Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół nr 1 im.Kazimierza Wielkiego w Mińsku Mazowieckim

Zespół Szkół Nr 1 im. Kazimierza Wielkiego ogłasza przetarg

  • Adres: 05-300 Mińsk Mazowiecki, ul. Budowlana 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 025 7582579 , fax. 025 7582564
  • Data zamieszczenia: 2012-02-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 1 im. Kazimierza Wielkiego
    ul. Budowlana 4 4
    05-300 Mińsk Mazowiecki, woj. mazowieckie
    tel. 025 7582579, fax. 025 7582564
    REGON: 00018674300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs1mm.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Zespołu Szkół nr 1 im.Kazimierza Wielkiego w Mińsku Mazowieckim
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 1 im. Kazimierza Wielkiego w Mińsku Mazowieckim w okresie od 12.03.2012 do 31.12.2012 r. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na następujące pakiety: Pakiet I: mięso wieprzowe i wołowe - dostawa w godz. 700-800 (załącznik nr 1) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15100000 Pakiet II: mięso drobiowe - dostawa w godz.700-800 (załącznik nr 2) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15112000 Pakiet III: wędliny, artykuły mleczarskie, jaja, warzywa, owoce, przetwory z owoców i warzyw, ryby, inne produkty spożywcze - dostawa w godz. 800-1000 (załącznik nr 3) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15131130, 15500000, 01242000, 15330000, 15332100, 15331000, 15000000, 05100000 Pakiet IV: pieczywo - dostawa w godz. 545-620 (załącznik nr 4) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15811000 Pakiet V: artykuły garmażeryjne - dostawa w godz. 800-1000 (załącznik nr 5) Nazwy i kody stosowane we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) Kod CPV: 15800000 3. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: a) Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie według potrzeb Zamawiającego. Wykonawca będzie zapewniał dostawę na miejsce własnym transportem na bieżąco, w miarę zgłoszonych potrzeb składanych telefonicznie lub faksem przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. Przedmiot zamówienia obejmuje transport asortymentu do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek. O ilości jednorazowego zamówienia decyduje Zamawiający. Wszelkie koszty związane z dostawą asortymentów oraz ich rozładunku ponosi dostawca. Miejsce realizacji zamówienia - magazyn stołówki szkolnej w Zespole Szkół nr 1 w Mińsku Mazowieckim. Formularze cenowe określają ilość produktów, jakie powinny być dostarczone w okresie obowiązywania umowy. W przypadku zmiany liczby żywionych osób Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów. Z tego tytułu Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe ani prawne. Artykuły spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno- -epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, między innymi: ? posiadać odpowiednie normy jakościowe lub atesty, ? posiadać odpowiednie oznakowanie, między innymi skład i termin przydatności do spożycia, ? mieć zapewnioną odpowiednią temperaturę podczas transportu pojazdem spełniającym warunki sanitarne. Przedmiot niniejszej dostawy ma być dostarczany Zamawiającemu świeży, w nieuszkodzonych opakowaniach producenta oraz powinien spełniać warunki ilościowe i jakościowe (wymogi HACCP dla artykułów wymagających niższych temperatur przy użyciu odpowiednich środków transportowych). Do każdej dostawy towaru pochodzenia zwierzęcego należy dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny HDI. Artykuły winny zawierać informacje o producencie lub przetwórcy, datę ważności danego produktu, warunki przechowywania. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. Dostawca zobowiązany jest do dostarczenia właściwych towarów w zamian za niewłaściwe w czasie 1 godziny. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rozwiązania umowy z Wykonawcą w przypadku trzykrotnego zwrotu niewłaściwego towaru. Każdy samochód, którym dostarczana będzie żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków higienicznego przewozu określonych produktów. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. b) Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych z podziałem na pakiety. c) Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania całości lub części przedmiotu zamówienia podwykonawcom. d) Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. e) Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówienia uzupełniającego. f) Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu. g) Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do dostarczania artykułów wysokiej jakości w pierwszym gatunku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs1mm.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach