Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-168 Bydgoszcz, ul. Ujejskiego 75
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 052 3655352, 3655521, 3655296 , fax. 052 3655752
  • Data zamieszczenia: 2009-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy
    ul. Ujejskiego 75 75
    85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, fax. 052 3655752
    REGON: 34051714500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych oraz ziemniaków jadalnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem artykułów spożywczych: Grupa 1 : Artykuły sypkie : 1.Cukier ( od 1 kg do 30 kg ) - 3 500 kg, 2.Mąka pszenna typ 550 ( od 1 kg do 30 kg ) - 3 000 kg 3.Płatki owsiane górskie ( od 1 kg do 3 kg ) - 400 kg, 4.Ryż ( od 1 kg do 30 kg ) - 2 600 kg, 5.Kasza jęczmienna ( od 1 kg do 30 kg ) - 600 kg, 6.Mąka ziemniaczana ( od 0,5 kg do 1 kg ) - 200 kg, 7.Sól ( od 1 kg do 30 kg ) - 2 000 kg, 8.Kasza manna ( od 1 kg do 30 kg ) - 600 kg. Grupa 2 : Makarony : 1.Makaron jajeczny kolanka / świderki ( od 1 kg do 10 kg ) - 2 000 kg, 2.Makaron jajeczny / gruba nitka ( od 1 kg do 10 kg ) - 500 kg. Grupa 3 : Desery : 1.Kisiel - różne smaki ( paczkowany lub 1 kg ) - 200 kg, 2.Budyń - różne smaki ( paczkowany lub 1 kg ) - 120 kg, 3.Galaretka owocowa - różne smaki ( paczkowana lub 1 kg ) - 150 kg, 4.Żelatyna ( paczkowana lub 1 kg ) - 30 kg. Grupa 4 : Kawa, herbata i podobne produkty : 1.Herbata czarna granulowana ( paczkowana lub 1 kg ) - 360 kg, 2.Herbata owocowa ekspresowa ( paczkowana ) - 20 kg, 3.Herbata miętowa ekspresowa ( paczkowana ) - 20 kg, 4.Kawa zbożowa ( paczkowana lub 1 kg ) - 900 kg, 5.Kakao ( 200 g ) - 90 kg. Grupa 5 : Zupy instant : 1.Zupa żurek - instant ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg, 2.Zupa pieczarkowa - instant ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg, 3.Zupa szparagowa - instant ( od 1 kg do 3 kg ) - 120 kg, 4.Sos sałatkowy - instant ( od 1 kg do 3 kg ) - 50 kg. Grupa 6 : Przetwory owocowe : 1.Miód pszczeli naturalny ( od 200 g do 400 g ) - 100 kg, 2.Miód pszczeli naturalny porcjowany ( 25 g do 30 g ) - 280 kg, 3.Dżem truskawkowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg, 4.Dżem wiśniowy ( od 280 g do 350 g ) - 150 kg, 5.Dżem porcjowany ( od 25 g do 30 g ) - 280 kg, 6.Powidła śliwkowe ( od 280 g do 400 g ) - 150 kg. Grupa 7 : Przetwory owocowe : 1.Mus jabłkowy ( od 700 g do 1 000 g ) - 880 kg. Grupa 8 : Przetwory warzywne : 1.Koncentrat pomidorowy 30 % ( od 900 g do 1 000 g ) - 200 kg, 2.Koncentrat pomidorowy 30 % ( od 1 000 g do 3 000 g ) - 200 kg, 3.Sok pomidorowy łagodny bez cukru ( 1 litr ) - 2 000 litrów, 4.Sok pomidorowy bez cukru, ze słomką ( 200 ml ) - 400 litrów. Grupa 9 : Przetwory warzywne : 1.Szczaw konserwowy ( od 300 g do 400 g ) - 400 kg, 2.Koncentrat barszczu czerwonego ( do 1 litra ) - 50 litrów, 3.Przecier ogórkowy ( od 300 g do 400 g ) - 200 kg, 4.Kukurydza konserwowa ( od 300 do 400 g ) - 100 kg, 5.Musztarda stołowa ( od 1 000 g do 3 000 g ) - 50 kg. Grupa 10 : Przyprawy : 1.Przyprawa w płynie do zup, sosów, typu magi ( 1 000 ml ) - 320 litrów, 2.Pieprz czarny, naturalny mielony ( do 1 000 g ) - 30 kg, 3.Pieprz ziołowy ( do 1 000 g ) - 30 kg, 4.Papryka czerwona, słodka, mielona ( do 1 000 g ) - 30 kg, 5.Majeranek otarty ( do 100 g ) - 5 kg, 6.Ziele angielskie ( do 100 g ) - 4 kg, 7.Liść laurowy ( do 100 g ) - 4 kg, 8.Przyprawa do potraw typu Wegeta ( od 1 kg do 5 kg ) - 110 kg, 9.Ocet spirytusowy 10 % ( 0,5 litra ) - 200 litrów. Grupa 11 : Soki : 1.Sok jabłkowy 100 %, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów, 2.Sok pomarańczowy 100 %, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów, 3.Sok czarna porzeczka 100%, bez cukru ( od 1 litra do 2 litrów ) - 600 litrów, 4.Sok 100%, różne smaki, bez cukru ( 200 ml ze słomką ) - 1 000 litrów 5.Syrop owocowy malina, wiśnia ( od 2 litrów do 7 litrów ) - 700 litrów. Grupa 12: Ciastka : 1.Herbatniki bez czekolady ( od 50 do 100 g ) - 50 kg, 2.Wafle bez czekolady ( od 30 g do 50 g ) - 50 kg, 3.Chrupki kukurydziane naturalne ( paczkowane ) - 150 kg, 4.Krakersy naturalne (paczkowane ) - 110 kg, 5.Suchary bez cukru ( paczkowane ) - 600 kg. Grupa 13 : Ciastka 1.Listki waflowe bez cukru ( 32 g ) - 50 kg. Grupa 14 : Tłuszcze roślinne : 1.Masło roślinne bezmleczne do smarowania, zawartość tłuszczu roślinnego 80 % ( od 250 g do 500 g ) - 1 200 kg, 2.Margaryna zwykła kostka ( od 250 g do 500 g ) - 1 600 kg, 3.Olej rzepakowy uniwersalny ( 1 litrowy ) - 1 000 litrów, 4.Olej rzepakowy uniwersalny ( od 3 litrów do 5 litrów ) - 1 500 litrów. Grupa 15 : Mleko : 1.Mleko w proszku, pełne ( 500 g ) - 50 kg. Grupa 16 : Jaja : 1.Jaja kurze klasa M ( od 53 g do 63 g, średnie ) - 3 500 kg. Grupa 17 : Masło : 1.Masło extra, zawartość tłuszczu 82 % ( 200 g ) - 2 000 kg. Grupa 18 : Masło roślinne : 1.Masło z dodatkiem oleju roślinnego, kostka, zawartość tłuszczu od 62 % do 80 %, zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 50 % ( 200 g ) - 1 000 kg. Grupa 19: Ziemniaki : 1.Ziemniaki jadalne ( od 30 kg do 50 kg ) - 50 000 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy muszą spełniać wymagania określone w art. 22 ust.1 Prawo zamówień publicznych tzn., że: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznymi i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia warunków: Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie według formuły spełnia / nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale III specyfikacji istotnych warunków zamówienia w pkt. 1 oraz pkt. 6 ppkt. 1 i 2 oraz ogłoszeniu o zamówieniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy dostarczyli następujące dokumenty: 1.Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. lub W przypadku gospodarstw rolnych - zaświadczenie lub inny dokument właściwego urzędu gminy o prowadzeniu lub posiadaniu gospodarstwa rolnego wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 2.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; 3.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, 4. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosuje się do przepisów §2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawców, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane ( Dz. U. z 2006 r. nr 87 poz. 605 z pózn. zm.). 2. Inne wymagane dokumenty dla grup 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 : 1. Oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej; 2.Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP; 3. Aktualny dokument( np. decyzja, zezwolenie, itp.) regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej dopuszczający pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia. 3. Inne wymagane dokumenty dla grup 14, 15, 17, 18 : 1. W przypadku hurtowni i dystrybutorów - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej; 2. W przypadku mleczarni, zakładów produkcyjnych - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym; 3.Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP; 4.Aktualny dokument( np. decyzja, zezwolenie, itp. ) regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej dopuszczający pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia. 4. Inne wymagane dokumenty dla grupy 16 : 1.W przypadku fermy - oświadczenie o nadzorze weterynaryjnym wraz z podaniem weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego fermy; 2.W przypadku fermy - aktualny dokument potwierdzający pozytywny wynik badań zdrowotności stada; 3.W przypadku hurtowni - oświadczenie o nadzorze odpowiedniej stacji sanitarnej nad hurtownią; 4. Aktualny dokument( np. decyzja, zezwolenie, itp. ) regionalnej stacji sanitarno - epidemiologicznej dopuszczający pojazdy do transportu przedmiotu zamówienia. 5. Inne wymagane dokumenty dla grupy 19 : 1.Aktualny dokument zawierający numer rejestracji producenta ziemniaków wystawiony przez Wojewódzki Inspektorat Ochrony Roślin; 2. Oświadczenie wykonawcy - załącznik nr 7. 6. Wymagane oświadczenia dla grup 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 : 1.Oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych 2.Oświadczenie z art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych 3.Oświadczenie o podwykonawcach 4..Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną. 7. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o zamówienie: W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biziel.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach