Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu ogłasza przetarg
- Adres: 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 41 30 111 , fax. 32 41 30 112
- Data zamieszczenia: 2012-04-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Szpital Miejski w Sosnowcu
ul. Szpitalna 1 1
41-219 Sosnowiec, woj. śląskie
tel. 32 41 30 111, fax. 32 41 30 112
REGON: 24083705400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWIENIOWYCH NABIAŁOWYCH - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywieniowych nabiałowych. 2. Zamówienie składa się z 4 pakietów. Pakiet nr 1 - Tłuszcze roślinne - CPV 15.40.00.00-2 Pakiet nr 2 - Lody - CPV 15.55.50.00-3 Pakiet nr 3 - Jaja spożywcze - CPV 03.14.25.00-3 Pakiet nr 4 - Galanteria mleczarska - CPV 15.50.00.00-3 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - asortyment oraz ilości znajdują się w załączniku nr 4.1 - 4.4 SIWZ. 3. Przedmiot umowy rozliczany będzie na podstawie faktur częściowych. 4. Wymagania dotyczące zamówienia: 4.1 Wykonawca zobligowany jest do przestrzegania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. Dz. U. z 2010, Nr 136, poz. 914; 4.2 Wykonawca zobowiązany jest do sukcesywnej dostawy przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem do wskazanych obiektów szpitalnych tj. przy ul. Szpitalnej 1 i/lub ul. Zegadłowicza 3, zgodnie z wyborem Zamawiającego, ściśle wg zamówień telefonicznych; 4.3 Środek transportu dopuszczony do przewozu art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną; 4.4 Wszystkie dostawy odbywać się będą na koszt Wykonawcy; 4.5 Oznakowania artykułów żywnościowych, zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej i wytycznymi Kodeksu Żywnościowego obowiązującego w Europie: - nazwa środka spożywczego, - data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, - zawartość netto lub liczbę sztuk w opakowaniu, - warunki przechowywania - przy znakowaniu terminem przydatności do spożycia oraz w przypadku, gdy jakość środka spożywczego w istotny sposób zależy od warunków jego przechowywania, - nazwę i adres producenta, - dane wprowadzające środek spożywczy do obrotu w kraju, - kraj w którym wyprodukowano środek spożywczy, - klasę jakości handlowej lub inny wyróżnik jakości handlowej o ile określono klasyfikację jakościową, - oznakowanie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikację środka spożywczego. 5. Wymagania szczegółowe: Pakiet nr 1: - zamówienia telefoniczne nie rzadziej niż dwa razy w miesiącu, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niz 1 miesiąc, Pakiet nr 2: - zamówienia telefoniczne z jednodniowym wyprzedzeniem, - termin przydatności do spożycia w dniu dostawy nie krótszy niz 6 miesięcy, - środek transportu dopuszczony do przewozu art. Żywnościowych mrożonych w warnkach chłodniczych przez Państwową Inspekcję Sanitarną (Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatur podczas transportu surowca w dniu dostawy). Pakiet 3: Dostawcy jaj: wymagane świadectwo jakości dotyczące pochodzenia surowca ferma wolna od salmonelli - zamówienia telefoniczne z dwudniowym wyprzedzeniem, - dostawy wg potrzeb nie rzadziej niż trzy razy w miesiącu. Pakiet 4: - zamówienia telefoniczne wg potrzeb lub z jednodniowym wyprzedzeniem - każda dostawa opatrzona atestami wystawionymi przez laboratorium kontroli jakości, - termin przydatności do spożycia nie krótszy niz 7 dni w dniu dostawy, - środek transportu dopuszczony do przewozu w warunkach chłodniczych art. żywnościowych przez Państwową Inspekcję Sanitarną (Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli dokumentacji monitorowania temperatur podczas transportu surowca w dniu dostawy). 6. Składane oferty muszą zawierać pełny zakres przedmiotu zamówienia w zakresie danego pakietu. Zamawiający dopuszcza zaoferowanie asortymentu o innej nazwie handlowej niż podana w formularzu asortymentowo - cenowym. W tym przypadku Wykonawca zobowiązany jest zaoferować produkt, którego skład jest tożsamy z zamawianym przez Zamawiającego lub o parametrach i wartościach nie mniejszych i nie gorszych pod względem ilości i wartości odżywczych produktu. Przedmiot zamówienia będzie realizowany: Pakiet nr 3, 4 do 12 miesięcy od daty zawarcia umowy lub do wyczerpania wartości umowy w zakresie poszczególnego pakietu. Pakiet nr 1, 2 - od 06.06.2012 r. do 10 miesięcy od daty zawarcia umowy lub do wyczerpania wartości umowy w zakresie poszczególnego pakietu - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bielskiego Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego w Bielsku-Białej
Dodano: 2016-07-08 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ DLA DOROSŁYCH W BYTOMIU PAKIET II
Dodano: 2016-05-16 - SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW NABIAŁOWYCH DO CENTRALNEJ SZKOŁY PAŃSTWOWEJ STRAŻY POŻARNEJ W CZĘSTOCHOWIE
Dodano: 2016-05-13 - 5/PN/DEG/AM/2016 - Dostawa artykułów nabiałowych, tłuszczowych i jaj dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku.
Dodano: 2016-04-18 - Sukcesywne dostawy wraz z transportem nabiału i tłuszczów w 2016r
Dodano: 2016-01-20 - COW-ZAF 27.PŻ.1.2016
Dodano: 2016-01-19 - Sprzedaż i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bielskiego Centrum Kształcenia Ustawicznego i Praktycznego w Bielsku-Białej
Dodano: 2015-12-08 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Dodano: 2015-12-08 - Zakup i sukcesywna dostawa żywności do Żłobka Miejskiego im. Tadeusza Więcka w Mikołowie
Dodano: 2015-12-03 - Sukcesywna dostawa nabiału i tłuszczy do Zakładu Karnego w Sierakowie Śląskim
Dodano: 2015-11-26