Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 14 im. Wróbelka Elemelka przy ul. Jana Brzechwy 10 w Pile.

Publiczne Przedszkole Nr 14 im. Wróbelka Elemelka ogłasza przetarg

  • Adres: 64-920 Piła, ul. Jana Brzechwy 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 67 212 40 53 , fax. 67 212 40 53
  • Data zamieszczenia: 2012-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole Nr 14 im. Wróbelka Elemelka
    ul. Jana Brzechwy 10 10
    64-920 Piła, woj. wielkopolskie
    tel. 67 212 40 53, fax. 67 212 40 53
    REGON: 30141190200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pp14.pila.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola nr 14 im. Wróbelka Elemelka przy ul. Jana Brzechwy 10 w Pile.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis zamówienia 1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych z podziałem na 9 części: Część I - Dostawa mięsa wieprzowego i przetworów z mięs - załącznik nr 1a - CPV: 15100000-9 Część II - Dostawa mięsa drobiowego i przetworów z drobiu - załącznik nr 1b - CPV: 15112000-6 Część III - Dostawa artykułów ogólnospożywczych - załącznik nr 1c - CPV: 15800000-6 Część IV - Dostawa pieczywa, wyrobów piekarskich i ciastkarskich - załącznik nr 1d - CPV: 15811000-6 Część V - Dostawa nabiału - załącznik nr 1e - CPV: 15500000-3 Część VI - Dostawa jaj - załącznik nr 1f - CPV: 03142500-3 Część VII - Dostawa owoców i warzyw - załącznik nr 1g - CPV: 15300000-1 Część VIII - Dostawa ryb i przetworów rybnych - załącznik nr 1h - CPV: 15221000-3, 15234000-7 Część IX - Dostawa mrożonych warzyw i owoców, innych przetworów mrożonych - załącznik nr 1i - CPV: 15300000-1 Każde z części stanowi oddzielny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilośc części. 2) Szczegółowy wykaz zamawianego asortymentu ujęty został w specyfikacji asortymentowo-ilościowej na poszczególne części stanowiącą integralną cześć SIWZ (patrz załączniki nr 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i do SIWZ). 3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia Zamawiającemu artykułów spożywczych dobrej jakości tj.: świeżych, czystych, nie przeterminowanych, bez objawów pleśni, bez obcych zapachów (nie kruszących się, dopieczonych - dotyczy pieczywa) itp. 4) Dostarczana żywność będzie oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej oraz terminem przydatności do spożycia, nie krótszym niż 14 dni. 5) Dostarczane artykuły, które nie są przeznaczone do bezpośredniego użycia (np. mąka, cukier, dżemy, makarony) muszą posiadać co najmniej 1 miesięczny termin przydatności do spożycia (licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego). Termin ten nie dotyczy w szczególności świeżych warzyw, mięsa, wędlin i wyrobów garmażeryjnych, mleka i produktów mleczarskich. 6) Zamówienia składane będą drogą telefoniczną, faksową lub pisemną w zależności od potrzeb Zamawiającego na 24 godziny przed realizacją zamówienia. 7) Dostawa towarów odbywać się będzie własnym transportem na koszt i ryzyko Wykonawcy. 8) Częstotliwość dostaw: 1) Mięso wieprzowe i przetwory z mięs - co najmniej 2 razy w tygodniu w godzinach 6:40 do 7:00 2) Mięso drobiowe i przetwory z drobiu - co najmniej 2 razy w tygodniu w godzinach 6:40 do 7:00 3) Artykuły ogólnospożywcze raz w tygiodniu w godzinach 6:40 do 7:00 4) Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie - codziennie w godzinach od 6:30 do 7:00 5) Nabiał - codziennie w godzinach od 6:30 do 7:00 6) Jaja - przynajmniej raz w tygodniu według potrzeb dostawa do godziny 11:00 7) Owoce i warzywa - co najmniej 2 razy w tygodniu w godzinach 6:40 do 7:00 8) Ryby i przetwory rybne - w zależności od potrzeb. 9) Mrożonki owocowe i warzywne - przynajmniej raz w tygodniu według potrzeb dostawa do godziny 11:00 9) Dostawca zobowiązuje się dostarczać towar w każdej ilości wskazanej przez odbiorcę i na każde wezwanie poza zamówieniem na dany dzień (sytuacje awaryjne). 10) Produkty muszą spełniać normy jakościowe. 11) W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych. 12) Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie jednak zmniejszenie nie może być większe niż 30%. 14) Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 15) Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 16) Potwierdzenia odbioru produktów dokonuje szef kuchni, a w przypadku stwierdzenia niewłaściwej jakości dostarczonych produktów, upływu terminu przydatności do spożycia, towar podlega bezpośredniemu zwrotowi (wymiana). 17) Dostawca ma obowiązek spełniać warunki systemu HACCP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pp14.pila.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach