Przetargi.pl
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWIENIOWYCH NABIAŁOWYCH

Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg

  • Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 41 30 111 , fax. 32 41 30 112
  • Data zamieszczenia: 2012-04-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu
    ul. Szpitalna 1 1
    41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 32 41 30 111, fax. 32 41 30 112
    REGON: 24083705400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWIENIOWYCH NABIAŁOWYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywieniowych nabiałowych. 2. Zamówienie składa się z 4 pakietów. Pakiet nr 1 - Tłuszcze roślinne - CPV 15.40.00.00-2 Pakiet nr 2 - Lody - CPV 15.55.50.00-3 Pakiet nr 3 - Jaja spożywcze - CPV 03.14.25.00-3 Pakiet nr 4 - Galanteria mleczarska - CPV 15.50.00.00-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załączniku nr 4.1 - 4.4 SIWZ. 3. Przedmiot umowy rozliczany będzie na podstawie faktur częściowych. 4. Wymagania dotyczące zamówienia: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914; 4.2 Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. przy ul. Szpitalnej 1 i/lub ul. Zegadłowicza 3, zgodnie z wyborem Zamawiającego, ściśle wg zamówień telefonicznych; 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną; 4.4 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy; 4.5 Oznakowania artykułów żywnościowych, zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. 5. Wymagania szczegółowe: Pakiet nr 1: - zamówienia telefoniczne nie rzadziej niż dwa razy w miesiącu, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niz 1 miesiąc, Pakiet nr 2: - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niz 6 miesięcy, - środek transportu dopuszczony do przewozu art. Żywnościowych mrożonych w warnkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną (Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatur podczas transportu surowca w dniu dostawy). Pakiet 3: Dostawcy jaj: wymagane świadectwo jakości dotyczące pochodzenia surowca ferma wolna od salmonelli - zamówienia telefoniczne z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy wg potrzeb nie rzadziej niż trzy razy w miesiącu. Pakiet 4: - zamówienia telefoniczne wg potrzeb lub z jednodniowym wyprzedzeniem - każda dostawa opatrzona atestami wystawionymi przez laboratorium kontroli jakości, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niz 7 dni w dniu dostawy, - środek transportu dopuszczony do przewozu w warunkach chłodniczych art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną (Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatur podczas transportu surowca w dniu dostawy). 6. Składane oferty muszą zawierać pełny zakres przedmiotu zamówienia w zakresie danego pakietu. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie asortymentu o innej nazwie handlowej niż podana w formularzu asortymentowo - cenowym. W tym przypadku Wykonawca zobowiązany jest zaoferować produkt, którego skład jest tożsamy z zamawianym przez Zamawiającego lub o parametrach i wartościach nie mniejszych i nie gorszych pod względem ilości i wartości odżywczych produktu. Przedmiot zamówienia będzie realizowany: Pakiet nr 3, 4 do 12 miesięcy od daty zawarcia umowy lub do wyczerpania wartości umowy w zakresie poszczególnego pakietu. Pakiet nr 1, 2 - od 06.06.2012 r. do 10 miesięcy od daty zawarcia umowy lub do wyczerpania wartości umowy w zakresie poszczególnego pakietu
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach