Przetargi.pl
Dostawa artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe, wędliny.

Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej ogłasza przetarg

  • Adres: 89526 Lubiewo,
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 33 412 25 wew. 306 , fax. 0-52 3341225 wew.316
  • Data zamieszczenia: 2017-07-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej 144
    89526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 33 412 25 wew. 306, fax. 0-52 3341225 wew.316
    REGON: 82109100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe, wędliny.
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I - Wieprzowina - 151 13000-3 1. Boczek świeży w ilości 20 kg, świeży, surowy, w pierwszym gatunku, chudy, bez odłamków kości, całe płaty o wadze od 1,00 kg do 3,00 kg. 2. Golonka w ilości 50 kg, tylnia, świeża, surowa, z kością, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, bez szczeciny na skórze. 3. Karkówka b/k w ilości 200 kg, świeża, bez kością, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 4,00 kg. 4. Karkówka z/k w ilości 20 kg, świeża, z kością, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 4,00 kg. 5. Łopatka b/k w ilości 300 kg, surowa, świeża, bez skóry, bez kości, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 5,00 kg. 6. Łopatka z/k w ilości 20 kg, surowa, świeża, bez skóry, z kością, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 5,00 kg. 7. Mięso mielone w ilości 300 kg, mięso mielone chłodzone, mieszane – produkt otrzymany z chłodzonego mięsa. Produkt otrzymany z mięsa wieprzowego i wołowego oraz tłuszczu tkankowego mięsa tych zwierząt. Wymagane proporcje – ilość wołowiny musi stanowić od 30% do 70% masy produktu. Składniki muszą być rozdrobnione porcjowane, paczkowane, waga jednostkowa od 0,50 kg do 1,00 kg. 8. Polędwiczki wieprzowe w ilości 20 kg, świeże, surowe, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, waga jednostkowa od 0,50 kg do 1,00 kg. 9. Schab b/k w ilości 200 kg, surowy, świeży, bez kości, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 4,00 kg. 10. Schab z/k w ilości 20 kg, surowy, świeży, z kością, w pierwszym gatunku, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 4,00 kg. 11. Słonina w ilości 30 kg, świeża, bez skóry, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa w granicach od 0,50 kg do 2,00 kg. 12. Szynka b/k w ilości 300 kg, świeża, surowa, bez skóry, bez kości, w kształcie kulki, bez tłuszczu, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 1,00 kg do 3,00 kg. 13. Szynka z/k w ilości 20 kg, świeża, surowa, bez skóry, z kością, bez tłuszczu, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 1,00 kg do 4,00 kg. 14. Żeberka w ilości 120 kg, świeże, cięte w paski, w pierwszym gatunku, bez znacznej ilości tłuszczu, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, waga jednostkowa od 1,00 kg do 3,00 kg. Część II – Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane - 151 312 00-7 1. Boczek wędzony w ilości 100 kg, wieprzowy, wędzony i parzony, bez kości i skóry, w pierwszym gatunku, całe płaty o wadze od 1,00 do 3,00 kg. 2. Polędwica wędzona w ilości 50 kg, wieprzowa, wędzona, kształt uzależniony od mięśni, użytej osłonki, siatki formującej lub sposobu wiązania; powierzchnia czysta, sucha, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg. 3. Baleron w ilości 70 kg, produkt gotowany lub wędzony, wyrabiany z karkówki bez kości w osłonce naturalnej lub sztucznej, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg Część III – Podroby 151 140 00-0 1. Flaki wołowe w ilości 50 kg, mrożone, krojone żołądki wołowe, w pierwszym gatunku, pakowane w worki foliowe przeznaczone do przechowywania i mrożenia tego typu artykułów. Waga netto produktu w opakowaniu od 0,50 kg do 3,00 kg. Część IV: Szynka 151 31410-2 1. Szynka gotowana w ilości 100 kg, wieprzowa, gotowana, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 0,50 kg do 3,00 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu. 2. Szynka wędzona w ilości 50 kg, wieprzowa, wędzona, podsuszana, świeża, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 1,00 kg do 3,00 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. Część V: Wędliny drobiowe 151 311 35-0 - produkty zgodne z normą PN-A-86526 1. Baton drobiowy w ilości 50 kg wędlina drobiowa, bez widocznych oznak tłuszczu, na przekroju widoczne grube kawałki mięsa drobiowego, wyczuwalny smak mięsa drobiowego, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 2. Mielonka drobiowa w ilości 75 kg, wędlina drobiowa, w formie bloku, o zawartości minimum 60% mięsa drobiowego, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 3. Polędwica drobiowa w ilości 50 kg, w formie bloku, średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej; skład: mięso drobiowe 100%, sól, przyprawy, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 4. Pierś drobiowa w ilości 25 kg, w formie bloku, średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej ; skład: mięso drobiowe 100%, sól, przyprawy, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu. 5. Śniadaniowa drobiowa w ilości 25 kg, w formie walca, średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej; skład: mięso drobiowe min. 60%, sól, przyprawy, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 6. Szynka tostowa drobiowa w ilości 15 kg, szynka drobiowa, parzona, peklowana, w syntetycznej osłonce; skład: mięso drobiowe min. 60 %, sól, przyprawy, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 7. Rolada drobiowa w ilości 15 kg, wędlina drobiowa w formie walca, faszerowana różnymi dodatkami, skład: mięso drobiowe min. 60%, sól, przyprawy, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 8. Szynka drobiowa w ilości 25 kg, w formie walca, średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej; skład: mięso drobiowe min. 60%, sól, przyprawy, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu. Część VI: Kaszanka i inne wędliny krwiste 151 311 34-3 1. Salceson czarny w ilości 120 kg, wędlina krwista, świeża, z mięsa wieprzowego, podrobów i krwi, w pierwszym gatunku, o średnicy około 7 cm, w osłonce folii, waga jednostkowa od 0,50 kg do 1,00 kg z terminem przydatności nie krótszym niż 5 dni od daty dostawy. 2. Salceson ozorkowy w ilości 15 kg, wędlina krwista, świeża, z mięsa wieprzowego, podrobów i krwi z dodatkiem ozorów wp., w pierwszym gatunku, o średnicy około 7 cm, w osłonce folii, waga jednostkowa od 0,50 kg do 1,00 kg z terminem przydatności nie krótszym niż 5 dni od daty dostawy. 3. Krupnioki w ilości 5 kg, wędlina krwista, świeża z podrobów i kaszy, w pierwszym gatunku o średnicy około 3 cm, długości jednej sztuki wyrobu około 12 cm, w osłonce naturalnej, pakowane w opakowania zbiorcze MAP, z terminem przydatności nie krótszym niż krótszym niż 5 dni od daty dostawy. 4. Kaszanka w ilości 150 kg, wędlina krwista, świeża z podrobów i kaszy, w pierwszym gatunku, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej; kształt uzależniony od użytej osłonki lub formy; termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy. Część VII: Wędliny 151 311 30-5 1. Luncheon meat (lanszmit) w ilości 120 kg, kiełbasa drobno rozdrobniona, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone; dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy do 2 mm; wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 2. Metka w ilości 150 kg, kiełbasa drobno rozdrobniona, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy do 2 mm; ; powierzchnia czysta, sucha, osłonka ściśle przylegająca do farszu; dopuszcza się nieznaczne wycieki tłuszczu pod osłonką w końcach pojedynczych batonów. Konsystencja smarowna, jędrna. wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej. Długość batonów od 500-600 mm, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 3. Mortadela w ilości 150 kg, kiełbasa homogenizowana, produkt o zawartości min. 40% mięsa wieprzowego, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy do 2 mm, waga jednostkowa od 0,5 do 1,5 kg, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 4. Parówka cienka w ilości 80 kg, kiełbasa homogenizowana, produkt o zawartości min. 40% mięsa wieprzowego, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej o średnicy od 10-20mm, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy do 2 mm, produkt pakowany w batonach, które muszą być pozostawione w zwojach, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 5. Parówka - serdelka w ilości 200 kg, kiełbasa homogenizowana, produkt o zawartości min. 40% mięsa wieprzowego, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej o średnicy od 20-30mm, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy do 2 mm, produkt pakowany w batonach, które muszą być pozostawione w zwojach, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 6. Parówka hot - dog w ilości 20 kg, kiełbasa homogenizowana, produkt o zawartości min. 40% mięsa wieprzowego, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej o średnicy od 10-25mm, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone, dopuszcza się pojedyncze otwory powietrza o średnicy do 2 mm, produkt pakowany w batonach, które muszą być pozostawione w zwojach, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy Część VIII: Wędliny 151 311 30-5 1. Kiełbasa śląska w ilości 50 kg, kiełbasa średnio rozdrobniona, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników i zacieki tłuszczu i galarety, produkt o zawartości min. 60% mięsa wieprzowego, w którym przeważającą część surowców mięsno-tłuszczowych rozdrobniono na cząstki o wielkości od 5 mm do 20 mm, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 2. Kiełbasa zwyczajna w ilości 200 kg, kiełbasa średnio rozdrobniona, na przekroju – surowce równomiernie rozłożone; niedopuszczalne skupiska jednego ze składników i zacieki tłuszczu i galarety, produkt o zawartości min. 60% mięsa wieprzowego, w którym przeważającą część surowców mięsno-tłuszczowych rozdrobniono na cząstki o wielkości od 5 mm do 20 mm, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 3. Kiełbasa toruńska w ilości 200 kg, kiełbasa drobno rozdrobniona drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona, produkt o zawartości min. 62% mięsa drobiowego i wieprzowego, produkt pakowany w atmosferze ochronnej, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, waga jednostkowa od 1,00 do 2,00 kg, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 4. Kabanosy w ilości 5 kg, cienka, długa kiełbasa, przyrządzana z peklowanego mięsa wieprzowego, starannie suszona i wędzona. Ma ona suchą i równomiernie pomarszczoną powierzchnię. Z wierzchu ciemnoczerwona z odcieniem wiśniowym. W przekroju widoczne są również mocno czerwone kawałki mięsa oraz jasne kawałki tłuszczu. Cechą charakterystyczną jest smak peklowanej i pieczonej wieprzowiny oraz lekki posmak wędzenia, kminku oraz pieprzu. Termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy 5. Kiełbasa biała parzona w ilości 200 kg, kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, wędzona, parzona o specyficznym jasnym kolorze, z mięsa wieprzowego, czasem z dodatkiem mięsa wołowego, w naturalnym, cienkim jelicie wieprzowym, produkt o zawartości min. 40% mięsa wieprzowego, pakowany w atmosferze ochronnej, waga jednostkowa od 0,50 do 1,50 kg, termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy Część IX: Salami 151 312 30-6 i wędliny 151 311 30-5 1. Salami w ilości 5 kg, świeże, w pierwszym gatunku, z mięsa wieprzowego, podsuszane, długodojrzewające, średnica około 7 cm, w osłonce, z terminem przydatności nie krótszym niż 14 dni od daty zakupu. 2. Krakowska parzona w ilości 75 kg, kiełbasa z wyselekcjonowanych kawałków mięsa wieprzowego. Parzona, grubo rozdrobniona, o ścisłej konsystencji. Posiada ciemnobrązową osłonkę białkową o średnicy 80 mm., z terminem przydatności nie krótszym niż 14 dni od daty zakupu. 3. Ogonówka w ilości 75 kg, z mięsa wieprzowego, nierozdrobniona, parzona, wędzona z widoczną w przekroju warstwą tłuszczu, zaliczana do wędzonek, w pierwszym gatunku, pakowana próżniowo, waga jednostkowa od 0,5 kg do 2,0 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu. 4. Szynka konserwowa prasowana w ilości 25 kg, z mięsa wieprzowego (z szynki), prasowana, konserwowana, w bloku, w folii, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 0,50 kg do 3,00 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu. 5. Szynkowa w ilości 60 kg, z mięsa wieprzowego, z widocznymi w przekroju kawałkami mięsa, o średnicy około 7 cm, w osłonce, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 0,50 kg do 2,00 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu 6. Żywiecka w ilości 75 kg, kiełbasa średnio rozdrobniona, produkt o zawartości minimum 70% mięsa wieprzowego, w których przeważającą część surowców mięsno – tłuszczowych została rozdrobniona na cząstki o wielkości powyżej 20 mm, wyrób w osłonce naturalnej lub sztucznej, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 0,5 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty zakupu. Część X: Pasztety 151 313 10-1 1. Pasztetowa w ilości 100 kg, podwędzana, z mięsa wieprzowego i podrobów wieprzowych, w pierwszym gatunku, w osłonce naturalnej, waga jednostkowa 0,50 kg do 1,5 kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty zakupu. Część XI: Wołowina 151 111 00-0 1. Wołowina w ilości 25 kg, zrazowa, bez kości, bez skóry, bez przekrwień i zakrwawień, bez odłamków kostnych, świeża, w pierwszym gatunku, waga jednostkowa od 1,5 kg do 5,00kg.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach