Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach.

Dom Pomocy Społecznej w Łagiewnikach ogłasza przetarg

  • Adres: 26-020 Chmielnik, Łagiewniki 73
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3542076 , fax. 041 3543050
  • Data zamieszczenia: 2015-11-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Łagiewnikach
    Łagiewniki 73 73
    26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3542076, fax. 041 3543050
    REGON: 29238081000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lagiewniki.com.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach gm. Chmielnik, pow. kielecki, woj. świętokrzyskie Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych zgodnie z załączonymi formularzami asortymentowo - cenowymi. 1. Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1a: 2. Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1b: 3. Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1c: 4. Dostawa oznaczona jako Część IV jaja kurze świeże spożywcze będzie obejmować artykuły zgodnie z załącznikiem Nr 1d: 5. Dostawa oznaczona jako Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - załącznik nr 1e: 6. Dostawa oznaczona jako Część VI mięso świeże - załącznik nr 1f: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9; 7. Dostawa oznaczona jako Część VII wędliny świeże i wędliny podrobowe świeże - załącznik nr 1g: 8. Dostawa oznaczona jako Część VIII mleko, masło i sery - załącznik nr 1h: 9. Dostawa oznaczona jako Część IX produkty mleczarskie - załącznik nr 1i: 10. Dostawa oznaczona jako Część X drób - załącznik nr 1j: 11. Dostawa oznaczona jako Część XI owoce - załącznik nr 1k: 12. Dostawa oznaczona jako Część XII ziemniaki jadalne - załącznik nr 1l: Wielkości zamówienia podane w Załącznikach od 1a do 1l do SIWZ - tzw. formularzach asortymentowo-cenowych są wielkościami orientacyjnymi, które będą korygowane w zależności od zapotrzebowania z zastrzeżeniem, iż dokonane zmiany nie spowodują zwiększenia wartości brutto zamówienia. Podana ilość towaru może być w trakcie wykonywania umowy zmniejszona lub zmieniona. W takiej sytuacji Wykonawca nie ma roszczenia o zakup przez Zamawiającego towaru, którego ilość Zamawiający ograniczył lub zmienił. Zakup towaru przez Zamawiającego w ilości mniejszej od ustalonej w siwz (dla każdego pakietu) nie stanowi nie wykonania lub nienależytego wykonania umowy. Wykonawca otrzyma jedynie zapłatę należną mu z tytułu faktycznie dostarczonego towaru. Dostawa nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego wraz z wniesieniem do magazynów znajdujących się w miejscowości Łagiewniki Nr 73. Każdy z produktów ma być ( pod groźbą kar zapisanych w umowie) dostarczony w wymaganych opakowaniach a waga jednostkowa artykułu/ów musi być zgodna z wagą podaną w formularzu asortymentowo - cenowym. Wykonawca nie może dostarczać produktów o gramaturze większej lub mniejszej niż ich gramatura określona przez Zamawiającego w formularzach asortymentowo - cenowych i przeliczać wartości dostarczonego towaru o gramaturze innej niż określił to Zamawiający. Środek transportu musi być przystosowany do przewożenia tego typu towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: - CZĘŚĆ I ŚWIEŻE WARZYWA - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być w I gatunku, bez uszkodzeń mechanicznych, czyste, świeże, o dobrym smaku. Dostawy warzyw w opakowaniach (workach) jednorazowych. Od 1 lipca dostawa warzyw młodych ( z nowych zbiorów). Uwaga: waga artykułów w workach musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1a. - CZĘŚĆ II WYROBY PIEKARSKIE - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do soboty w godz. od 7:00 do 9:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1b. - CZĘŚĆ III MROŻONE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1c. - CZĘŚĆ IV JAJA KURZE ŚWIEŻE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Jaja średnie (M) o wadze od 53g do 63 g - CZĘŚĆ V ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SYPKIE, KONCENTRATY, PRZYPRAWY I DESERY, - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze(zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi wdrażania systemu HACCP). Uwaga: waga jednostkowa artykułów musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1e. - CZĘŚĆ VI MIĘSO ŚWIEŻE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Mięso musi być hermetycznie pakowane ( mięso w workach przystosowanych do mrożenia) i na każdym opakowaniu musi posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, wartości odżywczej, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Waga dostarczanego mięsa świeżego w opakowaniach musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1 f. - CZĘŚĆ VII WĘDLINY ŚWIEŻE I WĘDLINY PODROBOWE ŚWIEŻE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. Wędliny i wędliny podrobowe muszą być hermetycznie pakowane. Na każdym opakowaniu musi posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, wartości odżywczej, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: Wykonawca , którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, w dniu podpisania umowy, dostarczy w celu zapoznania się organoleptycznego ( w tym wykonanie dokumentacji fotograficznej) próbki wszystkich wędlin w kawałkach po ok. 20 dkg (pozostałość do zwrotu). - Część VIII MLEKO, MASŁO I SERY - codziennie od poniedziałku do soboty o godz.6:00 w drugim dniu od złożenia zamówienia. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: waga jednostkowa mleka musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1h. - Część IX PRODUKTY MLECZARSKIE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do godz.7:00 Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia, w opakowaniach, które muszą posiadać nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego, jego składzie, nazwie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze. Uwaga: waga jednostkowa produktów mleczarskich musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1i. - Część X DRÓB - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Artykuły mają być świeże, o dobrym smaku. - Część XI OWOCE - w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12:00. Owoce w I gatunku. Uwaga: waga jednostkowa owoców musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1k - Część XII ZIEMNIAKI JADALNE - w drugim dniu od złożenia zamówienia 2 razy w miesiącu od poniedziałku do piątku w godz. od 7:00 do 12.00. Odmiany jadalne o barwie żółtej. Dostawy w opakowaniach (workach) jednorazowych do 15 kg. Od 1 lipca dostawy ziemniaków młodych ( z nowych zbiorów). Uwaga: waga ziemniaków w workach musi być zgodna z wagą podaną przez Zamawiającego w formularzu asortymentowo - cenowym, który stanowi załącznik 1l. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ich ilości. Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. Wykonawca użyczy nieodpłatnie potrzebne pojemniki przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu +/- 20%. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości oraz gramatury dostarczonego towaru i dostarczenia nowej partii do siedziby Zamawiającego w ciągu 2 godzin w dniu złożenia reklamacji. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Ustala się wadium dla części I do XII w wysokości ok. 3 % wartości zamówienia tj. 15 965,00zł (słownie: piętnaście tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt pięć 00/100 złotych) Na poszczególne części zamówienia : Część I świeże warzywa 980,00zł, Część II wyroby piekarskie 1 190,00 zł, Część III mrożone artykuły spożywcze 693,00 zł, Część IV jaja kurze świeże spożywcze 305,00 zł, Część V artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery 3 174,00 zł, Część VI mięso świeże 828,00 zł, Część VII wędliny świeże i wędliny podrobowe świeże 3 028,00 zł, Część VIII mleko, masło i sery 3 197,00 zł, Część IX produkty mleczarskie 699,00 zł, Część X drób 749,00 zł, Część XI owoce 795,00 zł, Część XII ziemniaki jadalne 345,00 zł. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach określonych w art. 45 ust. 6 ustawy: pieniądzu, poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo kredytowej z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych, poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. Wadium wniesione w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w Banku Spółdzielczym w Chmielniku nr 96 8483 0001 2001 0000 2519 0001 z dopiskiem:Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Łagiewnikach.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lagiewniki.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach