Szpital Specjalistyczny w Pile ogłasza przetarg
- Adres: 64-920 Piła, ul. Rydygiera 1
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 067 2106207 , fax. (067) 212 40 85
- Data zamieszczenia: 2014-08-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Specjalistyczny w Pile
ul. Rydygiera 1 1
64-920 Piła, woj. wielkopolskie
tel. 067 2106207, fax. (067) 212 40 85
REGON: 00126182000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalpila.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
2.1. Przedmiot zamówienia stanowi dostawa artykułów spożywczych różnych, artykułów spożywczych sypkich, przetworów warzywno - owocowych, mrożonek warzywno - owocowych, pieczywa oraz drobiu świeżego i jaj. 2.2. Przedmiot zamówienia został podzielony na 4 zadania według następującego asortymentu: 2.2.1. artykuły spożywcze różne, sypkie, soki, chlebek ryżowy bezglutenowy, przyprawy, makaron, przyprawy. 2.2.2. Dostarczone artykuły spożywcze, artykuły sypkie, przetwory warzywno-owocowe oraz mrożonki warzywne powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi. 2.2.3. Dostarczone produkty żywnościowe powinny posiadać, co najmniej 12-miesieczny okres przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy. 2.2.4. Dostarczone produkty żywnościowe powinny posiadać następujące wymogi jakościowe: a) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia, konsystencja sypka, bez grudek, niezlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna, b) smak charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, c) zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny bez obcych zapachów, d) właściwości fizykochemiczne i biologiczne bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych, e) torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne, f) wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty dotyczące badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami. 2.2.5. Przyjęcie partii przedmiotu umowy będzie się odbywało zgodnie z procedurą określona w dokumentacji sanitarnej, wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP). 2.2.6. Przedmiot umowy będzie dostarczany w opakowaniach zbiorczych, odpowiednio posortowany i zabezpieczony przed uszkodzeniem, w warunkach temperaturowych zalecanych przez producenta oraz czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy. 2.2.7. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do magazynu Działu Żywienia Szpitala Specjalistycznego w Pile w godzinach jego pracy tj.: od poniedziałku do piątku do godziny 1300. 2.3. Mrożonki warzywne oraz ryby mrożone. 2.3.1. Dostarczone mrożonki warzywne oraz ryby powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi. 2.3.2. Dostarczone mrożonki powinny posiadać, co najmniej 12-miesieczny okres przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy. 2.3.3. Dostarczone mrożonki powinny posiadać następujące wymogi jakościowe: a) smak charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, b) zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny bez obcych zapachów, c) właściwości fizykochemiczne i biologiczne bez zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych, 2.3.4. Przyjęcie partii przedmiotu umowy będzie się odbywało zgodnie z procedurą określona w dokumentacji sanitarnej, wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP). 2.3.5. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia do magazynu Działu Żywienia Szpitala Specjalistycznego w Pile w godzinach jego pracy tj.: od poniedziałku do piątku do godziny 1300. 2.4. Dostawa pieczywa. 2.4.1. Przedmiotem zamówienia jest codzienna dostawa pieczywa wraz z dniami wolnymi od pracy do godziny 6:30, a w miarę potrzeb także dwa razy dziennie. 2.4.2. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie do Działu Żywienia Szpitala w Pile codziennie łącznie z dniami wolnymi od pracy. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia własnym transportem, na własny koszt i ryzyko zgodnie z wymogami HACCP. 2.5. Dostawa świeżego drobiu oraz jaj. 2.5.1. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie do magazynu Działu Żywienia Szpitala Specjalistycznego w Pile. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot zamówienia własnym transportem, na własny koszt i ryzyko dwa razy w tygodniu w godz. 630 do 1300 za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. 2.5.2. Przyjęcie partii przedmiotu umowy będzie się odbywało zgodnie z procedurą określoną w dokumentacji sanitarnej, wg zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP). 2.6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z podanymi ilościami zawiera załącznik nr 2 do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-pila.4bip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa towarów ogólnospożywczych
Dodano: 2016-07-14 - Dostawa artykułów spożywczych delikatesowych
Dodano: 2016-06-15 - Dostawy artykułów spozywczych do Zakładu Karnego we Wronkach
Dodano: 2016-06-14 - Zakup i dostawa towarów ogólnospożywczych
Dodano: 2016-06-08 - Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Gimnazjum im. Zbigniewa Herberta we Wronkach w dni nauki szkolnej od 01 września 2016r. do 30 czerwca 2017r.
Dodano: 2016-06-06 - sukcesywne dostawy produktów żywnościowych
Dodano: 2016-04-20 - Dostawy pieczywa, cukru, przypraw oraz innych produktów spożywczych
Dodano: 2016-04-06 - Dostawy makaronu
Dodano: 2016-04-05 - Dostawa wafli w polewie czekoladowej
Dodano: 2016-03-31 - Dostawa artykułów żywnościowych: przetwory warzywno - owocowe, miód wielokwiatowy, nabiał, tłuszcze roślinne
Dodano: 2016-02-25