Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych

Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z ogłasza przetarg

  • Adres: 88-100 Inowrocław, ul. Przy Stawku
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 358 13 00 , fax. 52 358 13 03
  • Data zamieszczenia: 2017-04-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Sanatorium Uzdrowiskowe "Przy Tężni" im. dr Józefa Krzymińskiego w Inowrocławiu s.p.z.o.z
    ul. Przy Stawku 12
    88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 358 13 00, fax. 52 358 13 03
    REGON: 1062511700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w niniejszej SIWZ wraz z załącznikami. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na 2 pakiety: Pakiet nr 1 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności Pakiet nr 2 – Przyprawy W dniu otwarcia ofert tj. 19 kwietnia 2017r. do godz. 08.00 oferenci muszą dostarczyć do magazynu żywnościowego znajdującego się w Dziale Żywienia próbki przedmiotu zamówienia celem oceny ich jakości. UWAGA Pakiet nr 1 Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności – Oferent dostarczy wskazany asortyment tj. Ketchup, majonez, morele, kakao, ozdoby czekoladowe typu np. ażurowe piórka, kawa naturalna, herbata ekspresowa owocowa, sos deserowy malinowy, cukierki czekoladowe, ciastka kruche . Pakiet nr 2 Przyprawy – oferent dostarczy cały asortyment wskazany w ofercie cenowej - PAKIET NR 2 PRZYPRAWY. Przyjęcie próbek odbywa się za potwierdzeniem pisemnym przez pracownika magazynu żywnościowego tj. Panią Agnieszkę Karolewską lub Panią Izabelę Matuszak. Oferent zobowiązany jest dostarczyć próbki produktów podlegających ocenie w oryginalnych opakowaniach lub posiadające oryginalną etykietę z opisem produktu. Oferent zobowiązany jest dostarczyć próbki produktów wielkości nie większej niż 0,5 kg lub 1 szt. 3. Szczegółowy wykaz przedmiotu zamówienia wraz z wymaganymi ilościami stanowią odpowiednio załączniki 6-7. 4. Wykonawca wskazując w ofercie cenowej nazwę oferowanego asortymentu zobowiązany jest dostarczać taki asortyment w trakcie realizacji zawartej umowy. 5.Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: 5.1. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi. Ponadto każda dostawa musi zawierać świadectwo jakości na dostarczony asortyment w danej dostawie, 5.2. Przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy. 5.3. Przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE. 5.4. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać warunkom określonym w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę – ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia( Dz. U. 2015 poz. 594 z późn. zm.), 5.5. Przedmiot zamówienia powinien spełniać normy jakościowe systemu HACCP. 5.6. Dostawy przedmiotu zamówienia w każdy dzień roboczy w miarę potrzeb zamawiającego, na zamówienia telefoniczne z wyprzedzeniem 1 dnia, w godz. 7.00 – 13.00, Przedmiot zamówienia dostarczany będzie do magazynu żywnościowego Zamawiającego transportem Wykonawcy na jego koszt i ryzyko. 6. Oferent gwarantuje Zamawiającemu, że dostarczane artykuły spożywcze są I gatunku, wolne od wad jakościowych. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie. 8. Dostarczane produkty muszą być bezwzględnie świeże i wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach lub parametrami odnoszącymi się do Polskich Norm oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia – pod rygorem odmowy przyjęcia dostawy i dokonania zapłaty. 9. Oferent dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. 10. Wygląd, smak i zapach produktów musi być typowy dla każdego asortymentu, gatunku i rodzaju. Niedopuszczalny jest smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub kilka części zamówienia. Każdemu z Wykonawców przysługuje możliwość złożenia oferty na wybraną przez siebie część lub części. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełny asortyment danej części. Każda oferta będzie oceniana odrębnie dla każdej części, na którą została złożona. Ilości podane w ofercie cenowej stanowią szacunkowe zużycie i mogą ulec zmniejszeniu o ok. 15 % w stosunku do ilości określonej w załączniku do umowy nie stanowiąc zobowiązania Zamawiającego do jej pełnej realizacji, ani też podstawy do dochodzenia przez Dostawcę roszczeń odszkodowawczych z tytułu niewykorzystania maksymalnej wartości zamówienia. Ilości podane w ofercie cenowej stanowią szacunkowe zużycie i mogą ulec zwiększeniu o ok. 10 % w stosunku do ilości określonej w załączniku do umowy stanowiąc zobowiązania finansowe Zamawiającego wobec Dostawcy. Uwaga! W przypadku wystąpienia w opisie przedmiotu zamówienia nazw towarowych, znaków firmowych, nazw producentów artykułów, asortymentu określonego w ofercie cenowej załączonej do SIWZ należy uznać, że Zamawiający wskazuje typ, rodzaj, klasę a także jakość gatunkową. Zaoferowane przez Wykonawcę asortymenty winny posiadać zbliżoną gramaturę oraz właściwości, cechy i parametry nie gorsze niż te, które występują pod nazwą własną i wskazują na producenta, muszą być gatunkowo porównywalne czyli równoważne.. W przypadku zaproponowania produktu równoważnego wymaga się, aby odpowiadał on pod względem gramatury, jakości, trwałości, funkcjonalności produktom wskazanym przez Zamawiającego. Przy dostawie Wykonawca nie może zaoferować zamiennika, który nie został zaakceptowany dopuszczony przez Zamawiającego w trakcie trwania niniejszego postępowania przetargowego. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest obowiązany wykazać, że oferowany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania zamówienia przez Wykonawcę. Zamawiający żąda wskazania w ofercie (dla każdej z części) części zamówienia, których wykonanie Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcy/podwykonawcom i podania przez Wykonawcę nazwy/nazw (firm) podwykonawców.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach