Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Legionowie w 2020 roku.

Dom Pomocy Społecznej "KOMBATANT" ogłasza przetarg

  • Adres: 05-120 Legionowo, ul. Jagiellońska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 227 664 501 , fax. 227 664 502
  • Data zamieszczenia: 2019-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "KOMBATANT"
    ul. Jagiellońska 71
    05-120 Legionowo, woj. mazowieckie
    tel. 227 664 501, fax. 227 664 502
    REGON: 17268991000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bipdps.powiat-legionowski.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Legionowie w 2020 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej „Kombatant” w Legionowie, ul. Jagiellońska 71. 2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 8 części. Rodzaje i ilości poszczególnych asortymentów przedstawia załącznik nr. 1 (tabele 1-8). Ilości podane w załączniku nr 1 stanowią jedynie orientacyjną wartość zapotrzebowania ilościowego. 3. W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia nazw konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm to zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych, zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za równoważne Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę, opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać jaki produkt oferuje Wykonawca. 4. Zamówienie realizowane będzie w podziale na wyszczególnione części: 1) oferta częściowa nr 1 dostawa produktów mleczarskich (tabela nr 1); 2) oferta częściowa nr 2 dostawa mięsa, wędlin, drobiu i podrobów (tabela nr.2); 3) oferta częściowa nr 3 dostawa produktów ogólnospożywczych (tabela nr 3); 4) oferta częściowa nr 4 dostawa warzyw i owoców (tabela nr 4); 5) oferta częściowa nr 5 dostawa mrożonek (tabela nr 5); 6) oferta częściowa nr 6 dostawa ryb (tabela nr 6); 7) oferta częściowa nr 7 dostawa pieczywa i art. ciastkarskich (tabela nr.7); 8) oferta częściowa nr 8 dostawa jaj (tabela nr 8). 5. Oferowane produkty, a także sposób ich przewozu i przechowywania winny spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności, a w szczególności: 1) Ustawy z dnia 21 grudnia 2000r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164 ze zm.); 2) Ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 824); 3) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252); 4) Rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych (Dz.U. 2009 r. nr 122 poz.1010), wraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tych ustaw. 6. Oferowane produkty winny spełniać wymagania wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. Urz. UE L 354 z 31.12.2008, str. 16, z późn. zm.). 7. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP. 8. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy. 9. Każdy dostarczony produkt nie może odbiegać od Polskich Norm, na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi. 10. Towar dostarczany będzie partiami do magazynu Zamawiającego stosownie do potrzeb Zamawiającego na podstawie zleceń wydanych w formie telefonicznej, faksu lub formie elektronicznej na co najmniej 1 dzień przed dostawą. Towar dotyczący ofert częściowych nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 dostarczany będzie w dni robocze (tj. od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 10.00), towar z oferty częściowej nr 8 dostarczany będzie od poniedziałku do soboty, według następującego harmonogramu dostaw towarów dla poszczególnych części /dostawa i odbiór/: 1) oferta częściowa nr 1 dostawa produktów mleczarskich: dostawy 2 razy w tygodniu: wtorek i piątek; 2) oferta częściowa nr 2 dostawa mięsa, wędlin, drobiu i podrobów- dostawy 2 razy w tygodniu: wtorek i piątek; 3) oferta częściowa nr 3 dostawa produktów ogólnospożywczych dostawy 2 razy w tygodniu: wtorek i piątek; 4) oferta częściowa nr 4 dostawa warzyw i owoców dostawy 2 raz w tygodniu: wtorek i piątek; 5) oferta częściowa nr 5 dostawa mrożonek dostawy 1 raz w tygodniu: środa; 6) oferta częściowa nr 6 dostawa ryb dostawy 1 raz w tygodniu: środa; 7) oferta częściowa nr 7 dostawa pieczywa i art. Ciastkarskich : od poniedziałku do soboty w godz. 7.00-7.30. 8) oferta częściowa nr 8 dostawa jaj – dostawa 1 raz w tygodniu: środa. 11. Wykonawca będzie dostarczał towar na swój koszt, środkami transportu dostosowanymi do przewozu żywności, we własnych opakowaniach. 12. Wykonawca zobowiązuje się do przekazania opakowań (pojemników) przy każdorazowej dostawie towaru do Domu Pomocy na okres do następnej dostawy. 13. Artykuły spożywcze pakowane powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (DZ. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.). 14. Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania. 15. Materiał opakowaniowy winien być dopuszczony do kontaktu z żywnością. Każdy asortyment produktów musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. 16. W/w produkty muszą być dostarczone odpowiednim środkiem transportu (w szczególności mrożonki chłodnią), spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne i dopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu artykułów spożywczych będących przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego. 17. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wady jakościowe dostarczanych produktów (ukryte, nie ukryte) i za uszkodzenia powstałe w wyniku ich transportu oraz zobowiązany jest do niezwłocznej wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt. 18. Wykonawca zapewni pełny asortyment wymieniony w załączniku nr 1. 19. Ceny jednostkowe podane w ofercie będą miały charakter stały. 20. Zamawiający wymaga pełnej realizacji zamówień (uwaga zamawiający wymaga aby towar bez opakowań fabrycznych był dostarczany w pełnych kilogramach, dopuszcza się zaokrąglenia do 10 dag). 21. Zamawiający informuję, że ilości towaru podane w załączniku nr 1 do SIWZ, są danymi szacunkowymi, służącymi do skalkulowania ceny oferty, porównania ofert i wyboru ofert najkorzystniejszych. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku nr 1. 22. Zakupy dokonywane w trakcie obowiązywania umowy mogą dla poszczególnych pozycji różnić się ilościowo od wartości podanych w załączniku nr 1, jednak łączna wartość zakupów nie przekroczy całkowitej wartości oferty wybranego Wykonawcy. 23. Nie przewiduje się udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach