Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Kolonijno-Wczasowego Urzędu Miasta Krakowa w Gołkowicach Górnych

Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 31-450 Kraków, ul. Ułanów 9
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 012 4100215, 4188510 , fax. 012 4104390
  • Data zamieszczenia: 2010-01-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Ekonomiki Oświaty w Krakowie
    ul. Ułanów 9 9
    31-450 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 012 4100215, 4188510, fax. 012 4104390
    REGON: 00055362100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zeo.krakow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych do Ośrodka Kolonijno-Wczasowego Urzędu Miasta Krakowa w Gołkowicach Górnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (mięso, wędliny, nabiał, słodycze, warzywa i owoce, pieczywo, jaja, art. sypkie, płynne, mrożone) do Ośrodka Kolonijno-Wczasowego Urzędu Miasta Krakowa w Gołkowicach Górnych koło Starego Sącza (33-388 Gołkowice Górne 163)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przetargowego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu na postawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2007 r., Nr 223, poz. 1655 ze zm.) oraz zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp spełniający warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia: 2.1) Dot. pakietu I - mięso i wędliny: Wykonawca w tym zakresie musi wykazać się, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Zamawiający będzie uważał, że Wykonawca spełnia ww. warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną sukcesywną dostawę mięsa i/lub wędlin przez okres conajmniej 5-miesięcy o wartości brutto min. 70 000,- zł. 2.2) Dot. pakietu II - nabiał: Wykonawca w tym zakresie musi wykazać się, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Zamawiający będzie uważał, że Wykonawca spełnia ww. warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną sukcesywną dostawę nabiału przez okres conajmniej 5-miesięcy o wartości brutto min. 25 000,- zł. 2.3) Dot. pakietu III - słodycze: Wykonawca w tym zakresie musi wykazać się, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Zamawiający będzie uważał, że Wykonawca spełnia ww. warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną sukcesywną dostawę słodyczy przez okres conajmniej 5-miesięcy o wartości brutto min. 35 000,- zł. 2.4) Dot pakietu IV - warzywa i owoce: Wykonawca w tym zakresie musi wykazać się, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Zamawiający będzie uważał, że Wykonawca spełnia ww. warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną sukcesywną dostawę warzyw i/lub owoców przez okres conajmniej 5-miesięcy o wartości brutto min. 30 000,- zł. 2.5) Dot. pakietu V - pieczywo: Wykonawca w tym zakresie musi wykazać się, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Zamawiający będzie uważał, że Wykonawca spełnia ww. warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną sukcesywną dostawę pieczywa przez okres conajmniej 5-miesięcy o wartości brutto min. 13.000,- zł. 2.6) Dot. pakietu VI - jaja: Zamawiający nie żąda wykazaniem się przez Wykonawcę posiadania wiedzy i doświadczenia. 2.7) Dot. pakietu VII - artykuły sypkie, płynne, mrożone: Wykonawca w tym zakresie musi wykazać się, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. Zamawiający będzie uważał, że Wykonawca spełnia ww. warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie należycie wykonał lub nadal należycie wykonuje co najmniej jedną sukcesywną dostawę artykułów sypkich i/lub płynnych i/lub mrożonych przez okres conajmniej 5-miesięcy o wartości brutto min. 25 000,- zł; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. Zamawiający dokona oceny spełnienia powyższych warunków metodą 0-1, tj. spełnia lub nie spełnia, na podstawie oświadczeń i dokumentów składanych przez Wykonawców
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania, zamawiający wymaga dołączenia do oferty niżej wymienionych oświadczeń i dokumentów: 1) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp oraz oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania w trybie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp - wypełnione i podpisane odpowiednio przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy albo przez Pełnomocnika reprezentującego Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) .3.1) Dot. pakietu I - mięso i wędliny: Wykaz wykonanych i wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie sukcesywnych co najmniej pięciomiesięcznych dostaw mięsa i/lub wędlin o wartości min. 70 000,- zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania zamówienia (od...do...) i Odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 3.2) Dot. pakietu II - nabiał: Wykaz wykonanych i wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie sukcesywnych co najmniej pięciomiesięcznych dostaw nabiału o wartości min. 25 000,- zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania zamówienia (od...do...) i Odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 3.3) Dot. pakietu III - słodycze: Wykaz wykonanych i wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie sukcesywnych co najmniej pięciomiesięcznych dostaw słodyczy o wartości min. 35 000,- zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania zamówienia (od...do...) i Odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 3.4) Dot. pakietu IV - warzywa i owoce: Wykaz wykonanych i wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie sukcesywnych co najmniej pięciomiesięcznych dostaw warzyw i/lub owoców o wartości min. 30 000,- zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania zamówienia (od...do...) i Odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 3.5) Dot. pakietu V - pieczywo: Wykaz wykonanych i wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie sukcesywnych co najmniej pięciomiesięcznych dostaw pieczywa o wartości min. 13 000,- zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania zamówienia (od...do...) i Odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 3.6) Dot. pakietu VII - artykuły sypkie, płynne, mrożone: Wykaz wykonanych i wykonywanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie sukcesywnych co najmniej pięciomiesięcznych dostaw artykułów sypkich i/lub płynnych i/lub mrożonych o wartości min. 25 000,- zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania zamówienia (od...do...) i Odbiorców oraz dokumenty potwierdzające, że dostawy te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. 4) Dotyczy wykonawców mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: 4.1) Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2 Wykonawca składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, , nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówieni - data wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4.2) Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 4.1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - data wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca jest zobowiązany złożyć również w ofercie: 5) Pełnomocnictwo - do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli Wykonawca ustanowił pełnomocnika w ww. zakresie. 6) Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz ofertowy oraz formularz asortymentowo-cenowy części zamówienia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie, oprócz oświadczeń i dokumentów, o których mowa w pkt. 1)-6) winni załączyć do oferty: 7) pełnomocnictwo ustanawiające pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zeo.krakow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach