Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Józefa Marka w Tymbarku.

Szkoła Podstawowa im.Józefa Marka w Tymbarku ogłasza przetarg

  • Adres: 34-650 Tymbark, Tymbark 354
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 18 3325280 , fax. 18 3325280
  • Data zamieszczenia: 2012-04-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im.Józefa Marka w Tymbarku
    Tymbark 354 354
    34-650 Tymbark, woj. małopolskie
    tel. 18 3325280, fax. 18 3325280
    REGON: 49067534000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.tymbark.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Józefa Marka w Tymbarku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Tymbarku im. Józefa Marka, 34-650 Tymbark 354 Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03222300-6 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Ziemniak bez uszkodzeń 2300kg Kapusta biała bez uszkodzeń 290kg Kapusta czerwona bez uszkodzeń 157kg Kapusta kiszona 1kg woreczek 189kg Marchew bez uszkodzeń 189kg Pietruszka bez uszkodzeń 95kg Jabłka 1 klasa Champion 126kg Cebula bez uszkodzeń 44kg Burak ćwikłowy 220kg Seler bez uszkodzeń 13kg Fasola Jasiek 400g 315szt. Groch łuskany luzem 25kg Pietruszka natka 76 pęczków Pieczarka świeża 44kg Kapusta pekińska 19szt. Ogórek kiszony 350 g, woreczek foliowy 32szt. Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 azwa asortymentu Ilość Jednostka miary Bułka zwykła ( 100g) 5922 szt. Chleb pszenny ( 550) 44 szt. Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Mrożonka kompotowa 6 składnikowa zamrożona w op. do 500g 126kg Mrożonka 6 składnikowa warzywna zamrożona w op. do 500 g 44kg Kalafior mrożony w op. do 500 g 25kg Fasola mrożona zielona szparagowa w op. 500 g , 76szt. Truskawka mrożona bez szypułek w op. do 500 g 25kg Zupa pieczarkowa mrożona w op. do 500 g zaw. pieczarka ok. 25% 44kg Pyzy z mięsem mrożone w op. do 500 g zaw. grysik ziemniaczany, mięso wieprzowe 9%, wołowe 4, 5 % 126kg Filet panga bez glazury ( SHP) 95kg Filet mintaj bez glazury ( SHP) 19kg Dostawa oznaczona jako Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery : Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Majonez stołowy 850 g zaw. olej roślinny, woda, ocet, musztarda, żółtka kurze 1,1% słoik szklany 25 szt. Jajka ściółkowe kl. I 4000szt. Olej kujawski z pierwszego tłoczenia butelka z tworzywa sztucznego dopuszczona do żywności 1l 107 szt. Musztarda stołowa 900g słoik szklany 4szt. Ogórek konserwowy zaw. ogórek, woda, ocet, sól, przyprawy smakowe, słoik szklany masa netto 870g 38 szt. Cukier op. 1 kg 126kg Cukier puder op. do 1 kg 6kg Mąka poznańska typ 500 op. do 1 kg 113 kg Mąka ziemniaczana 0,5 kg 13szt. Ryż biały długoziarnisty 76kg Makaron zacierka 250g 95szt. Makaron świderki 500 g zaw. mąka durum 189szt. Makaron Spaghetti 500 g zaw. mąka durum 76szt. Makaron nitki 250 g zaw. mąka, jaja 23,8 %, woda 76szt. Kasza jęczmienna mazurska op. do 1 kg 57kg Kasza manna zaw. gluten 13kg Koncentrat pomidorowy 30% 200g, słoik szklany 315szt Sól 1kg opakowanie foliowe 76kg Barszcz biały 0,66g zaw. mąka pszenna 12,1%, warzywa 0,9% 95szt. Zupa pieczarkowa w proszku 0, 45 g zaw. grzyby 10,5%,warzywa 2% 110szt. Żurek śląski 45 g zaw. mąka żytnia 14,6%, boczek prażony 5,5 %, tłuszcz roślinny 126 szt. Zupa grochowa w proszku 0, 75 g zaw. mąka grochowa 61%, tłuszcz wędzony wieprzowy 4,5 % 63szt. Przyprawa do zup, sosów, magii - woda, sól substancje wzmacniające, glutamin sodu E635, butelka szklana o poj. 1l 69szt. Przyprawa warzywna do potraw 200g Vegeta lub równoważna zawierająca suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki), skrobia kukurydziane, węglowodany 24,5% 151szt. Sos pieczeniowy ciemny zaw. mąka pszenna, ryżowa, warzywa suszone 2, 7% zapach E 635 25 szt. Sos do Spaghetti, warzywa suszone 48% zioła 1% 76szt. Sos słodko- kwaśny zaw. warzywa :marchew9%, cebula 9%, pomidory 8,3, papryka czerwona 8% 57 szt. Rosół z kury w kostkach zaw. sól, tłuszcz roślinny i i kurzy 3%, ekstrakt mięsa kurzego 0,1%. W opakowaniu 18 kostek 180g 44 opak Pieprz mielony naturalny 20 g 63szt. Papryka słodka mielona 20g 38szt. Liść laurowy 0,15 g 38szt. Czosnek granulowany 20 g 82szt. Ziele angielski 20 g 38szt. Majeranek 5g 76 szt. Dostawa oznaczona jako Część V mięso świeże, wędliny i drób: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Filet z kurczaka 82kg Schab bez kości 97kg Karczek bez kości 141kg Kości wieprzowe 226kg Ćwiartka z kurczaka 220kg Łopatka wieprzowa bez kości 346kg Parówka z indyka 44kg Mięso mielone wieprzowo- wołowe 19kg Kiełbasa zwyczajna kotlarska 158kg Żeberka wieprzowe ekstra 23kg Wątróbka drobiowa 25kg Smalec 200g w kostkach 139szt. Dostawa oznaczona jako Część VI mleko i produkty mleczarskie: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 Nazwa asortymentu Ilość Jednostka miary Margaryna 250 g zaw. tłuszczu palmowego 30%, olej roślinny 0,3%, ogólna zawartość tłuszczu 80 % 265szt. Mleko 3,2% woreczek w op. do 1l 16litr Masło ekstra 200g zaw. tłuszczu 82% 277szt. Ser biały tłusty zawartość tłuszczu min. 7 % 44kg Śmietana kremowa 30% pasteryzowana 400g 403szt. Śmietana ukwaszona 15 % 500g 19szt. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Tymbarku 345. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: - Część I świeże warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 14.00. - Część II wyroby piekarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 10.00. - Część III mrożone artykuły spożywcze - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - dwa razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część V mięso świeże, wędliny i drób - trzy razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. - Część VI mleko i produkty mleczarskie - dwa razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych- produkty równoważne. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp.tymbark.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach