Przetargi.pl
dostawa artykułów spożywczych - nr sprawy 9/ż/09

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska 193-195
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2009-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 062 766 96 42/43
    REGON: 00032034800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów spożywczych - nr sprawy 9/ż/09
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    owoce konserwowane - CPV - 15332400-8 warzywa konserwowane i /lub puszkowane - CPV - 15331400-1 groch puszkowany - CPV - 15331462-3 papryki przetworzone - CPV - 15331136-9 grzyby przetworzone - CPV - 15331135-2 puszkowana cała fasola - CPV - 15331464-7 kukurydza słodka - CPV - 15331470-2 przetworzone warzywa korzeniowe - CPV - 15331110-1 jabłka przetworzone - CPV - 15332140-7 oliwki przetworzone - CPV - 15331450-6 dżemy - CPV - 15332290-3 miód naturalny - CPV - 03142100-9 produkty z czekolady - CPV - 15842200-4 wody mineralne - CPV - 15981000-8 soki owocowe i warzywne - CPV - 15320000-7 napoje bezalkoholowe - CPV - 15980000-1 soki skoncentrowane - CPV - 15321800-2 nasiona strączkowe suszone, łuskane- CPV - 03212200-2 groch suszony - CPV - 03212213-6 olej roślinny - CPV - 15411100-3 oliwa z oliwek - CPV - 15411110-6 sosy - CPV - 15871260-4 sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych - CPV - 15871200-6 buliony - CPV - 15891500-5 zupy - CPV - 15891400-4 ocet lub produkty równoważne - CPV - 15871110-8 różne produkty spożywcze i produkty suszone - CPV - 15890000-3 pieprz - CPV - 15872100-2 sól - CPV - 15872400-5 imbir - CPV - 15872500-6 przyprawy korzenne - CPV - 15872200-3 zioła i przyprawy korzenne - CPV - 15872000-1 rodzynki - CPV - 03222115-2 owoce i orzechy - CPV - 03222000-3 owoce suszone - CPV - 15332410-1 kuskus - CPV - 15851250-5 nasiona sezamu - CPV - 03111500-7 czekolada i wyroby cukiernicze - CPV - 15842000-2 czekolada - CPV - 15842100-3 batony czekoladowe - CPV - 15842220-0 wyroby cukiernicze - CPV - 15842300-5 herbatniki słodkie - CPV - 15821200-1 cukier - CPV - 15831000-2 1)Ananas w lekkim syropie 400 kg 2)Brzoskwinie w syropie 500 kg 3)Mandarynki w syropie 100 kg 4)Chrzan 700 kg 5)Groszek konserwowy 1 200 kg 6)Ogórek konserwowy 1 200 kg 7)Papryka konserwowa 1 200 kg 8)Pieczarki marynowane 200 kg 9)Sałatka szwedzka 1 200 kg 10)Szczaw konserwowy 500 kg 11)Kukurydza konserwowa 800 kg 12)Fasolka konserwowa 1 200 kg 13)Fasola czerwona konserwowa 600 kg 14)Kiełki sojowe 300 kg 15)Seler konserwowy z ananasem 800 kg 16)Jabłka typu szarlotka 600 kg 17)Oliwki zielone bez pestek 200 kg 18)Dżem 100 kg 19)Dżem porcjowany 350 kg 20)Miód naturalny 350 kg 21)Krem czekoladowy 350 kg 22)Groch suszony cały i łuskany 1 200 kg 23)Fasola typu Jaś i typu Piękny Jaś 800 kg 24)Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia 1 200 litr 25)Oliwa z oliwek 200 litr 26)Żurek 100 kg 27)Zupa błyskawiczna pomidorowa 100 kg 28)Barszczyk czerwony 100 litr 29)FIX do potraw chińskich 100 kg 30)Sos pieczeniowy 80 kg 31)Sos grzybowy 80 kg 32)Sos z zielonym pieprzem 80 kg 33)Sos sałatkowy czosnkowy 60 kg 34)Sos sojowy grzybowy 100 litr 35)Przyprawa do zup w płynie typu MAGI 500 litr 36)Ocet jabłkowy 300 litr 37)Ocet spirytusowy 700 litr 38)Bulion wołowo-drobiowy 200 kg 39)Przyprawa typu VEGETA 400 kg 40)Sól spożywcza 2 200 kg 41)Pieprz czarny cały 30 kg 42)Pieprz czarny mielony 80 kg 43)Pieprz ziołowy 40 kg 44)Papryka mielona słodka i ostra 40 kg 45)Ziele angielskie 10 kg 46)Liść laurowy 15 kg 47)Imbir mielony 5 kg 48)Kminek 5 kg 49)Cynamon mielony 5 kg 50)Czosnek granulowany 60 kg 51)Kwasek cytrynowy 80 kg 52)Majeranek 30 kg 53)Gałka muszkatołowa mielona 4 kg 54)Bazylia 3 kg 55)Tymianek 4 kg 56)Oregano 4 kg 57)Grzyby suszone 120 kg 58)Wiórki kokosowe 100 kg 59)Sezam 200 kg 60)Orzech laskowy 100 kg 61)Rodzynki 150 kg 62)Migdały 30 kg 63)Śliwka kalifornijska 120 kg 64)Morela suszona 80 kg 65)Kasza kuskus 120 kg 66)Ciastka czekoladowe 50 kg 67)Ciastka maślane 50 kg 68)Herbatniki 400 kg 69)Wafel w czekoladzie 400 kg 70)Batonik zbożowy 250 kg 71)Baton sandwich 100 kg 72)Baton typu TOFFINO 200 kg 73)Czekolada gorzka 300 kg 74)Czekolada mleczna 300 kg 75)Figurki czekoladowe 200 kg 76)Cukierki czekoladowe typu ZŁOTE PRALINY 150 kg 77)Cukierki KRÓWKI 200 kg 78)Cukier biały 10 000 kg 79)Cukier puder 200 kg 80)Syrop owocowy 7 000 litr 81)Naturalna woda mineralna gazowana 0,5 l. 20 000 litr 82)Naturalna woda mineralna niegazowana 0,5 l. 20 000 litr 83)Soki owocowe 1 000 litr 84)Sok owocowy 200 ml 2 000 litr 85)Sok marchwiowy 1 000 litr 86)Sok typu DUO FRUO 300 litr 87)Sok warzywno-owocowy 1 200 litr 88)Napoje gazowane puszka 1 000 litr
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi: 1.1.posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Warunek ten spełnią ci wykonawcy, którzy prowadzą potwierdzoną wpisem do ewidencji lub właściwego rejestru działalność gospodarczą. 1.2.posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawić pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 1.3.znajdować się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 1.4.nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych przez wykonawców oświadczeń i dokumentów (spełnia / nie spełnia).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu składa oświadczenie zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 4 do SIWZ. 2.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych, zamawiający żąda, aby wykonawca załączył do oferty następujące dokumenty: a)Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego wykonawcę. W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia musi być załączone pełnomocnictwo zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych. Wykonawcy, wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, których oferta zostanie wybrana, przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego zobowiązani są przedstawić zamawiającemu, umowę regulującą współpracę tych wykonawców: wskazanie celu gospodarczego zgodnego z wykonaniem zamówienia, sposób współdziałania wykonawców przy wykonaniu zamówienia, zakres prac przewidzianych do wykonania przez każdego z wykonawców, solidarną odpowiedzialność wobec zamawiającego, oznaczenie czasu trwania umowy, obejmującego, przynajmniej, okres wykonania zamówienia oraz okres gwarancji i rękojmi, wykluczenie możliwości wypowiedzenia umowy przez któregokolwiek z wykonawców do czasu wykonania zamówienia oraz upływu okresu gwarancji i rękojmi, zakaz dokonywania w umowie zmian, mogących mieć wpływ na wykonanie zamówienia, bez zgody zamawiającego, wskazanie tzw. Partnera wiodącego - Pełnomocnika, który będzie reprezentował wszystkich wykonawców wobec zamawiającego w czasie wykonywania zamówienia oraz do upływu okresu gwarancji i rękojmi, z którym zamawiający będzie prowadził wszelką korespondencję, oraz na którego rachunek bankowy zamawiający będzie przekazywał należności za wykonanie zamówienia. b)Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert). W przypadku składania oferty przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia, wymagany dokument musi być złożony przez każdego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach