Przetargi.pl
DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PELPLINIE

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 83-130 Pelplin, ul. Szpitalna
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 536 12 18, , fax. 58 536 39 43
  • Data zamieszczenia: 2019-09-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Szpitalna 2
    83-130 Pelplin, woj. pomorskie
    tel. 58 536 12 18, , fax. 58 536 39 43
    REGON: 29609300000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpspelplin.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W PELPLINIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do siedziby Zamawiającego raz w tygodniu do godz. 9.00 własnymi środkami transportu posiadającymi aktualne zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnianiu warunków koniecznych do przewozu żywności . Osoby przewożące winny posiadać aktualne zaświadczenie lekarskie : sanitarno-epidemiologiczne , zezwalające na pracę w kontakcie z żywnością . Zamówienia będą składane telefonicznie, e-mailem lub faksem na numer bądź adres email wskazany przez Wykonawcę na jeden dzień przed dostawą. Wykonawca jest odpowiedzialny za terminowość i jakość realizowanych dostaw. Wszystkie oferowane produkty muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 O bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2006 Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami. Zamawiający wymaga , aby dostarczone produkty pakowane były w oryginalnych opakowaniach, posiadały etykietę w języku polskim zawierającą co najmniej : - nazwę produktu , - wykaz składników - datę produkcji , - nazwę i adres producenta, - masę netto, - datę przydatności do spożycia , - datę minimalnej przydatności trwałości do spożycia , - zawartość netto wyrażonej w jednostkach miary , - oznaczenie partii produkcyjnej umożliwiającej identyfikacje artykułu. TOWAR NIE POSIADAJACY ETYKIETY BĘDZIE BEZWZGLEDNIE ZWRACANY DO DOSTAWCY!!! Nie dopuszcza się dostarczenia w opakowaniach zastępczych , uszkodzonych, czy zbiorczych. Towary powinny być pakowane w opakowaniach podanych w zestawieniu Nr 5. Wszelka zmiana wielkości opakowania produktu musi być uzgodniona z Zamawiającym. Pojemniki oraz opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Powinny być gładkie, czyste, łatwe do mycia i dezynfekcji . Przedmiot zamówienia powinien być dobry jakościowo i posiadać co najmniej : 14 -dniowy termin do spożycia w przypadku mleka pasteryzowanego ,twarogów, 14 dniowy termin do spożycia w przypadku śmietany pasteryzowanej .jogurtów , 30-dniowy termin do spożycia w przypadku serów żółtych , topionych, mleka UHT , śmietany UHT , majonezów, musztardy, tłuszczów roślinnych i zwierzęcych ,) 60 - dniowy termin do spożycia w przypadku produktów sypkich Proces dostawy będącej przedmiotem zamówienia powinien być zgodny z obowiązującymi przez Wykonawcę systemem HACCP w przetwórstwie spożywczym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach