiące załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f do SIWZ, które są integralną częścią niniejszej SIWZ. Wymagania Zamawiającego: 1) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkty wysokiej jakości. 2) Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 3) W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. 4) Dostawa artykułów będzie realizowana na podstawie zamówienia składanego telefonicznie przez Zamawiającego. 5) Dostawa artykułów odbywać się będzie własnym transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy od poniedziałku do piątku, po telefonicznym uzgodnieniu z referentem. 6) Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 7) Częstotliwość dostaw: a) Część I - Dostawa mięs, wędlin, drobiu i przetworów - co najmniej 2 razy w tygodniu (w zależności od potrzeb) do godz. 7.00. b) Dostawa artykułów ogólnospożywczych - 1 raz w tygodniu, w poniedziałek do godz. 7.00. c) Dostawa pieczywa i ciasta - codziennie, do godz. 7.00. d) Dostawa owoców i warzyw - co najmniej 2 razy w tygodniu, tj. w poniedziałek do godz. 7.30 i w zależności od potrzeb. e) Dostawa nabiału - 2 razy w tygodniu, tj. w poniedziałek i środę do godz. 7.00. f) Dostawa ryb, mrożonek owocowych i warzywnych - w zależności od potrzeb. 8) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać produkt w każdej ilości wskazanej przez Zamawiającego i na każde wezwanie poza zamówieniem na dany dzień (sytuacje awaryjne). 9) Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie jednak zmniejszenie nie może być większe niż 30%. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 10) Potwierdzenia odbioru produktów dokonuje szef kuchni, a w przypadku stwierdzenia niewłaściwej jakości dostarczonych produktów, upływu terminu przydatności do spożycia, towar podlega bezpośredniemu zwrotowi (wymiana). 11) Wykonawca ma obowiązek spełniać warunki systemu HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przedszkole2.pila.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach