Przetargi.pl
„Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Zgórsku”

Dom Pomocy Społecznej w Zgórsku ogłasza przetarg

  • Adres: 26-052 Sitkówka-Nowiny, Zgórsko, ul. Szewska
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 413 667 575 , fax. 413 465 344
  • Data zamieszczenia: 2019-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Zgórsku
    Zgórsko, ul. Szewska 28
    26-052 Sitkówka-Nowiny, woj. świętokrzyskie
    tel. 413 667 575, fax. 413 465 344
    REGON: 29240379200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przetargi.ipzp.pl/dps-zgorsko

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Zgórsku”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia został określony w Załącznikach od 1a do 1h do SIWZ i obejmuje następujące zadania: Część I – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: ryby przetworzone i konserwowane. Część II – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: ziemniaki, warzywa i owoce; Część III – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: artykuły spożywcze; Część IV – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie; Część V – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne; Część VI – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: mleko, produkty mleczarskie; Część VII – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: jaja; Część VIII – dostawa artykułów żywnościowych w asortymencie stanowiącym: warzywa mrożone Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (zwanych dalej „produktami” ) dla Domu Pomocy Społecznej w Zgórsku w następujących asortymentach: - ryby przetworzone i konserwowane; - owoce i warzywa; - zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy, - różne produkty spożywcze, - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne, - produkty przemiału ziarna skrobi i produktów skrobiowych, - jaja, - produkty mleczarskie, - mleko, - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie, - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, - warzywa mrożone Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami zawiera formularz będący załącznikami nr od 1a do 1h do SIWZ charakterystyka przedmiotu zamówienia. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: 1. warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni w szczególności: jabłka: soczyste, słodkie , twarde banany: żółte, twarde, mandarynki: słodkie, bezpestkowe, skórę łatwo się obiera, Dla pozycji, gdzie nie określono jednostki miary „pęczek”, uznaje się bukiet o masie 0,25 kg 2. mięso – powinno mieć powierzchnię suchą, matową, barwę bladoróżową do czerwonej, konsystencja elastyczna, jędrną 3. produkty muszą mieć ważny termin spożycia, 4. bezpośrednio po odbiorze towaru nastąpi potwierdzenie zgodności zamawianego asortymentu ze złożonym zamówieniem; 5. w przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 3 godziny od zgłoszenia reklamacji; 6. częstotliwość dostaw 2 – 3 razy w tygodniu, częstotliwość dostaw pieczywa – codziennie w dni robocze; 7. termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia 24 godziny 8. warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia – (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541). oznakowanie produktu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia – (tj. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541) i zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r. poz. 29); 10. w przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: - wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; - dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; - przy każdej dostawie dostawca ma obowiązek przedstawić „Handlowy dokument identyfikacyjny” zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2017 r. poz. 242) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz.Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.) Dostawa produktów odbywać się będzie według uznania Zamawiającego w terminie: - do godziny 7:20 (dotyczy części IV i VI) - do godziny 9:00 (dotyczy części I, II, III, V, VII, VIII) następnego dnia po dniu złożenia przez niego zamówienia (drogą faksową, telefoniczną lub elektroniczną – e-mail) określającego ilość, termin dostawy, miejsce dostawy, opakowanie (jednostkowe lub zbiorcze ). Miejscem dostawy zamówionych produktów jest siedziba Zamawiającego. Produkty dostarczane będą przez Wykonawcę własnym staraniem, na jego koszt oraz ryzyko. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. Dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych czystych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność Wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania i przewożenia żywności. Wykonawca dostarczy produkty środkami transportu spełniającymi odpowiednie wymogi sanitarno -higieniczne. Dostarczone produkty muszą spełniać wymagania jakościowe wynikające z obowiązujących przepisów prawa oraz właściwych dla przedmiotu zamówienia norm.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający w tym zakresie nie stawia żadnych wymagań wystarczającym jest złożone wraz z ofertą oświadczenie zgodnie z założeniami w pkt. 9.3 SIWZ
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia wykonawcy z postępowania, o których mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy, wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej, na której udostępniono SIWZ informacji o ofertach złożonych w postępowaniu zgodnie z art. 86 ust. 5 ustawy, składa stosownie do treści art. 24 ust. 11 ustawy, oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach