Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich oraz wyrobów piekarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Strzałkowie na 2023r.”

Dom Pomocy Społecznej w Strzałkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-420 Strzałkowo, Pułaskiego 1
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Strzałkowie
    Pułaskiego 1
    62-420 Strzałkowo, woj. wielkopolskie
    REGON: 000294740
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsstrzalkowo.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych, artykułów mleczarskich oraz wyrobów piekarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Strzałkowie na 2023r.”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I: „Dostawa artykułów spożywczych i napojów”,3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.4. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:-ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi;-ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.5. Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1)6. Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami w szczególności spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.7. Transport produktów na koszt i ryzyko własne Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia. Produkty żywnościowe będą dostarczane w zależności od zamówionego asortymentu. Raz dziennie, co drugi dzień oraz raz w tygodniu. W godzinach uzgodnionych z Wykonawcą. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony towar będzie zgodny z warunkami HACCP.9. Wykonawca do każdej dostawy załączy aktualne świadectwo jakości.10. Produkty muszą być świeże, o określonej wadze z zachowaniem daty do spożycia bez uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zepsucia i zwiędnięcia. 11. W przypadku reklamacji przez Zamawiającego jakości towaru, Wykonawca niezwłocznie (do godz. 7.00 dnia następnego) wymienia towar na inny o jakości zapisanej w SWZ. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku Nr 1- opis przedmiotu zamówienia do poszczególnych części.Część II: „Dostawa mleka oraz artykułów mleczarskich”,3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.4. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:-ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi;-ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.5. Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1)6. Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami w szczególności spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.7. Transport produktów na koszt i ryzyko własne Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia. Produkty żywnościowe będą dostarczane w zależności od zamówionego asortymentu. Raz dziennie, co drugi dzień oraz raz w tygodniu. W godzinach uzgodnionych z Wykonawcą. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony towar będzie zgodny z warunkami HACCP.9. Wykonawca do każdej dostawy załączy aktualne świadectwo jakości.10. Produkty muszą być świeże, o określonej wadze z zachowaniem daty do spożycia bez uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zepsucia i zwiędnięcia. 11. W przypadku reklamacji przez Zamawiającego jakości towaru, Wykonawca niezwłocznie (do godz. 7.00 dnia następnego) wymienia towar na inny o jakości zapisanej w SWZ. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku Nr 1- opis przedmiotu zamówienia do poszczególnych części.Część III: „Dostawa pieczywa i świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich”.3. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego.4. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu i przechowywania powinien być zgodny z:-ustawą z dnia 25 VIII 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z poźn. zm.) oraz z obowiązującymi w Polsce i Unii Europejskiej aktami prawnymi;-ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127 z poźn. zm.) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy.5. Dostawca artykułów spożywczych winien spełniać i respektować ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. L 139 z 30.4.2004, str. 1)6. Przedmiotem zamówienia są artykuły spożywcze o jakości zgodnej z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywności, normami i certyfikatami w szczególności spełniające wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 ze zm.) oraz aktów wykonawczych do niej. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumenty potwierdzające jakość dostarczanych produktów.7. Transport produktów na koszt i ryzyko własne Wykonawcy. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia. Produkty żywnościowe będą dostarczane w zależności od zamówionego asortymentu. Raz dziennie, co drugi dzień oraz raz w tygodniu. W godzinach uzgodnionych z Wykonawcą. 8. Wykonawca gwarantuje, że dostarczony towar będzie zgodny z warunkami HACCP.9. Wykonawca do każdej dostawy załączy aktualne świadectwo jakości.10. Produkty muszą być świeże, o określonej wadze z zachowaniem daty do spożycia bez uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zepsucia i zwiędnięcia. 11. W przypadku reklamacji przez Zamawiającego jakości towaru, Wykonawca niezwłocznie (do godz. 7.00 dnia następnego) wymienia towar na inny o jakości zapisanej w SWZ. 12. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku Nr 1- opis przedmiotu zamówienia do poszczególnych części.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-15

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach