Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki

Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych ogłasza przetarg

  • Adres: 06-200 Maków Mazowiecki, ul. Stanisława Moniuszki 6
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 29 71 42 154 , fax. 29 71 42 153
  • Data zamieszczenia: 2013-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowo-Wychowawczych
    ul. Stanisława Moniuszki 6 6
    06-200 Maków Mazowiecki, woj. mazowieckie
    tel. 29 71 42 154, fax. 29 71 42 153
    REGON: 55044307100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.makowmazowiecki.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla szkół i przedszkoli Miasta Maków Mazowiecki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia Część I: Dostawa świeżego pieczywa. Wyroby piekarnicze pszenne, żytnie i mieszane powinny mieć następujące cechy jakościowe: -świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, -foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), - skóra nie oddzielająca się od miękiszu, nie zabrudzona, nie spalona, - miękisz suchy, o wyraźnie właściwej porowatości, bez zakalca, bez zanieczyszczeń oraz obecności grudek mąki lub soli, - miękisz o właściwym smaku (nie gorzki, niezbyt kwaśny, zbyt słony lub nie słony). Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część II: Dostawa wyrobów cukierniczych. - świeże wyprodukowane w ciągu 12 godzin do momentu dostarczenia do Zamawiającego, - foremny kształt (nie rozlany, nie zgnieciony, nie porozrywany), Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część III : Dostawa przetworów mrożonych. Wyroby mrożone powinny mieć następujące cechy: -Wygląd - owoce lub warzywa czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez uszkodzeń mechanicznych. -Smak i zapach w stanie zamrożonym - charakterystyczny nieco osłabiony, bez zapachów i posmaków obcych. -Zdrowotność - owoce i warzywa zdrowe bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby lub szkodniki. Część IV: Dostawa nabiału. Wyroby powinny charakteryzować się następującymi cechami: a) masło: -barwa jednolita, nieznacznie intensywniejsza na powierzchni, -wygniecenie prawidłowe, -powierzchnia gładka, sucha konsystencja, jednolita zwarta, smarowna, lekko mazista, -smak i zapach czysty, lekko kwaśny, mlekowy. b) twaróg półtłusty i tłusty: -smak i zapach czysty, -barwa biała do kremowej, jednolita w całej masie. c) śmietana: -powinna być płynem jednolitym bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju, serwatka barwy jednolitej jasnokremowej lub kremowej, - o czystym lekko kwaśnym smaku, bez obcych smaków i zapachów. d) ser żółty: -bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów, obcych ciał, - barwa jednolita, e) desery mleczne i jogurty: -opakowania nie uszkodzone, - z natłoczonym terminem ważności na opakowaniu. Dostarczony towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Możliwość identyfikacji każdej partii wyrobu. Część V: Dostawa artykułów ogólnospożywczych. Artykuły ogólnospożywcze powinny posiadać: -produkty żywnościowe o długoterminowym okresie przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 2 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego, -produkty żywnościowe z krótkim okresem przechowywania, odpowiednio powinny posiadać co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia (np., licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Część VI: Dostawa ryb. Ryby powinny posiadać: -przydatność do spożycia nie krótszą niż 3 dni od dnia dostawy towaru - w przypadku ryb świeżych, -zapach neutralny, nie kwaśny, -wygląd - nie może posiadać tzw. oparzeliny mrozowej - a więc wszelkich ubytków świadczących o niewłaściwym obchodzeniu się z rybą - najczęściej są to liczne nieestetyczne ubytki -dokument identyfikacji handlowej. Część VII: Dostawa jaj. Jaja powinny być: -świeże, -klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g), -skorupka o normalnym kształcie, czysta, nie uszkodzona, nie myta i nie czyszczona, -komora powietrzna nieruchoma, o wysokości nie przekraczającej 6 mm, -białko przejrzyste, gęste, bez obcych ciał, -żółtko słabo widoczne, kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał, -tarcza zarodkowa niewidoczna, -zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część VIII: Dostawa świeżych warzyw i owoców. Artykuły powinny być: -świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe i czyste, -kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni, - prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam, - średniej wielkości - niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe, - bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał, - wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych, Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarzniecie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. Część IX: Dostawa świeżego mięsa drobiowego. Wyroby powinny mieć następujące cechy jakościowe: - elementy właściwe umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą, linie cięcia równe, w asortymentach ze skrzydełkami dopuszcza się brak ostatniego człona skrzydła, połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyją lub bez szyi, - barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg, dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych, dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego człona skrzydła, - zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu, - niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Towar musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Część X: Dostawa świeżego mięsa wieprzowego i wołowego. Wyroby z mięsa powinny posiadać następujące cechy jakościowe: - czystość - mięso czyste, bez śladów, zanieczyszczeń ciałem obcym, dobrze wykrwawione, - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, - smak, przydatność, zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, nie dopuszczalny zapach płciowy lub moczowy, - zdatne do spożycia, - opakowanie - pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu. Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. Część XI: Dostawa wędlin i podrobów. Wędliny i podroby powinny posiadać: - klasę przydatności, świeżość, wystudzenie, powierzchnię suchą, osłonkę ściśle przylegającą, równomiernie pomarszczoną, niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, - opakowanie transportowe stanowią pojemniki plastikowe, z pokrywkami, czyste bez obcych zapachów, mające atest kompetencji jednostki resortu zdrowia, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, - przydatność do spożycia wędlin nie może być krótsza niż 15 dni od dnia dostawy towaru, - przydatność do spożycia podrobów nie może być krótsza niż 1 0 dni od dnia dostawy towaru.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.makowmazowiecki.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach