Szpital Powiatowy im. Jana Mikulicza w Biskupcu ogłasza przetarg
- Adres: 11-300 Biskupiec, ul. Armii Krajowej 8
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 7152023 w. 317, 313 , fax. 089 7156208
- Data zamieszczenia: 2010-07-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatowy im. Jana Mikulicza w Biskupcu
ul. Armii Krajowej 8 8
11-300 Biskupiec, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 7152023 w. 317, 313, fax. 089 7156208
REGON: 51131574500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-biskupiec.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych wyszczególnionych w Formularzu cenowym stanowiącym załącznik do SIWZ, do magazynu żywnościowego Szpitala Powiatowego im. Jana Mikulicza w Biskupcu, ul. Armii Krajowej 8. CPV 15330000-0 Przetworzone owoce i warzywa, 15430000-1 Tłuszcze jadalne, 15610000-7 Produkty przemiału ziarna, 15870000-7 Przyprawy i przyprawy korzenne, 15880000-0 Specjalne produkty odżywcze, 15890000-3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, tj. ofert obejmujących artykuły nie gorsze i odpowiadające parametrami organoleptycznymi oraz jakościowymi artykułom wyszczególnionym w Formularzu cenowym, różniącymi się od nich jedynie nazwą. Wykonawca zainteresowany złożeniem oferty na produkty równoważne musi złożyć zapytanie zgodnie z art. 38 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Uwzględniając zapytanie Zamawiający rozszerzy opis przedmiotu zamówienia o produkty równoważne będące przedmiotem zapytania. W celu zapoznania się z proponowanym produktem równoważnym Wykonawca musi umożliwić Zamawiającemu - na jego żądanie - nabycie produktu i spróbowanie go w takim terminie, by możliwe było udzielenie odpowiedzi Wykonawcom przed terminem składania ofert, zgodnie z zapisami ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w Formularzu cenowym lub w opakowaniach o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego. Nie dopuszcza się dostaw luzem w opakowaniach np. 20kg, 50kg (za wyjątkiem puree ziemniaczanego w proszku). Artykuły muszą być dostarczone w oryginalnych opakowaniach jednostkowych producenta. Wykonawca w Formularzu cenowym w rubryce Wielkość opak. musi określić gramaturę artykułów spożywczych, które będzie dostarczał. 4. Artykuły spożywcze muszą być wysokiej jakości, nie niższej niż wynika to z Formularza cenowego. Przykładowe nazwy producentów umieszczone w kolumnie Nazwa artykułu służą jedynie pomocą w celu opisania produktów, które spełniają specyficzne potrzeby Zamawiającego i są wypróbowanej, dobrej jakości. Wykonawca musi wypełnić rubrykę Producent w formularzu cenowym. Artykuły spożywcze mają być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach). 5. Artykuły spożywcze muszą posiadać maksymalny okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153300000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawcy nie wnoszą wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-biskupiec.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców
Dodano: 2016-04-27 - Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych
Dodano: 2015-09-15 - sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców
Dodano: 2015-05-07 - Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych oraz nieprzetworzonych
Dodano: 2014-09-25 - Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego koncentratu pomidorowego
Dodano: 2014-08-06 - Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego warzyw i owoców przetworzonych, nieprzetworzonych oraz mleka w proszku
Dodano: 2014-06-06 - Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy.
Dodano: 2014-01-09 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Olsztynie
Dodano: 2013-12-12 - dostawa warzyw kiszonych
Dodano: 2013-02-06 - Dostawy różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy.
Dodano: 2013-01-02