Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do 4 stołówek Bursy Miejskiej w Częstochowie - 7 części

Bursa Miejska ogłasza przetarg

  • Adres: 42207 Częstochowa, ul. Prusa
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 34 34 44 012 , fax. 34 34 44 015
  • Data zamieszczenia: 2016-11-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bursa Miejska
    ul. Prusa 20
    42207 Częstochowa, woj. śląskie
    tel. 34 34 44 012, fax. 34 34 44 015
    REGON: 24301614500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do 4 stołówek Bursy Miejskiej w Częstochowie - 7 części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych zwanych dalej "artykułami żywnościowymi" do 4 stołówek Bursy Miejskiej w Częstochowie zgodnie z zapotrzebowaniem składanym przez zamawiającego w całym okresie obowiązywania umowy. 2. Miejscem dostarczania zamawiającemu artykułów żywnościowych są pomieszczenia stołówek w budynkach Bursy Miejskiej mieszczące się przy ul. Prusa 20, Legionów 19/21, Nowowiejskiego 11a, Jasnogórskiej 84/90 zwane dalej również "miejscem dostarczenia artykułów żywnościowych" (wymagane jest wniesienie artykułów żywnościowych do pomieszczeń). 3.Zamawiający dokonuje wyodrębnienia zamówienia na 7 samodzielnych części (każda część nazywana jest w dalszej części SIWZ "zadaniem") z zastrzeżeniem, że wszystkie ewentualnie wskazane z nazwy produkty, wyroby spożywcze należy rozumieć jako określenie wymaganych parametrów zdrowotnych i jakościowych. Oznacza to, że zgodnie z art. 29 ustawy, na wskazane z nazwy produkty spożywcze, zamawiający dopuszcza zastosowanie równoważnych produktów spożywczych, nie gorszej jakości niż opisane w Załączniku nr 2a-2g do SIWZ. Ciężar udowodnienia, że produkty spożywcze są równoważne w stosunku do wymogu określonego przez zamawiającego spoczywa na składającym ofertę. 4.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poprzez wyszczególnienie artykułów żywnościowych w ramach danego zadania, zamawianą ilość oraz częstotliwość i terminy sukcesywnych dostaw określają odpowiednio: Zadanie 1: Artykuły ogólnospożywcze - Zał.2a - kod CPV 15800000-6 Zadanie 2: Mięso - Zał.2b - kod CPV 15110000-2 Zadanie 3: Wędliny - Zał. 2c - kod CPV 15131130-5 Zadanie 4: Produkty mleczarskie - Zał. 2d - kod CPV 15500000-3 Zadanie 5: Pieczywo i wyroby piekarskie, ciastkarskie - Zał.2e - kod CPV 15810000-9 Zadanie 6: Warzywa i owoce Zał.2f - kod CPV 03220000-9 Zadanie 7: Ziemniaki Zał.2g - kod CPV 03212100-1 Ilość artykułów żywnościowych wskazana w załącznikach do specyfikacji nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g jest wielkością orientacyjną, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. Zamawiający zastrzega sobie prawo jednostronnego pomniejszenia lub powiększenia wskazanej ilości nabywanych od wykonawcy artykułów żywnościowych stosownie do swoich rzeczywistych potrzeb w zakresie zużycia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia zamówienia lub całkowitej rezygnacji z zamówienia w okresie przerw świątecznych, ferii zimowych, letnich i innych przerw zgodnie z kalendarzem na dany rok szkolny ustalonym przez Ministerstwo Edukacji Narodowej oraz innych nieprzewidzianych przerw wynikających np. z awarii. Jeżeli w trakcie realizacji umowy wystąpi konieczność zakupu artykułów żywnościowych nieuwzględnionych w Załączniku nr 2a-2g do SIWZ będą one zamówione u Wykonawcy w ramach zawartej umowy. Ceny dodatkowych artykułów nie mogą być wyższe niż ceny hurtowe wykonawcy. 5.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, w rozumieniu art. 2 pkt 6 Pzp. Na ofertę częściową składa się dostawa artykułów żywnościowych wyszczególnionych w ramach danego zadania. Zamawiający nie wprowadza ograniczeń, co do ilości zadań, na które można złożyć ofertę, przy czym na dane zadanie można złożyć tylko jedną ofertę. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych: 1.Artykuły ogólnospożywcze dostawa 4-5 razy w tygodniu do godz. 8.00, po złożeniu zamówienia telefonicznego 2. Mięso dostawa 3-4 razy w tygodniu do godz. 8.00,po złożeniu zamówienia telefonicznego 3. Wędliny dostawa 4-5 razy w tygodniu do godz. 8.00,po złożeniu zamówienia telefonicznego 4. Produkty mleczarskie dostawa 4-5 razy w tygodniu do godz. 8.00,po złożeniu zamówienia telefonicznego 5. Pieczywo i wyroby piekarskie, ciastkarskie dostawa codziennie włącznie z sobotą do godz. 5.30, po złożeniu zamówienia telefonicznego 6. Warzywa i owoce dostawa 4-5 razy w tygodniu do godz. 8.00,po złożeniu zamówienia telefonicznego 7.Ziemniaki dostawa 2 razy w tygodniu do godz. 9.00, po złożeniu zamówienia telefonicznego *Zadania nie mogą być dzielone przez Wykonawców. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w zadaniu zostaną odrzucone. 6.Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty wariantowej w rozumieniu art. 2 pkt 7 Pzp. 7.Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 8.Przedmiot zamówienia winien być dostarczony transportem, spełniającym wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności ( Dz.U z 2003 r. Nr 21, poz. 179). 3.8 Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Opakowania, w których są dostarczane produkty przez Wykonawcę powinny spełniać wymogi sanitarno-higieniczne (pojemniki czyste, odpowiednio zabezpieczone m.in. przed deszczem, śniegiem). 9.Dostarczane wyroby: •powinny spełniać wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej; •powinny być świeże, pierwszego gatunku, I klasy, zgodnie z obowiązującymi przepisami; •powinny cechować się wysokimi walorami smakowymi; •opakowania powinny być oznakowane i zawierać informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia; •produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą powinny posiadać etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy (tj. % zawartości mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji); •mięso należy dostarczyć w zamkniętych pojemnikach lub opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego pojemnika/opakowania powinna być dołączona etykieta zawierająca informacje dotyczące m.in.: nazwy i adresu producenta, nazwy dystrybutora, nazwy towaru, jego klasy jakości, terminu przydatności do spożycia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach