Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Świętokrzyskiego Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze

Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze ogłasza przetarg

  • Adres: 26-220 Stąporków, Czarniecka Góra
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 413 741 163 , fax. 413 741 162
  • Data zamieszczenia: 2020-01-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze
    Czarniecka Góra 43
    26-220 Stąporków, woj. świętokrzyskie
    tel. 413 741 163, fax. 413 741 162
    REGON: 36897750000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rehabilitacjascr.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Świętokrzyskiego Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych szczegółowo opisanych w załącznikach od nr 1 – do nr 8 do SIWZ. Zamawiający składać będzie zamówienie faksem, telefonicznie lub e-mailem. Dostawy ubezpieczonego towaru wraz z wniesieniem i rozładowaniem towaru odbywać się będą na koszt Wykonawcy do magazynu kuchni Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru dopuszczonego do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U.2018. poz. 1541 ) lub ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.2019 poz. 824).Wykonawca oświadcza, że ma wdrożone systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności takie jak HACCP,GMP, GHP Wykonawca zobowiązuje się do zabezpieczenia należycie towaru na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru oraz uszkodzenia powstałe w wyniku transportu. Dostarczone towary powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny, wszelkie wymagane na terenie całego kraju atesty, oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu, informację o dacie wyprodukowania, warunkach przechowywania, terminie przydatności do spożycia. Produkty powinny być bez oznak nadpsucia i nieuszkodzone fizycznie. Dostawy przedmiotu zamówienia, będą realizowane w asortymencie, ilościach i terminach wskazanych każdorazowo przez Zamawiającego - musi być zachowana jednolitość dostawy tj; tego samego pochodzenia, tej samej jakości i wielkości w ramach jednej dostawy. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup niezrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. W przypadku stwierdzenia braków ilościowych lub wad jakościowych, w tym ujawnienia wad ukrytych, Zamawiający niezwłocznie powiadomi o tym Wykonawcę telefonicznie, emailem lub faksem oraz każdorazowo niezwłocznie potwierdzi złożenie reklamacji na piśmie. Wykonawca zobowiązuje się do wymiany towaru wadliwego na towar bez wad w ciągu 8 godzin od otrzymania informacji o reklamacji Zamawiającego (telefon, email lub faks). Zamawiający po stwierdzeniu niezgodności ilościowych albo wad jakościowych w momencie dostawy, odmówi przyjęcia zakwestionowanej partii towaru i zażąda wymiany na wolny od wad i zgodny ilościowo z pierwotnym zamówieniem w terminie do trzech godzin od chwili stwierdzenia nieprawidłowości w dostawie. W takim przypadku Zamawiający nie będzie wszczynał procedury reklamacyjnej. Zamienna partia towaru podlega odbiorowi ilościowemu i jakościowemu W przypadku nie dostarczenia towaru, określonego w umowie, w wymaganym terminie i pożądanej jakości, co spowoduje konieczność dokonania zakupu towaru określonego w umowie u innego kontrahenta, Wykonawca zobowiązany będzie do pokrycia kwoty stanowiącej wartość zakupu Towarów, poniesionej przez Zamawiającego”. Wykonawca zobowiązuj się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wymagane jest, aby okres przydatności do spożycia przedmiotu zamówienia w dniu odbioru, wynosił minimum połowę okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu. Częstotliwość dostaw: Produkty mleczarskie – min 3 razy w tygodniu w godz. 6:00-6:30 Różne produkty spożywcze – według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne – według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Wędliny - według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb oraz warzywa mrożone - min. 1 raz w tygodniu od 6:00 do godz. 9:00 Owoce, warzywa i podobne produkty – według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - codziennie w godz. 6:00-6:30 Jaja - według potrzeb Zamawiającego od 6:00 do godz. 9:00
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach