Dom Pomocy Społecznej w Strzałkowie ogłasza przetarg
- Adres: 62-420 Strzałkowo, Pułaskiego 1
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-12-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Strzałkowie
Pułaskiego 1
62-420 Strzałkowo, woj. wielkopolskie
REGON: 000294740 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsstrzalkowo.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich oraz wyrobów piekarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Strzałkowie na 2023r.” - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Część I: „Dostawa artykułów spożywczych i napojów”,3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.4. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:-ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi;-ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.5. Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1)6. Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami w szczególności spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.7. Transport produktów na koszt i ryzyko własne Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia. Produkty żywnościowe będą dostarczane w zależności od zamówionego asortymentu. Raz dziennie, co drugi dzień oraz raz w tygodniu. W godzinach uzgodnionych z Wykonawcą. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony towar będzie zgodny z warunkami HACCP.9. Wykonawca do każdej dostawy załączy aktualne świadectwo jakości.10. Produkty muszą być świeże, o określonej wadze z zachowaniem daty do spożycia bez uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zepsucia i zwiędnięcia. 11. W przypadku reklamacji przez Zamawiającego jakości towaru, Wykonawca niezwłocznie (do godz. 7.00 dnia następnego) wymienia towar na inny o jakości zapisanej w SWZ. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku Nr 1- opis przedmiotu zamówienia do poszczególnych części.Część II: „Dostawa mleka oraz artykułów mleczarskich”,3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.4. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:-ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi;-ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.5. Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1)6. Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami w szczególności spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.7. Transport produktów na koszt i ryzyko własne Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia. Produkty żywnościowe będą dostarczane w zależności od zamówionego asortymentu. Raz dziennie, co drugi dzień oraz raz w tygodniu. W godzinach uzgodnionych z Wykonawcą. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony towar będzie zgodny z warunkami HACCP.9. Wykonawca do każdej dostawy załączy aktualne świadectwo jakości.10. Produkty muszą być świeże, o określonej wadze z zachowaniem daty do spożycia bez uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zepsucia i zwiędnięcia. 11. W przypadku reklamacji przez Zamawiającego jakości towaru, Wykonawca niezwłocznie (do godz. 7.00 dnia następnego) wymienia towar na inny o jakości zapisanej w SWZ. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku Nr 1- opis przedmiotu zamówienia do poszczególnych części.Część III: „Dostawa pieczywa i świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich”.3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.4. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:-ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi;-ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.5. Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1)6. Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami w szczególności spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.7. Transport produktów na koszt i ryzyko własne Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia. Produkty żywnościowe będą dostarczane w zależności od zamówionego asortymentu. Raz dziennie, co drugi dzień oraz raz w tygodniu. W godzinach uzgodnionych z Wykonawcą. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony towar będzie zgodny z warunkami HACCP.9. Wykonawca do każdej dostawy załączy aktualne świadectwo jakości.10. Produkty muszą być świeże, o określonej wadze z zachowaniem daty do spożycia bez uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zepsucia i zwiędnięcia. 11. W przypadku reklamacji przez Zamawiającego jakości towaru, Wykonawca niezwłocznie (do godz. 7.00 dnia następnego) wymienia towar na inny o jakości zapisanej w SWZ. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku Nr 1- opis przedmiotu zamówienia do poszczególnych części. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im Adama Borysa w Witkowie w 2024 r.4 czesci
Dodano: 2024-04-10 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
Dodano: 2024-04-03 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Sprawiedliwych wśród Narodów Świata w Kamionkach w 2024r.
Dodano: 2024-03-13 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im Adama Borysa w Witkowie w 2024 r.4 czesci
Dodano: 2024-03-04 - Z1/02//2024 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im Adama Borysa w Witkowie w 2024 r.
Dodano: 2024-03-03 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi „Leszczynowa Górka” w 2024r.
Dodano: 2024-03-03 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Nr 16 im. Jana Brzechwy w Koninie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-19 - Dostawa artykułów spożywczych, nabiału, pieczywa, mięs i wędlin, owoców oraz warzyw
Dodano: 2024-02-09 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Nr 16 im. Jana Brzechwy w Koninie w 2024 r.
Dodano: 2024-02-09 - Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych do Ośrodka Szkolenia i Wychowania WWK OHP w Szamocinie w roku 2024
Dodano: 2024-01-22