Przetargi.pl
Dostawa artykułów żywnościowych

Powiat Konecki ogłasza przetarg

  • Adres: 26-200 Końskie, ul. Staszica 2
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 372 41 34 , fax. 0-41 372 83 20
  • Data zamieszczenia: 2009-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Konecki
    ul. Staszica 2 2
    26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-41 372 41 34, fax. 0-41 372 83 20
    REGON: 29100938900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.konskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów żywnościowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.1 Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów żywnościowych zgodnie z wykazem zamieszczonym w grupach I-V 1.2 Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w grupach (np. przyprawa Warzywko, ser żółty Gouda i inne) są tylko przykładowe. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć, jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. 1.3 Wymogi dodatkowe: - artykuły będące przedmiotem zamówienia powinny być pierwszej jakości, posiadać wymagane atesty i terminy ważności, być odpowiednio opakowane i transportowane w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne. -dostawa na koszt i ryzyko transportem wykonawcy do magazynu zamawiającego - dostawy częściowe, sukcesywne, uruchamiane telefonicznie. -zmiana cen w trakcie realizacji umowy może nastąpić tylko na skutek okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili jej zawarcia lub zmiany te są korzystne dla zamawiającego 1.4 Ilości podane w grupach I- V są szacunkowe i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu nie więcej niż o 20%). Z tego tytułu wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec zamawiającego. Grupa I Pieczywo Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Chleb zwykły krojony 1 kg Szt. 11 500 2. Chleb pełnoziarnisty krojony 1kg Szt. 600 3. Chleb razowy krojony 1 kg Szt. 500 4. Bułka typu wrocławska 100 g Szt. 25 000 5. Bułka razowa 100 g Szt. 1 500 6. Bułka pełnoziarnista 100 g Szt. 1 000 Grupa II Przetwory sypkie, przyprawy, produkty strączkowe, przetwory, napoje Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Cukier 1 kg kg 2 300 2. Mąka pszenna typ 500 1 kg kg 500 3. Kasza jęczmienna 1 kg kg 240 4. Kasza gryczana 1 kg kg 140 5. Kasza manna 1 kg kg 200 6. Ryż biały 1 kg kg 380 7. Sól 1 kg kg 400 8. Bułka tarta 1 kg kg 180 9. Makaron nitki 1 kg kg 400 10. Makaron świderki 1 kg kg 300 11. Makaron łazanki 1 kg Kg 100 12. Makaron muszelki 1 kg Kg 200 13. Makaron kokardki 1 kg Kg 50 14. Makaron spaghetti 1 kg Kg 150 15. Zacierki 1 kg kg 130 16. Mąka ziemniaczana 1 kg kg 20 17. Mąka żytnia typ 500 1 kg kg 100 18. Płatki jęczmienne 1 kg kg 90 19. Płatki kukurydziane 1 kg kg 90 20. Płatki owsiane 1 kg kg 90 21. Kasza kukurydziana 1 kg kg 100 22. Papryka słodka 20 g Szt. 75 23. Papryka ostra 20 g Szt. 75 24. Pieprz naturalny mielony 20 g Szt. 400 25. Pieprz ziołowy 20 g Szt. 350 26. Majeranek 8 g Szt. 110 27. Liść laurowy 7 g Szt. 50 28. Kwasek cytrynowy 20 g Szt. 110 29. Przyprawa typu Warzywko 1 kg kg 50 30. Groszek konserwowy 400 g Szt. 500 31. Kukurydza konserwowa 400 g Szt. 250 32. Ananas plastry 565 g Szt. 150 33. Aromaty 10 g Szt. 100 34. Budyń 68 g Szt. 800 35. Cukier waniliowy 32 g Szt. 150 36. Cynamon 20 g Szt. 30 37. Herbata 1 kg kg 70 38. Kakao 200 g Szt. 40 39. Kawa zbożowa 500 g Szt. 40 40. Kisiel 65 g Szt. 1400 41. Marmolada 1 kg kg 150 42. Ocet 0,5 l Szt. 10 43. Pasztet typu Mazowiecki 460g Szt. 350 44. Pasztet drobiowy typu podlaski 155 g Szt. 870 45. Konserwa mięsna typu Przysmak Śniadaniowy 300 g Szt. 400 46. Proszek do pieczenia 30 g Szt. 25 47. Szynka konserwowa mielona 110 g Szt. 800 48. Zupa pieczarkowa 35 g Szt. 200 49. Zupa grzybowa 45 g Szt. 350 50. Zupa ogonowa 41 g Szt. 170 51. Galaretka owocowa 79 g Szt. 500 52. Margaryna zwykła 1 kg kg 210 53. Margaryna śniadaniowa 1 kg kg 550 54. Masło roślinne 250 g Szt. 1000 55. Szprot w pomidorach 175 g Szt. 800 56. Szprot w oleju 180 g Szt. 500 57. Paprykarz typu szczeciński 310 g Szt. 30 58. Tuńczyk w oleju 170 g Szt. 700 59. Sałatka rybna 160g Szt. 1150 60. Filety śledziowe w oleju 175 g Szt. 520 61. Filety śledziowe w pomidorach 175 g Szt. 180 62. Ogórki konserwowe 860 g Szt. 300 63. Rodzynki 1 kg kg 5 64. Koncentrat pomidorowy 30% 990g Szt. 160 65. Chrzan tarty 180 g Szt. 210 66. Szczaw konserwowy 300 g Szt. 80 67. Majonez typu kielecki 500 g Szt. 410 68. Musztarda typu stołowa 190 g Szt. 300 69. Fasola typu Jaś 1 kg kg 200 70. Groch łuskany 1 kg Kg 80 71. Przyprawa w płynie 1 l l 90 72. Dżem wiśniowy 280 g Szt. 150 73. Dżem truskawkowy 280 g Szt. 150 74. Dżem wieloowocowy 280 g Szt. 150 75. Powidła węgierkowe 320 g Szt. 30 76. Olej typu uniwersalny 5 l Szt. 85 77. Ketchup 450 g Szt. 190 78. Miód wielokwiatowy 380 g Szt. 90 79. Herbata Earl Grey 100 g Szt. 16 80. Herbata owocowa Saga (op. 25 torebek) op. 30 81. Wafle ryżowe wieloziarniste 75 g Szt. 10 82. Ciastka biszkopty 120 g Szt. 120 83. Suchary delikatesowe 290 g Szt. 5 84. Kostki rosołowe wołowe 60 g Szt. 120 85. Kostki rosołowe drobiowe 60 g Szt. 150 86. Mlekołaki kulki, kółka kakaowe 300 g Szt. 60 87. Brzoskwinie w syropie 820 g Szt. 65 88. Pomidory obierane 400 g Szt. 100 89. Pieczarki marynowane 770 g Szt. 150 90. Papryka konserwowa 660 g Szt. 100 91. Fasola czerwona konserwowa 380g Szt. 100 92. Barszcz czerwony (koncentrat) 330 ml Szt. 70 93. Kaszka mleczno -ryżowa truskawkowa 230g Szt. 10 94. Drożdże świeże 100g Szt. 80 95. Sok pomidorowy 1 l Szt. 8 96. Syrop owocowy typu Premium 490ml różne smaki Szt. 630 97. Wiórki kokosowe 100 g Szt. 15 98. Śliwki suszone 125 g Szt. 10 99. Żelatyna spożywcza 30 g Szt. 30 100. Morele suszone 130 g Szt. 10 101. Imbir mielony 20 g szt. 25 102. Marynata staropolska 20 g Szt. 100 103. Marynata klasyczna 20 g Szt. 100 104. Przyprawa do drobiu 20 g Szt. 100 105. Susz Warzywny 100 g Szt. 30 106. Pietruszka Suszona 10 g Szt. 40 107. Kminek 20 g Szt. 45 108. Ziele angielskie 15 g Szt. 60 109. Gałka muszkatołowa 15 g Szt. 30 110. Zioła prowansalskie 10 g Szt. 70 111. Przyprawa do ziemniaków 20 g Szt. 100 112. Oregano 10 g Szt. 50 113. Bazylia 10 g Szt. 55 114. Przyprawa do ryb 20 g Szt. 40 115. Koperek suszony 10 g Szt. 85 116. Woda mineralna gazowana 1,5 l Szt. 1 000 117. Woda mineralna niegazowana 1,5 l Szt. 200 118. Krem do smarowania pieczywa o smaku czekoladowym 190 g Szt. 150 119. Krem do smarowania pieczywa o smaku orzechowym 190 g Szt. 150 Grupa III Drób i przetwory drobiowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Kurczak schłodzony kg 200 2. Korpusy z kurczaka kg 450 3. Filet z kurczaka kg 450 4. Ćwiartki z kurczaka kg 750 5. Skrzydełka z kurczaka kg 200 6. Filet z indyka Kg 50 7. Podudzie z indyka Kg 50 8. Wątróbka drobiowa Kg 200 9. Żołądki z kurczaka kg 150 Grupa IV Nabiał i przetwory nabiałowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Mleko w proszku odtłuszczone kg 1000 2. Śmietana 24 % 400 g Szt. 1000 3. Twaróg tłusty kg 330 4. Masło typu extra 250 g Szt. 500 5. Ser żółty typu Gouda kg 250 6. Jogurt owocowy 330 g Szt. 2 000 7. Jogurt naturalny 450 g Szt. 1300 8. Serek topiony typu Hochland 100 g Szt. 1400 9. Serki waniliowe 100 g Szt. 350 10. Serki owocowe 100 g Szt. 350 11. Kefir 400 g Szt. 500 12. Śmietana w kartonie 36% poj. 200 ml Szt. 80 13. Śmietana w kartonie 18% poj. 200 ml Szt. 200 14. Śmietana w kartonie 12% poj. 400ml Szt. 300 15. Ser typu Feta Kg 10 Grupa V Mięso wieprzowe , mięso wołowe, wędliny i wyroby podrobowe Lp. Nazwa artykułu Jednostka miary Roczna ilość 1. Żeberka wieprzowe kg 350 2. Boczek surowy bez skóry wieprzowy kg 250 3. Schab z kością wieprzowy kg 250 4. Szynka z kością wieprzowa bez skóry kg 300 5. Łopatka z kością wieprzowa bez skóry kg 350 6. Słonina wieprzowa bez skóry kg 400 7. Podroby wieprzowe kg 350 8. Podgardle wieprzowe kg 50 9. Głowizna wieprzowa kg 400 10. Mięso wieprzowe II kg 400 11. Wątroba wieprzowa kg 80 12. Karczek wieprzowy z kością Kg 200 13. Udziec wołowy bez kości Kg 80 14. Kiełbasa typu szynkowa wieprzowa kg 100 15. Kiełbasa typu mielonka tyrolska Kg 170 16. Mortadela Kg 220 17. Kiełbasa cienka zwyczajna kg 350 18. Kiełbasa parówkowa wieprzowa kg 350 19. Kiełbasa typu krakowska kg 200 20. Kiełbasa biała żurkowa kg 260 21. Szynka wędzona kg 15 22. Baleron wędzony kg 15 23. Boczek wędzony Kg 120 24. Pasztet pieczony wieprzowy Kg 180 25. Salceson typu włoski kg 200 26. Salceson typu czarny kg 200 27. Pasztetowa kg 220 28. Kaszanka jęczmienna kg 350
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki: 1. określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (PZP) 2. nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 3. spełniają wszystkie warunki określone w niniejszej specyfikacji Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu wg formuły spełnia lub nie spełnia na podstawie załączonych dokumentów lub oświadczeń.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 2. Oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych 3. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania z przyczyn określonych w art. 24 ust.1 ustawy PZP Wyżej wymagane dokumenty są składane w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Wykonawca który składa ofertę na więcej niż jedną część zamówienia może złożyć jeden komplet dokumentów podmiotowych.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spkonskie.bip.ornak.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach